Ga naar inhoud

De cijfers achter het buffet

Geplaatst:

Branko Collin

Een buffet is een restaurant waar je jezelf bedient. Vaak betaal je een vast bedrag voor al het eten, ongeacht hoe vaak je opschept. Potentieel zou iedere gast voor meer kunnen eten dan dat ze betalen. Hoe houdt zo'n restaurant de kosten binnen de perken? Hoe kunnen ze goedkoop blijven? Dat vond ik interessant om te weten.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Featured Replies

Geplaatst:

insparcom

Leuk artikel. De principes in Nederland zijn precies hetzelfde. Zorg dat de goedkope meuk in gtote bakken voor het grijpen ligt en bereid het dure spul langzaam en doe alsof het een luxe service is: "showcooking".

Hans Damen - Insparcom

Strategisch Advies - Crisismanagement - Spreker - Dagvoorzitter - Divemaster

Laatste blogs

Geplaatst:

jajajeroen

35 minuten geleden, insparcom zei:

De principes in Nederland zijn precies hetzelfde. Zorg dat de goedkope meuk in gtote bakken voor het grijpen ligt en bereid het dure spul langzaam en doe alsof het een luxe service is: "showcooking".

En bij voorkeur ervoor zorgen dat de gasten eerst langs het dessertbuffet lopen zodat ze (onbewust) minder eten om ruimte te reserveren voor dat ¨O zo heerlijke ijs, met chocolade van die prachtige fontein.¨

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

En bij slim portioneren een stuk minder spillage, dus betere inslag...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

TwaBla

 

Kinderen brengen de kosten naar beneden. Dan staat er allemaal goedkope meuk dat kinderbuikjes snel vult. Die zijn na een half uur klaar en dan ben je als ouder anderhalf uur bezig om te voorkomen dat ze met eten gaan gooien. 

 

Zou me niks verbazen als ook ouderen de kosten omlaag brengen. :thinking-face:

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

henkh

6 uur geleden, TwaBla zei:

Zou me niks verbazen als ook ouderen de kosten omlaag brengen

 

Nog effe en dan kan ik als "bejaarde" mijn eigen kosten bij de plaatselijk wok omlaag brengen.:face-with-tongue:

Geplaatst:

Bob de webbouwer

7 uur geleden, TwaBla zei:

Kinderen brengen de kosten naar beneden. Dan staat er allemaal goedkope meuk dat kinderbuikjes snel vult. Die zijn na een half uur klaar en dan ben je als ouder anderhalf uur bezig om te voorkomen dat ze met eten gaan gooien. 


Kinderen zijn ook goedkoper, wij gaan ook weleens bij zo'n restaurant eten en dan betaal ik 2 euro per levensjaar voor de kids. Er is een binnenspeeltuin bij zodat ze zich kunnen vermaken terwijl je als ouder nog rustig verder kan eten. Op zich eten de kinderen niet extreem veel, maar het is ook inclusief drinken (en dan niet een kan "ranja" met een bodempje siroop waar je bij een binnenspeeltuin 5 euro voor betaalt). 

Ik heb er overigens totaal geen problemen mee dat ze aan me verdienen, als ik maar lekker gegeten heb en niet teveel betaald heb ;-) 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Geplaatst:

Ward van der Put

  • Moderator

 

Geplaatst:

espen

Toch een beetje een open deur op een ondernemers forum? Iedereen met een beetje zakelijk instinct zou toch moeten snappen dat het om gemiddelden gaat, en dure dingen zo min / moeilijk mogelijk aanbieden?

aangepast door espen

Geplaatst:

TwaBla

4 minuten geleden, espen zei:

Toch een beetje een open deur op een ondernemers forum? 

 

Harstikke nodig. Hoe meer open deuren, des te beter. Laat maar eens zien / leg maar eens uit hoe dingen werken. :face-with-rolling-eyes:

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

Highio

Verschrikkelijk interessant onderwerp en prachtig artikel en tv-programma. Vooral blijven posten voor de fantasie en inspiratie.

 

Kostencomponenten (vaste en variabele kosten), marges en (terug-)verdienmodellen 'how business work'.

 

Groet,

 

Highio

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Geplaatst:

R.I.P. - Benm

Je hebt die dingen overal, zekfs hier op Bali.

 

Ze draaien verlies op die buffets en dergelijke, maar na een bepaald tijdstip betaal je opeens de hoofdprijs voor een  biertje.  

 

Hoe het in Nederland werkt weet ik niet precies, maar hier is het verdienmodel domweg klanten binnen krijgen, en hopen dat ze blijven. 

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator
32 minuten geleden, Benm zei:

Ze draaien verlies op die buffets en dergelijke, maar na een bepaald tijdstip betaal je opeens de hoofdprijs voor een  biertje. 

Het aloude spreekwoord van de horeca: 'Ze vreten je arm en ze zuipen je rijk!'

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

Bazzio

ik mijd dit soort buffetten als de pest... :anxious-face-with-sweat:

"zoek het maar uit"

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.