Eric Mailer

Super Senior
  • Aantal berichten

    174
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Eric Mailer

  1. Ik moest even zoeken naar de juiste termen. De PEB is premievrij gemaakt. Oftewel hij wordt niet verder opgebouwd. Of dit echt gewijzigd is weet ik niet. Misschien heb ik in het verleden de post "Lang lopende schulden" direct doorgeklikt bij de deponering omdat die post ook niet op onze balans staat. Anderzijds kon ik dit jaar niet om die pagina heen bij deponeren.
  2. Ik bedoel een pensioenovereenkomst van een DGA als dat verschil maakt. Daar gaat mijn quote ook over. Ik heb het ook nooit anders dan een reservering opgegeven bij de KvK. Ik was dan ook hoogst verbaasd dat ik dit nu bij lang lopende schulden moest opgeven. Bij de aangifte vennootschapsbelasting staat het op de verwachte plek bij reserveringen. Het voelt ook fout als ik bij de deponering jaarstukken een andere balans indien dan bij de belastingaangifte, ook al is de optelling uiteindelijk gelijk.
  3. Ik zag de Oudedagsreserve altijd als een voorziening. Bij het deponeren van de jaarstukken van de KvK, kom ik echter bij de rubriek "langlopende schulden" een uitsplitsing tegen in "pensioenreservering" en "overige schulden". Ik heb even lopen zoeken op het internet en vind daar tegenstrijdige berichten. Deze fiscalist schrijft b.v.: Volgens hem zou het gereserveerde bedrag pas een schuld zijn als als het bedrag in de uitbetalingsfase zit. Heeft iemand een idee hoe de KvK dit bedoeld? Dus de hele reservering hier invullen of alleen het deel waarover daadwerkelijk uitgekeerd wordt?
  4. Ik dacht vooral aan een OTP token, of een separate telefoon voor dit doel, zodat het personeelslid alleen op de zaak kan inloggen en niet thuis. Is dat niet een onderdeel van een betere beveiliging? In de huidige situatie met alleen een wachtwoord kan hij/zij nu wel thuis inloggen. Met dat OTP token zie ik heel verschillende prijzen. De een rekent een eenmalig vast bedrag (als ik de prijslijst goed begrijp) anderen reken een vergelijkbaar bedrag, maar dan slechts geldig voor 3 jaar. Maar als er per persoon een eigen token nodig is, dan kun je net zo goed met sms authenticatie gaan werken. Misschien moet ik zonder token beginnen bij een aanbieder die dit wel ondersteunt. Als de 2e werknemer ooit eherkenning nodig heeft voor de zaken de hij doet, kan ik er altijd naar overstappen. Tegen die tijd heb ik dan ook ervaring met dat product voor een beter oordeel.
  5. Ik zit met een vergelijkbare vraag. We zijn met 3 personen in het bedrijf. Ik ben de enige die de loonaangifte doet, dus kan ik de sms ook naar mijn persoonlijke toestel laten sturen. Anderen doen de btw aangifte. Daar is nu nog geen eherkenning verplicht, maar dat komt vast. Wat is handiger. Een OTP token gebruiken of een oude telefoon met prepaidkaart gebruiken die alleen voor de sms-verificatie met eherkenning gebruikt wordt. Of gewoon met een sms verificatie naar mijn persoonlijke telefoon beginnen en later aanpassen als meer mensen binnen het bedrijf de eherkenning moeten gebruiken? Ik heb geen ervaring hoe gemakkelijk je het gebruikte 2-factor apparaat aanpast.
  6. Als ik 40% korting zie, dan denk ik: "Die firma hanteert veel te hoge marges als ze 40% korting kunnen geven". Als ik dat product nu nodig heb, zal ik het waarschijnlijk kopen, maar buiten deze aanbieding valt zo'n firma dan af om iets te kopen. Als zij marges hanteren waarop ze 40% kunnen geven, dan moet ik buiten deze actieperiode ook wel een andere firma kunnen vinden die goedkoper is. Oftewel: hoge korting is leuk, maar schrikt ook klanten af buiten deze kortingsactie. Verder moet ik toegeven dat ik deze week ook voor het eerst van "Black Friday" gehoord had. Ik had gisteren net een discussie hierover met een collega en we kwamen tot de conclusie dat dit ontstaan is doordat in Amerika de vrijdag na "thanksgiving" een vrije dag is en men uit verveling inkopen gaat doen. Met thanksgiving zit men vaak in een vreemde stad op familiebezoek. De dag erna ga je dan kijken wat deze stad zo te bieden heeft aan koopwaar. In Nederland slaat deze datum dan nergens op.
  7. Het probleem hierbij is dat je als consument gewoon elke reclame uiting op je eigen producten mag plakken, zolang je dat maar niet doorverkoopt. Dus op je eigen T-shirt mag je gewoon een merkje plakken. Het is per slot je privé t-shirt of schoen. [off topic]Ik kan me een rechtszaak herinneren van iemand die zelf diamanten in zijn dure Rolex gezet had omdat het een flink stuk duurder was als Rolex het gedaan had. Bij een onderhoudsbeurt wilde Rolex dat horloge niet meer terug geven omdat er aan 'geknoeid' was. De eigenaar had er een rechter voor nodig om zijn eigen horloge terug te krijgen. De rechter oordeelde ook dat een ieder zelf veranderingen aan zijn eigendom mocht doorvoeren en dat dit dan geen plagiaat was.[on topic] Bij drie fake horloges zit je volgens mij al boven privé gebruik. Maar 3 t-shirts is nog steeds je persoonlijke kleding voor een weekje China.
  8. In de voorlaatste zin staat dat het wel of geen beleggings bv is. Voor mij dus niet duidelijk. De exacte regels vind je op de site van de belastingdienst: brochures_en_publicaties/erf_en_schenkbelasting_en_de_bedrijfsopvolgingsregeling_2016 Ik kan me inderdaad goed voorstellen dat een beleggings bv uitgesloten is, want de vrijstelling zal er zijn om de werkgelegenheid te waarborgen.
  9. Voor de erfbelasting bestaan er speciale regels als de onderneming vererfd wordt. Onder bepaalde gevallen is er een flink bedrag vrijgesteld van de erfbelasting (in 2015 iets van € 1.055.022) en daarboven is iets van 83% vrijgesteld. Een van de eisen is dat de firma nog minimaal 5 jaar verder gerund wordt door de erfgenamen.
  10. De belastingdienst geeft hier aan wanneer btw binnen Nederland verlegd moet worden. De enige situatie met textiel zou nog kunnen zijn als dit textiel afval betreft. Bij afval is verlegging verplicht omdat er veel btw fraude mee gepleegd werd.
  11. Dat zal van de afspraken met de belastingdienst afhangen. Wij mogen 2x een schatting maken en pas elke 3e maand de precieze omzet doorgeven. Bij 2 van de 3 reminders kun je dan wel direct actie ondernemen. Dat je een eigen agenda programma kunt gebruiken, zoals anderen aangeven, heeft niets te maken met de terechte constatering dat zo'n vroege reminder ineffectief is. Je kunt de mail natuurlijk wel gewoon als reminder in de inbox laten staan. Als je de inbox schoon houd van afgewerkte mail, dan werkt die reminder wel.
  12. Diverse: o.a. witwassen en terrorismefinanciering. Dat is een verplichting uit internationale (VN) besluiten. Dat is ook mijn ervaring. Wij zitten al bij de ABN-Amro sinds het nog de Amsterdamse bank heette en nog niet met de Rotterdam bank gefuseerd was. We hebben nooit vragenlijsten ingevuld, maar sinds een of twee jaar moeten we allerlei aanvullende info over onze bedrijfsvoering doorgeven. De bank geeft deze info blijkbaar weer door aan de Nederlandse bank. Een paar maand geleden kreeg ik zelfs te horen dat Nederlandse bank nog weer aanvullende info aan onze bank gevraagd heeft over onze transacties en het soort artikelen die we verhandelen Wat dat betreft verbaast het me dat je bij sommige banken zo simpel een zakelijke rekening kunt openen. Die vragen die info zeker achteraf.
  13. Met AA batterijen haal ik die 1000x ook nooit. Mijn huidige laptop gebruik ik nu zo'n 5 jaar intensief. De teller staat nu op 1250 laadcycli. Hij geeft al een half jaar aan dat ik de accu spoedig moet vervangen. (Nieuwe accu ligt even lang klaar). Formeel moet ik de laptop opsturen voor een vervanging, maar er zijn inderdaad genoeg youtube filmpjes die laten zien dat zelf vervangen simpel is. Ik heb ook recentelijk een Smartphone gekocht. Ook daarvan geeft de fabrikant aan dat zelf de accu wisselen uitgesloten is. De prijs en verwisselbaarheid van dergelijke verbruiksartikelen is iets waar een ondernemer (en consument) al bij aanschaf rekening mee moet houden.
  14. Het lijkt me dat de site hazelnutsfromturkey.com je misschien verder kan helpen. Deze groep wil de productie van Turkse hazelnoten promoten, tenzij het alleen om hun noten te doen is.
  15. Uit de mails is geen afzender IP te halen, maar Google zelf zal wel loggen waar deze mails vandaan komen. Misschien moet KHN maar eens contact met Google opnemen om de bron van deze afzender(s) te traceren. Google zal dit soort misbruik van GMail ook niet willen. Ik heb een eigen mailserver en gebruik al 2 jaar een filter van "dnsbl.sorbs.net" Sinds eind april staan er regelmatig IP adressen van GMail in dit filter. In het log zie ik dan dat google het mailtje steeds vanuit een ander IP probeert te sturen, totdat ze er hebben die nog niet door de 'dnsbl-lijst' geblockt wordt. Dit blocken zal een andere oorzaak hebben dan alleen de horeca mailtjes, maar het geeft wel aan dat ook Google er belang bij heeft om alleen correcte mail door te geven om zelf niet op allerlei blocklists te komen. Het lijkt me dus dat ze wel mee zullen werken aan een serieus verzoek.
  16. Ik zie heel veel antwoorden, maar niet een die aangeeft waar kilo vandaan komt. Het komt dus niet uit het Amerikaans, zoals eerder beweerd werd.
  17. Blijkbaar worden die facturen van de "Stichting Reprorecht" beetje bij beetje verstuurd. Dus toch weer dit oude topic actualiseren. Ik heb al zeker 10 jaar niets van die lui gehoord, nadat ik een verklaring afgegeven had dat ik niet eens een kopieermachine bezat. Ik haal ook net de onzinnige factuur à 36,22 uit de postbus. Vreemde methode om een factuur te versturen zonder te kijken of het van toepassing is. Pas bij klagen wordt hij weer verscheurd. Om geen gedoe te riskeren als ik die factuur zo verscheur, heb ik ook maar even ingelogd en verklaard dat dit niet op mij van toepassing is. Die 36,22 geeft volgens hun site alleen nog maar de rechten om: Bij een bedrijf met 2 fte is dat niet snel van toepassing omdat dit alleen intern gebruik dekt. Als ik een krantenartikel aan een collega wil geven, geef ik hem gewoon de originele krant. :)
  18. Het is inderdaad niet duidelijk of de iTunes store in Nederland zit of elders, want de cloud kan overal zijn. Ik vond wel een vermelding dat je een BTW nummer aan je Apple-ID kunt koppelen en daardoor een factuur met btw per mail kunt krijgen. (referentie). Dat bericht stamt echter uit 2011. Als ik in mijn account kijk, zie ik eigenlijk geen optie om er een btw nr aan te koppelen. Zie ook dit bericht.
  19. Waar jij privé naar toe gaat, gaat de belastingdienst niets aan. Als je alleen de zakelijke ritten bijhoudt moet dat voldoende zijn. De missende km's zijn dan vanzelf privé. Het hele doel van de administratie is om het controleerbaar te maken dat bepaalde zitten echt zakelijk zijn en niet privé. Bij de niet geregistreerde km's is er dus geen discussie of dit wel zakelijk was omdat je dan impliciet aangeeft dat dit privé was.
  20. De advies verkoopprijs verschilt per branche. De HEMA had (of heeft nog) de prijs in NL-Euro en BE-euro op sommige kaartjes staan. En dan zo dat ze in België het lagere NL bedrag er makkelijk af kunnen scheuren. En ik ben net een tijdschrift aan het lezen waar de prijs er in D-euro, A-euro, It-euro, Lux-euro, NL-euro en Be-euro op staat. Ik denk toch dat je je aan de gangbare marge in dat land moet oriënteren. De winkelhuur en de verkoopkosten kunnen per land behoorlijk verschillen.
  21. Is die niet gewoon bij 'inloggen ondernemers' te downloaden. Als ik inlog, kan ik de download nog gewoon terug vinden in de rubriek van afgewerkte aangiftes. 2009 niet meer, maar vanaf 2010 wel alles.
  22. Kan, maar het kan ook een bewuste, misleidende, spelfout zijn. Of het is een naam, die op één letter na, erg lijkt op een bestaande naam. Verder gissen lijkt me niet zinvol, zolang TS niet aangeeft of die ontbrekende letter in zijn voorbeeld bewust is.
  23. Het percentage haal je volgens mij uit de witte tabellen. (zie de site van de batastingdienst) Helemaal op de laatste pagina staan de tabellen met bijzondere beloning. Het exacte percentage verschilt ook nog van het brutto salaris. (In welke schijf de persoon valt) Of duik het handboek loonheffingen 2015 in. (2016 is nog niet uit)
  24. Ik vraag me nu eigenlijk af hoe je software anoniem kunt inkopen, en hoe dat met de auteursrechten gaat. Software is zo gemakkelijk zelf te vermenigvuldigen. Als die software illegaal blijkt, hoe kun jij je dan verweren als de leverancier anoniem is. En als de anonieme verkoper zelf de rechten heeft, hoe kan hij dan bij jou verhaal halen als je meer kopieën verkoopt dan je inkoopt. Anoniem kan hij nooit procederen. Een bitcoin inkoop zelf lijkt me geen probleem. De administratieve regels zullen vergelijkbaar zijn met cash inkoop. Bij sommige producten, zoals goud, moet je de personalia noteren.
  25. Dit zijn standaard som reeksen, die zo in een boekhoed pakket gestopt kunnen worden. Dus lijkt mij dat dit pakket het niet goed doet. ∑(Zwv%^n) met n=1-∞ Je rekent dat 1 keer uit voor die 5.5% en dat getal blijf je gebruiken. Overigens is het verschil al na de 2e stap klein. n=1: 5.5000% n=2: 5.5803 n=3: 5.5819 n=4: 5.5820 etc.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.