Ga naar inhoud
 • 0

Kosten van functionele website als bijv. thuisbezorgd of justeat

Aanbevolen berichten

 • 3

Kan iemand mij een schatting geven van wat een website als justeat of thuisbezorgd ongeveer kost?

 

Ongeveer 42.

 

Uit de forumregels:

Heb je zelf al moeite genomen? Laat zien dat je de moeite hebt gedaan om al zelf een antwoord op jouw vraag te vinden.

 

Hoe is het trouwens afgelopen met je groothandel?

 

Inflectioninterim managementtraining, coaching en mediation voor de publieke sector.

Link naar reactie
 • 0
Kan iemand mij een schatting geven van wat een website als justeat of thuisbezorgd ongeveer kost?

Inclusief het proces daar achter mbt bestelling en order ontvangst bij het restaurant.

Geen idee waar je de systeemgrens wilt leggen, maar dat zullen vele tientallen miljoenen zijn. Of nog meer als je afgaat op de beurswaarde. ;)

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

Hoe is het trouwens afgelopen met je groothandel?

 

 

Verkocht, nu heb ik geld voor iets anders.

 

En ja ik heb al gezocht op internet aangezien dat een stuk makkelijker was dan wachtwoord herstel en een nieuw wachtwoord aan maken om een bericht te sturen op een forum waar ik nauwelijks op kom.

 

En je weet ook dat je niet perse hoeft te reageren, toch?

Link naar reactie
 • 0

@Highio

 

IK heb online gekeken en ben een aantal goedkope alternatieven tegen gekomen maar ik weet niet of dit inclusief het order proces is of alleen de website met een leuke layout en google maps of iets dergelijks. Heb internet afgezocht en ben er niet veel wijzer van geworden, vandaar dat ik gebruik wil maken van jullie expertise. Systeemgrens? Heel Nederland denk ik, heeft zoiets een specifieke naam?

 

Link naar reactie
 • 0

Systeemgrens

 

Bedoel je bijvoorbeeld de eenmalige ontwikkelkosten of de jaarlijkse operationele kosten inclusief honderden of duizenden medewerkers, onderhoud of doorontwikkeling en massamediale marketing enz.

 

IK heb online gekeken en ben een aantal goedkope alternatieven tegen gekomen maar ik weet niet of dit inclusief het order proces is of alleen de website met een leuke layout en google maps of iets dergelijks.
Dan zou je met een demo van deze alternatieven kunnen gaan experimenteren of leveranciers moeten uitvragen.

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

Een hele simpele versie van zoiets kan een scholier op sitedeals wel maken voor 1500 - 2000,- euro. Maar ik ga ervan uit dat je minimaal 10k nodig hebt voor een redelijk basic versie.

 

Het idee is natuurlijk vrij uitgebreid, restaurants aanmaken, hun een menu laten aanmaken. Order afhandeling, betaalsysteem, bij geannuleerde orders of product niet beschikbaar oid krijgen klanten geld terug etc etc. Review systeem, orders printbon voor restaurants met evt koppeling voor hun POS. Administratie etc etc.

Persberichten opmaken en versturen - logo & grafisch design

Link naar reactie
 • 0

Dus plak er een nulletje bij en misschien wel twee aangezien je ietwat laat op de markt bent en dit is naar mijn inziens een eerlijk antwoord op een kansloze k*t vraag waar espen nog zijn best doet.

 

Niet onmogelijk maar ik vind het dapper (of misschien wel stom) als je in deze markt de gok wilt wagen? Maar misschien heb je wel meer cojones of money on the bank dat wij nu weten.

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 0

De website op zich is het probleem niet zo volgens mij, google maar eens op "food delivery wordpress theme". Dan krijg je een aantal thema's te zien die werken op basis van WooCommerce in combinatie met een multi vendor systeem (meerdere verkopers) zodat de restaurants zelf hun menu kunnen invoeren (dat zijn gewoon producten in WooCommerce met wat aangepaste velden) en zelf de bestellingen binnen krijgen. Die themes registreren ongetwijfeld ook de omzet per restaurant (vendor) zodat je weet hoeveel commissie je kan berekenen.

 

De uitdaging ligt naar mijn mening dus niet zozeer in de website, voor een paar tientjes heb je een vrij aardige basis om mee te starten, maar meer in het vinden van voldoende restaurants die met jou willen werken. En dan hebben we het natuurlijk nog niet gehad over de marketing...

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
 • 0

Ik neem aan dat Thuisbezorgd niet eerst netjes 10 miljoen heeft opgespaard om er vervolgens hun volledig uitgewerkte platform mee te bouwen. Die zijn gok ik klein of redelijk klein begonnen.

 

Dan is de vraag: wil je zelf ook klein beginnen of wil je meteen zo groot zijn als Thuisbezorgd?

 

En wat is je doel hiermee?

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
 • 0

Ik neem aan dat Thuisbezorgd niet eerst netjes 10 miljoen heeft opgespaard om er vervolgens hun volledig uitgewerkte platform mee te bouwen. Die zijn gok ik klein of redelijk klein begonnen.

Uiteraard, maar je vergeet dan wel even dat toen zij begonnen dat er nog niet een landelijk platform voor online bestellen van eten was. Toen kon je dus gemakkelijk klein beginnen want er was simpelweg geen concurrent.

 

Nu ben je eenvoudigweg te laat om klein te beginnen in deze markt. De marktleider heeft al een heel goed systeem, enorm hoge naamsbekendheid en bovendien strekt hun systeemgrens zich veel verder uit. Thuisbezorgd voorziet bijvoorbeeld ook in spullen om het eten te vervoeren, zoals geïsoleerde tassen, scooters, enz.

 

Als je dus al gaat beginnen, dan zul je met een behoorlijke zak geld moeten komen om te winnen van de naamsbekendheid van thuisbezorgd.

 

Maar ook Thuisbezorgd heeft zijn nadelen. Met name de kosten die zij rekenen aan de restaurants is iets waar je misschien wat mee zou kunnen doen, want Thuisbezorgd is best aan de prijs om je bij aan te sluiten als restaurant zijnde. Concurreren op prijs zou een mogelijkheid kunnen zijn. Alleen ga je dan al snel concurreren met het andere alternatief; een eigen website voor de restaurants. En die worden al veelvuldig aangeboden voor zeer lage prijzen door bedrijven zoals bijvoorbeeld Foodticket.

 

Technisch gezien zie ik ook nog wel veel verbeterpunten in de software bij Thuisbezorgd. Echter denk ik niet dat concurreren met betere software in jouw straatje ligt, aangezien je hier de vraag stelt wat zoiets zou gaan kosten.

Link naar reactie
 • 0

Het is mij niet duidelijk of je deze vraag stelt als internet ondernemer of als horeca ondernemer.

Als internet ondernemer geef ik je weinig kans. Er zijn wel ondernemers die goed zijn in het snel kopiëren van internet concepten (denk aan Rocket Internet met Zalando) maar daar moet je héél diepe zakken voor hebben.

 

Ik zie meer in het bedienen van de onvrede onder horeca ondernemers over de macht van bezorgsites.

 

Als een grote groep horeca ondernemers samen een vuist maakt tegen Thuisbezorgd, Justeat en anderen maak je naar mijn idee nog best wel een kans. Al met al is zo'n dienst niets meer dan een site die handig tussen vraag en aanbod is gesprongen met wat techniek. Net als Uber.

 

Er zijn voorbeelden waar het wel gelukt is. Bij makelaars bijvoorbeeld hebben de aanbieders het slim aangepakt door als NVM zelf een platform (Funda) op te zetten, zodat ze tenminste nog invloed op het geheel houden.

 

Het lijkt mij vooral een kwestie van je goed organiseren. Maar dat is lastig in een markt waarin de concurrentie hevig is. Taxichauffeurs en pizzabakkers hebben minder macht dan makelaars die historisch altijd al goed waren in het onder één hoedje spelen en samen de markt en marges verdelen.

 

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor de reacties en tips!

 

Het gaat mij echt om de website en haar functionaliteit. Ik snap dat naamsbekendheid etc een grote rol spelen en dat de marketing kosten aanzienlijk zijn. Ik ben inderdaad ook niet geïnteresseerd in restaurants maar een niche die in mijn optiek wel kansen bied. Of dit überhaupt wel mogelijk is weet ik nog niet, vandaar dat ik een schatting wil maken naar de kosten van het ontwikkelen van een website met een soortgelijke functionaliteit.

Link naar reactie
 • 0

Het lastige is dus dat je daar niet echt een prijskaartje op kunt hangen; is volledig afhankelijk van gebruikte techniek, kennis van de developer, lange termijn plan enzovoorts. De een kan goed roepen dat je voor 500 op gang bent terwijl de ander met wat meer doorvragen op 50.000 of meer uit gaat komen.

 

Valt weinig van te zeggen dus; vandaar dat "42" een leuk en passend antwoord is (ik moest er zelf ook om lachen).

 

Kort door de bocht kun je beginnen zoals Bob eerder al riep; met een template dat hier voor gebouwd is op basis van die andere clubs. Dat brengt vast heel wat beperkingen met zich mee maar goed, beter beginnen met wat beperkingen dan zolang nadenken tot iemand anders met je idee gaat lopen.

 

Ik zou je echter aanraden om je plan zoveel mogelijk uit te schrijven en aan tafel te gaan met een webdevelopmentbedrijf waar je vertrouwen in hebt, zeker als je gaat groeien zul je een goede partner nodig hebben.

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor de reacties en tips!

 

Het gaat mij echt om de website en haar functionaliteit. Ik snap dat naamsbekendheid etc een grote rol spelen en dat de marketing kosten aanzienlijk zijn. Ik ben inderdaad ook niet geïnteresseerd in restaurants maar een niche die in mijn optiek wel kansen bied. Of dit überhaupt wel mogelijk is weet ik nog niet, vandaar dat ik een schatting wil maken naar de kosten van het ontwikkelen van een website met een soortgelijke functionaliteit.

Je zou kunnen kijken naar clone scripts van bekende food delivery bedrijven zoals UberEats:

 

https://www.appdupe.com/ubereats-clone-script/

 

Of zoiets: https://codecanyon.net/item/viavi-food-delivery-script

 

Maar als je al een goed voorbeeld hebt kun je het ook laten "reverse engineeren" (als dat een woord is :)) door een programmeur. Ik heb dit een keer laten doen met een app.

 

Dit kan relatief goedkoop als je het bijvoorbeeld in India of Oost Europa laat doen (Upwork, Freelancer.com, CodingNinjas.co). Hiervoor moet je zelf wel kennis hebben of iemand aannemen met kennis, aangezien die programmeurs vaak niet meedenken met jouw concept en slechts uitvoeren.

 

Los van dit raad ik je net als de rest aan om van te voren goed te kijken naar de schaalmogelijkheden. Maar er is niks mis met klein beginnen, zeker in een nieuwe niche (waar ik nu trouwens heel nieuwsgierig naar ben).

 

Link naar reactie
 • 1

Dit zet je niet zo even op. Denk aan enkele tonnen om het goed te doen, los van het feit dat je restaurants door heel het land moet bezoeken (op afstand krijg je dit niet geregeld).

 

Je hebt een site; menu’s, opties, bezorgkosten. Allemaal niet zo spannend. Voor elk mobiel platform een native app (meeste wordt via mobile besteld). Financieel een derdengeld stichting, iDeal implementeren (dus niet een partij als Mollie gebruiken want dan zijn je kosten te hoog), bonnenprinters voor de restaurants om betaalde bestellingen binnen te krijgen; Message queue systeem zodat je berichten niet kwijt kunt raken, 2 kanten op continue monitoring zodat ergens een internet hik up niet zorgt voor niet-bezorgde orders, feedback/ progress systeem om klanten te laten weten hoe het staat met de order, rapportage dashboards zodat restaurants zien wat ze verdient hebben, etc, etc.

 

Link naar reactie
 • 0

Dit zet je niet zo even op. Denk aan enkele tonnen om het goed te doen, los van het feit dat je restaurants door heel het land moet bezoeken (op afstand krijg je dit niet geregeld).

 

Je hebt een site; menu’s, opties, bezorgkosten. Allemaal niet zo spannend. Voor elk mobiel platform een native app (meeste wordt via mobile besteld). Financieel een derdengeld stichting, iDeal implementeren (dus niet een partij als Mollie gebruiken want dan zijn je kosten te hoog), bonnenprinters voor de restaurants om betaalde bestellingen binnen te krijgen; Message queue systeem zodat je berichten niet kwijt kunt raken, 2 kanten op continue monitoring zodat ergens een internet hik up niet zorgt voor niet-bezorgde orders, feedback/ progress systeem om klanten te laten weten hoe het staat met de order, rapportage dashboards zodat restaurants zien wat ze verdient hebben, etc, etc.

 

Als je goed leest dan is OP op zoek naar een website met een zelfde soort functionaliteit, maar dan niet voor restaurants. Hij of zij heeft een nieuwe niche gevonden en misschien heeft hij wel helemaal geen bonnenprinters etc. nodig.

 

Ik kan me voorstellen dat je voor andere verticals dan de restaurantbusiness best iets op kunt zetten waar de bestellingen (per email, push bericht, etc.) binnenkomen en de fulfilment aan het bedrijf overlaat waar de order binnenkomt.

 

Dit zou je low budget prima (lokaal) kunnen testen om je idee te valideren. Dan kun je ook wat laten zien als je kapitaal wilt ophalen bij investeerders.

 

Link naar reactie
 • 0

Zoals al aangegeven door andere kan je het net zo gek maken als je wilt.

In thuisbezorgd is een hoop gaan zitten. Natuurlijk in marketing maar zeker ook in de opzet van de site en de systemen erachter.

 

Een simpel zoals Quikfood kan je voor een paar honderd euro opzetten. De stijl zou je uiteraard nog kunnen aanpassen. Als je het niet gaat gebruiken voor een eten bezorgsite dan kan hem uiteraard omvormen naar hetgeen je wel zoekt.

In dit geval gebruik je alleen het zoek en bestelproccess.

 

Het ligt uiteindelijk aan wat je budget is.

Je zou kunnen beginnen met een WP site en die verder uitbouwen.

 

Succes.

 

Pin Accessoires |  Verifone Accessoires | Vx680 Accessoires
De online webwinkel voor accessoires & onderdelen voor mobiele betaalautomaten.

Link naar reactie
 • 0

Ik wil niet de bubble van de software van Thuisbezorgd doorprikken, maar juist de software stelt helemaal niks voor. Het is een vrij standaard pakket en voor een paar mille ben je het baasje. Zelf zijn we bezig aan de opbouw van een concurrent van Thuisbezorgd en hebben al uitgebreid proefgedraaid met die software.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Vaak wel, maar als je ook bijvoorbeeld cadeaubonnen o.i.d zou verkopen kan men stellen dat het gaat om digitaal geld en dan gelden er beduidend lastiger regels. Goed opletten dus.

Wie is men?

 

Er gaat in Nederland een miljard om aan cadeaubonnen en die markt is grotendeels ongeregeld, zo zie je elke keer als een grote winkelketen omvalt en die bonnen/kaarten waardeloos zijn. De Wet Financieel Toezicht is niet van toepassing omdat veel cadeaukaarten in een zogenaamd 'beperkt netwerk' uitgegeven worden. Zestig procent van alle grote winkelketens in Nederland geeft een kaart uit en slechts 5% daarvan is gedekt via een derdenrekening, fonds of verzekering.

 

De derdengeldstichting wordt in dit geval waarschijnlijk genoemd als tijdelijke stalplaats voor een bestelsite die ook betalingen verwerkt. Heeft dus niks met cadeaukaarten of elektronisch geld te maken. ;)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  13 leden, 414 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.