• 0

Bedrijf starten met beperkte financiële middelen | Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Beste forumleden,

 

Op deze zonnige dag heb ik een vraag voor jullie.

 

Momenteel ben ik vanuit de WW gestart met een startperiode waarbij ik dus naast mijn WW-uitkering mijn bedrijf mag opzetten. Ik weet ook precies wat ik wil; ik heb jaren in loondienst luxe slaapkamerartikelen verkocht (bedden, matrassen, kussens) en wil doorbouwen op deze ervaring door een webshop in kussens te starten.

 

Ik heb een specifiek kussen gevonden dat in het buitenland een grote hit is en dat niet in Nederland verkrijgbaar is. Nu zit ik met het volgende: ik heb eigenlijk het geld niet om dit te starten. Zelfs voor een testvoorraad van 500 kussens zal ik tussen de 3,5 en 4000 euro nodig hebben. En heel realistisch, op dit moment heb ik dat even niet. Elke maand kan ik net de boodschappen en huur betalen en dan is het geld eigenlijk wel weer op, ook het spaargeld is helaas door de dure tijden van tegenwoordig niet meer aanwezig.

 

Weet je wat, ik kan ook wel gewoon eerlijk zijn:

 

Spaargeld: 0

Creditcard: -1470

Banktegoed: -100

 

Inkomen WW verlaagd door startperiode: 1300 netto (voorheen 1700 netto)

Vaste kosten: 1800 netto

 

Al maanden heb ik elke maand net een paar honderd euro te weinig waardoor ik nu wat in de min sta.

 

--

 

Nu zijn er natuurlijk een paar opties:

 

1. Ik kan geld lenen bij de bank voor de financiering van de webshop, voornamelijk voor een klein inventaris om de bal rollende te krijgen. Maar er kan altijd iets misgaan met een nieuw product in de markt brengen en dan ben ik mogelijk straks verder van huis dan dat ik nu ben, met een schuld bij de bank.

 

Of zijn er mogelijkheden die ik nu over het hoofd zie? 

 

2. Freelancen, ik heb eerder toen ik begin 20 was gefreelancet in de horeca (20 euro per uur excl. btw). Hier zou ik snel wat geld mee kunnen verdienen. Maar ik ben er destijds wel achter gekomen dat ik 20 euro per uur freelance eigenlijk niet uit kan.

 

3. Freelance ander beroep, ik kan bijvoorbeeld simpele websites maken. Maar ik heb in freelancen buiten de horeca eigenlijk te weinig ervaring.

 

4. Een ander plan bedenken dat geen startkapitaal vereist.

 

--

 

Heeft iemand van jullie ooit in een vergelijkbare situatie gezeten? Wat hebben jullie toen gedaan?

 

Of weet iemand toevallig een freelance beroep (met groot werknemerstekort) waarbij ik met een korte training / opleiding net even een wat beter tarief kan vragen om zelf het startkapitaal bij elkaar te sprokkelen? (40 à 50 euro per uur+)

 

--

 

Ik ben benieuwd naar jullie kijk op mijn situatie. Ik hoor graag van jullie.

 

Met vriendelijke groet,

Bjorn

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

21 antwoorden op deze vraag

  • 2

Om ook gewoon eerlijk te zijn ...

Gewoon doorbouwen op je ervaring en weer in loondienst luxe slaapkamerartikelen  - of iets anders - gaan verkopen.

Daarnaast kan je in de avonduren een tweede baan erbij nemen  - bijvoorbeeld in de horeca - om zo je financiën op te krikken. Ondernemer zijn is ook geen baan van 9 tot 5, dus dan kan je alvast aan het nieuwe ritme wennen.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 2
1 uur terug, Bjorn24 zei:

plan bedenken dat geen startkapitaal vereist.

 

Allereerst welkom op HL 

 

Cosara en jijzelf benoemen aardige opties om eerst wat aan de financiële kant te gaan doen en freelancen om dat te helpen oplossen is ook ondernemen, niks mis mee en horeca zit doorgaans om mensen te schreeuwen. Pak je kansen, zou ik zeggen en bouw ondertussen aan je ideeën over de onderneming waarin jouw hart ligt, maar kijk dan wel goed naar de markt.

 

Een gelukkige ondernemer heeft vier dingen voor elkaar: Iets doen waar 1. hij/zij goed in is, 2. hij/zij plezier in heeft, 3. een markt voor te vinden is en 4. een goede boterham mee te verdienen is...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 2

Zorg voor een stabiele situatie, de negatieve cashflow die je nu hebt is geen geweldig startpunt,

 

Ik zou me erbij neerleggen dat het nu te vroeg is, een baan, bijbaan en misschien nog een krantenwijk zoeken om tegen het einde van het jaar het benodigde kapitaal op je spaarrekening te hebben.

 

Dan kun je het naast je baan nu al het een en ander opzetten, en de voorraad einde jaar kopen.

 

Verwachten dat je direct met deze investering een inkomen kan verwezenlijken om je vaste kosten te dekken lijkt me ook niet realistisch.

 

Een ander plan bedenken is zowel hetzelfde, dat gaat ook tijd kosten. 
 

Zorg voor inkomsten om je vaste kosten te dragen en kijk vandaar uit verder.

 

Een baan is de meest voor de hand liggende bron van inkomsten.

 

Freelancen zonder specifieke kennis en zonder netwerk lijkt me een minder voor de hand liggende optie. 
 

en freelancen in de horeca geef je zelf al aan dat dat niet uitkan.

 

Doorbreek deze negatieve cashflow, en zet alles op alles om niet verder de min in te gaan, en te sparen.

 

ondernemen is vaak niet van vandaag op morgen een consistente inkomstenbron.

Link naar reactie
  • 1
2 uur geleden, RiVe zei:

Vanwaar de drang om ondernemer te worden?

Het zal niet de eerste en ook niet de laatste keer zijn dat het idee min of meer door het UWV is vormgegeven. Gezien de financiële situatie van TS zou het UWV dat ten sterke moeten afraden … maar goed die hebben een eigen agenda en doelstellingen.

Als het idee om ondernemer te worden tijdens de periode in loondienst nooit is ontstaan, dat zal het vanuit een WW-uitkering weinig kans van slagen hebben.

Natuurlijk … onder druk wordt alles vloeibaar … maar ondernemersbloed is al vloeibaar.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0

Dank jullie wel voor al jullie reacties.

 

Het was vooral om mijn situatie en gedachten hierover met anderen te delen. Dus ook de kritiek is alleen maar fijn om te horen. Er zit natuurlijk een kern van waarheid in dat de situatie waarin ik mij nu bevind niet de ideale start is voor een onderneming die startkapitaal vereist. Maar... ik ga toch gewoon proberen. Een baan kan ik altijd nog zoeken. Of als ik maar deels een inkomen weet te vergaren, kan ik altijd nog een (parttime) baan erbij nemen.

 

De hoofdpunten die ik uit jullie reacties haal zijn:

  • Doorbreek de negatieve cashflow, dat is wat mij in deze situatie heeft gebracht.
  • Zoek iets erbij om net dat bedrag te verdienen wat ik nu te kort kom.
  • Zoek een baan (haha, maar dat wil ik niet. Ik wil juist proberen als zelfstandige weer geld te gaan verdienen).

 

16 uur geleden, RiVe zei:

Vanwaar de drang om ondernemer te worden?

Je hebt nu chronisch geldgebrek, zoek een baan, ga in loondienst en verdien geld.:slightly-smiling-face:
 

 

Vanwege de vrijheid en de betere verdienmogelijkheden die het mij op termijn hopelijk zal geven.

Het chronische geldgebrek komt door de WW-periode waarin ik wel wist dat ik voor mezelf wilde beginnen, maar ik wist nog niet zo goed in wat. Dat weet ik nu wel, en heel veel slechter dan deze situatie kan het ook niet worden. Dus waarom zou ik het niet proberen?

 

13 uur geleden, Cosara zei:

Het zal niet de eerste en ook niet de laatste keer zijn dat het idee min of meer door het UWV is vormgegeven. Gezien de financiële situatie van TS zou het UWV dat ten sterke moeten afraden … maar goed die hebben een eigen agenda en doelstellingen.

Als het idee om ondernemer te worden tijdens de periode in loondienst nooit is ontstaan, dat zal het vanuit een WW-uitkering weinig kans van slagen hebben.

Natuurlijk … onder druk wordt alles vloeibaar … maar ondernemersbloed is al vloeibaar.

 

Nee nee, dit komt uit mijzelf, Cosara. Niet aangemoedigd door het UWV, heb het UWV eigenlijk als heel prettig ervaren. Zeer vriendelijke mensen, die zeer bereid zijn je te helpen.

 

+ Wat definieer jij als ondernemersbloed?

Ik heb eerder een salesbedrijf gehad op een toeristische plek in het buitenland en daarna een tijd in de horeca en sales als zzp'er gewerkt.

 

Door de coronaperiode moest ik een baan zoeken en vanwege de goede omstandigheden daar en leuke werkplek een paar jaar blijven hangen.

 

Nu wil ik dus weer iets voor mijzelf proberen. Iedereen staat toch vrij om het te proberen en als het niet lukt... dan kan ik toch altijd nog een baan nemen?

 

--

 

Nog even in het algemeen, deels wat ik hier wilde peilen is of jullie in mijn situatie een bank zouden benaderen om een lening te krijgen om daarmee te starten.

Dit zie ik eigenlijk nergens in jullie reacties terug. Dus ik ga ervan uit dat jullie dit in mijn situatie niet aanraden, als ik al een lening kan krijgen.

 

Gr.

 

Bjorn

 

Link naar reactie
  • 1
2 minuten geleden, Bjorn24 zei:

Maar... ik ga toch gewoon proberen.

Ondernemen is ook proberen en doorzetten, dat siert je.

 

 

3 minuten geleden, Bjorn24 zei:

og even in het algemeen, deels wat ik hier wilde peilen is of jullie in mijn situatie een bank zouden benaderen om een lening te krijgen om daarmee te starten.

Dit zie ik eigenlijk nergens in jullie reacties terug. Dus ik ga ervan uit dat jullie dit in mijn situatie niet aanraden, als ik al een lening kan krijgen.

Je kunt de mogelijkheden bij een bank altijd peilen, maar ik vraag me af hoe kansrijk het is. Wellicht kun je ook naar het starters/microkrediet van Qredits kijken en bij je gemeente/provincie informeren of er financiële mogelijkheden zijn in de vorm van subsidie of leningen voor starters.

Link naar reactie
  • 1
45 minuten geleden, Bjorn24 zei:

Nog even in het algemeen, deels wat ik hier wilde peilen is of jullie in mijn situatie een bank zouden benaderen om een lening te krijgen om daarmee te starten.

Dit zie ik eigenlijk nergens in jullie reacties terug. Dus ik ga ervan uit dat jullie dit in mijn situatie niet aanraden, als ik al een lening kan krijgen.

 

Hoe je het ook wendt of keert, het begint altijd met een PLAN

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

Een bank zal eigenlijk alleen geld willen uitlenen voor investeringen in bedrijfsmiddelen, of wellicht waardevaste voorraad. Iets als salarissen zullen ze niet zo snel geld voor uitlenen.

 

Verder sluit ik me aan bij de opmerking van Hans. Maak vooral een plan, waarin je bijvoorbeeld beschrijft hoe je je marketing wil gaan doen. De meeste bedrijven hebben daar bijvoorbeeld een marketingbudget voor, maar dat heb jij (denk ik) niet? Hetzelfde geldt voor de inkoop van de spullen, hoe wil je dat bijvoorbeeld gaan financieren?

Link naar reactie
  • 2

In jouw positie kun je ook nadenken over consumenten financiering. Dan kan je met zeer beperkte middelen een bedrijf starten. 

 

A: ga naar de KvK (€50,-)

B: zorg dat je boekhouding in orde is: die basis moet goed zijn. E-boekhouden is de eerste 12 maanden gratis voor starters meen ik, Moneybird 4 maanden (persoonlijk meer fan van)

C: open een bankrekening: bij KNAB ben je €7,- per maand kwijt (eerste 6 maanden €3,50) 

D: bouw een website (kan je zelf). Hosting kan je met een beetje zoeken voor €1,- per maand vinden, domeinnaam €5 per jaar, website kan je zelf bouwen zeg je dus dat zal gratis zijn en misschien heb je voor €100 plugins en thema's nodig. 

E: registreer je bij bol.com (gratis), plaats marktplaats advertenties (gratis), open een amazon account (30 dagen gratis, daarna €39 per maand). 

F: Koop niet 500 kussens voor €7 per stuk, maar koop er 20 voor €14,- per stuk (iedere leverancier kan echt wel sample orders leveren). 

H: Koop 50 verzenddoosjes voor €25. 

 

Je opstartkosten voor de eerste maand zijn: 50 + 0 + 3,50 + 1 + 5 + 100 + 0 + 280 +25 = €586. Ik zou echt aanraden om dit op een of andere manier zelf bij elkaar te krijgen (verkoop van spullen?). Als dat echt niet kan bij familie/vrienden lenen met de de afspraak dat je minimaal €25 per maand terugbetaald (dat moet je worst case als alles faalt wel kunnen betalen) en meer indien mogelijk. Als je dat niet wilt of kunt kan een Qredits of bridgefund ook MAAR: die willen altijd hun geld binnen x maanden terug met absurde rentes. En als je onderneming geen succes is en je dat niet kunt betalen komen er boetes bij en uiteindelijk beslagleggingen waardoor je steeds verder de ellende in draait. 

 

Voor maand 2 -6  zijn je kosten: €1 voor de hosting, €3,50 voor de bank, eventueel €39 voor amazon, eventueel €25 voor de aflossing. Dus ergens tussen de €4,50 en €68,50 per maand. 

 

Probeer de eerste maand 20 kussens te verkopen via marktplaats/bol/amazon/eigen netwerk voor, laten we zeggen €36 excl. BTW per stuk excl. verzendkosten? Lukt dat niet, zeg je amazon account binnen 30 dagen op (dat scheelt je €39 per maand) probeer in maand 2 wel al je kussens te verkopen. Lukt dat niet? probeer het in maand 3. Lukt het niet? vraag je af of je onderneming levensvatbaar is zonder financiering. Lukt dat: top: je hebt nu €720 op je zakelijke rekening. Betaal je €68,50 maandelijkse lasten, koop voor €500 nieuwe kussens (een stuk of 50?), laat voor €10 een ad maken op fiverr, en adverteer voor €100 op facebook waarbij je target op mensen die slecht slapen.

 

Probeer in maand 2 je 50 kussens te verkopen. Je hebt nu €1800 op je rekening. Betaal de maandelijkse kosten, koop voor €1500 kussens (175?), Verdubbel je Facebook budget naar €200 per maand, adverteer voor €100 op bol.com.

 

Probeer in maand 3 je 175 kussens te verkopen. Lukt dat? Je hebt nu €6300 op je rekening. Betaal eerst je eventuele lening af, koop voor €4000 500 kussens, beloon jezelf met je eerste €1000 "salaris" en wees trots dat je op het oog een levensvatbare onderneming hebt gestart. 

 

Probeer in maand 4 250 kussens te verkopen. Lukt dat? Je hebt nu €9000 op je rekening.  Gefeliciteerd: het begint op een onderneming te lijken. Ga investeren om meer omzet te halen. Huur een marketing bureau in voor Google Ads, vraag een professionele fotograaf voor mooie productfoto's, huur een designer om echt mooie ads te maken, ga out-of the box denken (slaapparty's waarbij je gratis komt als er 5 kussens worden afgenomen), mail je klanten voor reviews, beloof je oude klanten €10 cashback als ze een nieuwe klant met slaapproblemen aanbrengen, ga setjes voor paren aanbieden met 10% korting, ga adverteren, ga gericht sponsoren, laat een filmpje maken waarmee je op Youtube voorbijkomt etc etc etc. 

 

Lang verhaal kort: ondernemen gaat niet vanzelf.  In 1x 500 kussens kopen zonder enige andere vorm van budget is vrij risicovol en klinkt voor mij als een slecht plan. Je kan na 6 maanden met je schuur vol kussens zitten en een schuld van €5000 hebben. Begin klein, dat is de meest risicoloze manier van ondernemen om de levensvatbaarheid van je concept te testen. Voel je gezegend dat je het bijna "gratis" kan proberen zolang het UWV je nog dekt. En wees niet te trots om op te geven als het niet lukt. 

 

Succes!

Link naar reactie
  • 1
5 uur geleden, Bjorn24 zei:

De hoofdpunten die ik uit jullie reacties haal zijn:

  • Doorbreek de negatieve cashflow, dat is wat mij in deze situatie heeft gebracht.
  • Zoek iets erbij om net dat bedrag te verdienen wat ik nu te kort kom.
  • Zoek een baan (haha, maar dat wil ik niet. Ik wil juist proberen als zelfstandige weer geld te gaan verdienen).

Niet willen moet natuurlijk wel mogelijk zijn. 
 

5 uur geleden, Bjorn24 zei:

Nog even in het algemeen, deels wat ik hier wilde peilen is of jullie in mijn situatie een bank zouden benaderen om een lening te krijgen om daarmee te starten.

Zonder PLAN gaat ‘m dat niet worden.

Blijft over  … geld lenen van Family, Friends and Fools.

 

5 uur geleden, Bjorn24 zei:

Nu wil ik dus weer iets voor mijzelf proberen. Iedereen staat toch vrij om het te proberen en als het niet lukt... dan kan ik toch altijd nog een baan nemen?

Klinkt niet erg serieus …

 

5 uur geleden, Bjorn24 zei:

Wat definieer jij als ondernemersbloed?

Ik heb eerder een salesbedrijf gehad op een toeristische plek in het buitenland en daarna een tijd in de horeca en sales als zzp'er gewerkt.

Door de coronaperiode moest ik een baan zoeken en vanwege de goede omstandigheden daar en leuke werkplek een paar jaar blijven hangen.

Eens ondernemer, altijd ondernemer … 

Volgens mijn bescheiden mening is blijven hangen in een loondienst het beste wat bij je past.

 

5 uur geleden, Bjorn24 zei:

Het chronische geldgebrek komt door de WW-periode waarin ik wel wist dat ik voor mezelf wilde beginnen, maar ik wist nog niet zo goed in wat. Dat weet ik nu wel, en heel veel slechter dan deze situatie kan het ook niet worden. Dus waarom zou ik het niet proberen?

Het kan nog veel slechter, met hogere schulden als gevolg.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 1

Alleen kussens? waarom en wat is jouw usp?

Als ik op kussens Google dan staan alle grote en bekende jongens op de eerste pagina. Hoe wil je daar bovenuit komen? zonder een marketingbudget. Retouren ingecalculeerd? (met de bijbehorende kosten)

 

Aantal jaren terug zelf een beetje gerommeld met een webshop met een specifiek schoonmaakproduct.

Prima prijs, prima kwaliteit maar nauwelijks omzet. Beetje onderzoek gedaan en daaruit bleek dat mensen graag een compleet pakket schoonmaakartikelen wilden kopen. Gauw weer verder gegaan met mijn andere activiteiten op uurtje factuurtje basis.

 

Vorig jaar slaapwinkel binnengestapt voor een nieuw kussen, uiteindelijk met 2 kussens, dekbed en 2 matrassen naar huis. :face-with-tears-of-joy: Puur vanwege advies en producten kunnen bekijken.

(en een handige verkoper)

 

 

Link naar reactie
  • 1

Zoals je't iomschrijft begin je beter niet..

 

maar mocht je wel wat in de horeca willen doen, het kost natuurlijk tijd en inzet, maar volgens je aangeboden cijfers sta je wel met 2 maanden positief op je rekening en een beetje startkapitaal... kun je ondertussen in die twee maanden mooi je website maken en fintunen...

www.vloerengilde.nl

Link naar reactie
  • 1
Op 14-5-2024 om 17:57, Cosara zei:

Niet willen moet natuurlijk wel mogelijk zijn. 
 

Zonder PLAN gaat ‘m dat niet worden.

Blijft over  … geld lenen van Family, Friends and Fools.

 

Klinkt niet erg serieus …

 

Eens ondernemer, altijd ondernemer … 

Volgens mijn bescheiden mening is blijven hangen in een loondienst het beste wat bij je past.

 

Het kan nog veel slechter, met hogere schulden als gevolg.

 

 

Jouw reactie ga ik inlijsten Cosaro. We zullen zien wie er gelijk heeft.

 

Ik waardeer je eerlijkheid wel, fluwelen handschoentjes mening heeft niemand wat aan. 

 

Link naar reactie
  • 0
Op 14-5-2024 om 12:58, Pieter__VH zei:

In jouw positie kun je ook nadenken over consumenten financiering. Dan kan je met zeer beperkte middelen een bedrijf starten. 

 

A: ga naar de KvK (€50,-)

B: zorg dat je boekhouding in orde is: die basis moet goed zijn. E-boekhouden is de eerste 12 maanden gratis voor starters meen ik, Moneybird 4 maanden (persoonlijk meer fan van)

C: open een bankrekening: bij KNAB ben je €7,- per maand kwijt (eerste 6 maanden €3,50) 

D: bouw een website (kan je zelf). Hosting kan je met een beetje zoeken voor €1,- per maand vinden, domeinnaam €5 per jaar, website kan je zelf bouwen zeg je dus dat zal gratis zijn en misschien heb je voor €100 plugins en thema's nodig. 

E: registreer je bij bol.com (gratis), plaats marktplaats advertenties (gratis), open een amazon account (30 dagen gratis, daarna €39 per maand). 

F: Koop niet 500 kussens voor €7 per stuk, maar koop er 20 voor €14,- per stuk (iedere leverancier kan echt wel sample orders leveren). 

H: Koop 50 verzenddoosjes voor €25. 

 

Je opstartkosten voor de eerste maand zijn: 50 + 0 + 3,50 + 1 + 5 + 100 + 0 + 280 +25 = €586. Ik zou echt aanraden om dit op een of andere manier zelf bij elkaar te krijgen (verkoop van spullen?). Als dat echt niet kan bij familie/vrienden lenen met de de afspraak dat je minimaal €25 per maand terugbetaald (dat moet je worst case als alles faalt wel kunnen betalen) en meer indien mogelijk. Als je dat niet wilt of kunt kan een Qredits of bridgefund ook MAAR: die willen altijd hun geld binnen x maanden terug met absurde rentes. En als je onderneming geen succes is en je dat niet kunt betalen komen er boetes bij en uiteindelijk beslagleggingen waardoor je steeds verder de ellende in draait. 

 

Voor maand 2 -6  zijn je kosten: €1 voor de hosting, €3,50 voor de bank, eventueel €39 voor amazon, eventueel €25 voor de aflossing. Dus ergens tussen de €4,50 en €68,50 per maand. 

 

 

 

Je hebt gelijk Pieter, dankjewel voor je reactie. Ik moet wat kleiner proberen te beginnen. Dan heb ik dezelfde kans van slagen, maar met een veel kleinere downside mocht het niet lukken. Dan kan ik altijd opnieuw weer een ander product proberen.

Link naar reactie
  • 0
Op 15-5-2024 om 07:23, vloerengilde zei:

Zoals je't iomschrijft begin je beter niet..

 

maar mocht je wel wat in de horeca willen doen, het kost natuurlijk tijd en inzet, maar volgens je aangeboden cijfers sta je wel met 2 maanden positief op je rekening en een beetje startkapitaal... kun je ondertussen in die twee maanden mooi je website maken en fintunen...

 

 

Ja, dit ga ik doen de komende tijd, de dagen die ik over heb wat bij klussen om in de positieve cijfers te komen. Tot ik iets beters heb of andere inkomsten kan vergaren. En ondertussen gewoon doorgaan met toch die webshop opzetten. Zelfs al mocht het niet lukken; proberen lijkt mij beter dan niets te doen.

Link naar reactie
  • 0
Op 14-5-2024 om 23:36, henkh zei:

Alleen kussens? waarom en wat is jouw usp?

Als ik op kussens Google dan staan alle grote en bekende jongens op de eerste pagina. Hoe wil je daar bovenuit komen? zonder een marketingbudget. Retouren ingecalculeerd? (met de bijbehorende kosten)

 

Aantal jaren terug zelf een beetje gerommeld met een webshop met een specifiek schoonmaakproduct.

Prima prijs, prima kwaliteit maar nauwelijks omzet. Beetje onderzoek gedaan en daaruit bleek dat mensen graag een compleet pakket schoonmaakartikelen wilden kopen. Gauw weer verder gegaan met mijn andere activiteiten op uurtje factuurtje basis.

 

Vorig jaar slaapwinkel binnengestapt voor een nieuw kussen, uiteindelijk met 2 kussens, dekbed en 2 matrassen naar huis. :face-with-tears-of-joy: Puur vanwege advies en producten kunnen bekijken.

(en een handige verkoper)

 

 

 

Kussen = hoge marge. Je lost echt een probleem op; namelijk mensen die niet goed uitrusten, nu betere slaap bieden. Ik heb ervaring in het verkopen van kussens en matrassen. Alleen matrassen vereist een dusdanig hoge investering dat beginnen met een specifiek kussen mij beter leek. 

 

En je hebt grote jongens in de markt, maar de standaard matrassen en slaapproducten markt is ook wel een traditionele markt die nog veel in de standaard retail wordt verkocht. 

 

Nou lijkt het mij niet handig om in deze economie een eigen winkel te beginnen.

 

- 10 jaar huur contract

- voorraad investering

- personeel 

 

De winkel straat staat half leeg in een gemiddeld dorp / stad. 

 

Veel van deze handel zal online zich online verplaatsen, vandaar dat het met mij een goed idee lijkt.

 

Ook denk ik als je net begint dat je een niche moet pakken. Vandaar dat ik wil beginnen met één specifiek kussen dat je hier nog niet ziet in Nederland. Maar in het buitenland wel een grote hit is.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Hoe lang zit je al in die startperiode? Voor de startperiode heb je een onderzoeksfase van een week of 6 en na goedkeuring gaat die startperiode in. Dan is het wel de bedoeling dat je direct gaat "knallen" enerzijds omdat jouw uitkering verlaagt wordt anderzijds in dat half jaar dat de regeling loopt je van de winst niets hoeft te verrekenen.

 

Zo was het bij mij tenminste in 2013 toen ik de mazzel had om daar ook aan mee te doen. Vanaf dag 1 kwam er geld binnen, na een half jaar  kon ik mijn eigen broek op houden en binnen 1 jaar mijn eerste nieuwe bedrijfsauto kopen.

 

Dat kan alleen als je voldoende omzet en winst draait. Jouw plannen die je hier plaatst geven mij daar weinig vertrouwen in.

 

 

Link naar reactie
  • 1
Op 13-5-2024 om 21:51, Cosara zei:

zou het UWV dat ten sterke moeten afraden … maar goed die hebben een eigen agenda en doelstellingen.

 

Klopt, UWV is hoofdzakelijk gericht op uitstroom uit de WW.

 

55 minuten geleden, Bjorn24 zei:

proberen lijkt mij beter dan niets te doen.

 

Kan ik het alleen maar mee eens zijn in de context van eerst een verbetering in de financiële situatie aan te brengen, dan stapsgewijs opbouwen, van elke stap leren en vervolgens zo mogelijk de activiteiten uitbreiden.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1
(aangepast)
5 uur geleden, Bjorn24 zei:

Jouw reactie ga ik inlijsten Cosaro. We zullen zien wie er gelijk heeft.

Ik waardeer je eerlijkheid wel, fluwelen handschoentjes mening heeft niemand wat aan. 

 

Ik kan er ook een wandbord van maken.

Ik hoop eigenlijk dat ik geen gelijk krijg ... dus houd ons, bij tijd en wijle, op de hoogte over het verloop.

 

Kozar_Quotes_248.thumb.jpg.a52f946ddcf402d2481e74e6b14f37e3.jpg

 

4 uur geleden, Bjorn24 zei:

Ook denk ik als je net begint dat je een niche moet pakken. Vandaar dat ik wil beginnen met één specifiek kussen dat je hier nog niet ziet in Nederland. Maar in het buitenland wel een grote hit is.

Dat je in een niche-markt wilt beginnen, dat begrijpt iedereen ... vraag is alleen of het wel een niche-markt is. Tweede vraag is, waarom het elders wel een grote hit is ... of lijkt te zijn. Het "buitenland" zegt niet zoveel ... eigenlijk helemaal niets. De wereld krimpt als een leeglopende luchtballon, waarmee ik wil zeggen dat een bestelling via internet snel is gedaan en dat niemand zich gebonden of verbonden voelt met jouw webwinkeltje.

 

 

aangepast door Cosara

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0
20 uur geleden, Bjorn24 zei:

 

Kussen = hoge marge. Je lost echt een probleem op; namelijk mensen die niet goed uitrusten, nu betere slaap bieden. Ik heb ervaring in het verkopen van kussens en matrassen. Alleen matrassen vereist een dusdanig hoge investering dat beginnen met een specifiek kussen mij beter leek. 

 

En je hebt grote jongens in de markt, maar de standaard matrassen en slaapproducten markt is ook wel een traditionele markt die nog veel in de standaard retail wordt verkocht. 

 

Nou lijkt het mij niet handig om in deze economie een eigen winkel te beginnen.

 

- 10 jaar huur contract

- voorraad investering

- personeel 

 

De winkel straat staat half leeg in een gemiddeld dorp / stad. 

 

Veel van deze handel zal online zich online verplaatsen, vandaar dat het met mij een goed idee lijkt.

 

Ook denk ik als je net begint dat je een niche moet pakken. Vandaar dat ik wil beginnen met één specifiek kussen dat je hier nog niet ziet in Nederland. Maar in het buitenland wel een grote hit is.

 

 

- die huurcontracten kunnen stuk meer flexibel tegenwoordig

- voorraad en opslag heb je ook nodig zonder winkel

- personeel lijk je mij niet nodig te hebben met de te verwachhten omzet

 

kussens horen bij een bed, veel klanten willen dit nog graag voelen met vingers en handen, die verschuiving naar online zal minder van toepassing zijn op jouw handel. als je dat wilt doe jr beter hoezen lakens en overtrekken

www.vloerengilde.nl

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 204 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.