• 0

Concept to-go pannenkoekenzaak

Beste allemaal,

 

Bezig met het ondernemersplan. Samen met een ander persoon een nieuwe 'pannenkoekenzaak' opstarten. Deze persoon (vriend) is franchisenemer van een bekende pannenkoekenketen. Heeft ervaring in deze branche, kent de afstellingen tussen machines, ingrediënten etc.

 

Zelf zit ik in mijn tweede jaar hbo Communicatie. De planning is de enkele resterende punten halen zodat ik mijn propedeuse heb aan het eind van het jaar. Zo heb ik altijd iets achter de hand, mocht ik verder willen studeren.

 

Het idee: Geen gezellig plattelands pannenkoekenhuisje, maar een soort to-go concept. De pannenkoek leent zich uitermate als maaltijd of snack en is veel minder slecht voor je dan bijvoorbeeld een bigmac. Tegenwoordig kun je van alles tussen een pannenkoek stoppen. Van fruit en chocolade tot kip en zalm. Naast de uitgebreide collectie to-go pannenkoeken, worden er ook salades, milkshakes en koffie verkocht. Naast de standaard koffie ook de wat ' hippere' koffie.

 

Het idee is een kruising tussen de stijl van luxe koffie van starbucks, maar dan op de to-go manier en de service van mcdonald's: zelf bestellen bij de kassa.

 

De producten worden gemaakt wanneer je ze bestelt. Dit duurt niet zo lang en de keuken is open, Hierdoor zie je als klant wat er gebeurd. Het to-go concept speelt een grote rol, maar er zullen ook enkel zitplekken (lounge) komen wanneer klanten zich even willen afsluiten van de hectiek met een bakje koffie.

 

Duurzaam: de koffiebekers, tasjes etc. zijn allemaal biologisch afbreekbaar. Ze zijn zo 'groen' mogelijk.

Vers: Een lekkere verse salade en ter plekke gemaakte crepes.

Uitstraling: Hip, trendy, snel en makkelijk. De makkelijkheid van mcdonald's en de uitstraling van een luxe koffiehuis.

Maatschappelijk: Maatschappelijke acties. Samenwerking met duurzame en maatschappelijk betrokken partners.

Social: Geen dure campagnes, maar het imago opbouwen via de social media. Twitteracties etc.

 

Dit zijn gobaal even onze punten. Alles is/wordt specifieker uitgewerkt in ons ondernemingsplan. Ben eerst even benieuwd naar jullie gobale mening ;)

 

imageRecipeCrepes.jpg

 

modedit:JPG verwijderd vanwege leesbaarheid reacties!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Ziet eruit om op te eten in ieder geval. Ik ben gek op pannenkoeken dus mits vers gemaakt ter plekke en niet slap en klef onder een warmhoudplaat, zou het maar zo eens prima kunnen werken :-) maar misschien de beste manier om te testen is een marktkraampje, een dag heerlijke pannenkoeken to go bakken en kijken wat de reacties zijn. Ik denk overigens dat het concept zich beter leent voor drukke plekken dan een restaurant-omgeving, maar dat is gevoelsmatig

Link naar reactie
 • 0

Bedankt,

 

Dit is natuurlijk ook onze bedoeling met het to-go concept :) Drukke locaties, stations, nabij scholen etc.

 

Ben ik nog wel vergeten te vermeldden: Het gaat over kleine locaties maximaal 75m2 ongeveer. Voordelen hierbij zijn dat de keuken aan de 'voorkant' is en we geen spoelkeuken etc nodig zullen hebben.

 

Het meest belangrijke is het franchise concept. Met één verkooppunt schieten we natuurlijk niks op ;)

Link naar reactie
 • 1

Beste Crep,

 

naar mijn mening wordt e.e.a. best complex met zuivel, koffie, fruit, salades, vlees en vis. Denk maar eens aan de benodigde apparatuur en hygiëne plus training personeel. Pannenkoeken-Subway...

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

Het wordt inderdaad wel een stuk moeilijker dan een "gewoon" pannenkoekenrestaurant.

 

Een tijdje terug was ik bij een bepaald pannenkoeken restaurant waar ze oa. de New Yorker pannenkoek (met dubbele hamburger), Indonesische pannenkoek (met satestokjes, -saus en kroepoek) en een met rib eye hadden. Geniaal en erg lekker, vond ik. Maar of je dat zou willen combineren met een fast-food concept a la mcdonalds dat weet ik niet. In plaats van takeaway zou ik dan juist gaan voor een luxere benadering in de vorm van een 'echt' restaurant met luxe pannenkoeken.

 

Als je takeaway gaat doen, houdt het dan lekker bij een simpele pannenkoek met kaas, ham of appel. Dat kan je nog enigszins een half uur laten liggen voordat het verkocht wordt. Doe daarbij de poedersuiker en/of stroop als upsell (oftwel; voor 50 cent er bij verkopen) zoals de mcdonalds dat zo goed doet met de fritessaus en je hebt denk ik al een aardig commercieel concept.

Link naar reactie
 • 0

Oh, wanneer ga je open? Dan kom ik pannekoeken eten. Ik rolde vroeger mijn pannekoeken meestal op, omdat ik als sporter wel een grote en snelle eter was, en opgerold gaat het dan beter. Als je pannekoeken "to go" maakt, is misschien oprollen ook een goed idee. Is makkelijker meenemen, wordt geen knoeiboel, en je kunt ze dan gewoon in de auto onderweg opeten.

Twee met spek of kaas, en dan eentje met chocola toe.

Link naar reactie
 • 0

Ik vind het wel een interessant idee zo'n pannenkoek to go concept, maar ik zou wel goed kijken naar de focus, je praat nu al over (hippe) koffies. salades. milkshakes en pannenkoeken waar van alles tussen kan. Dat klinkt bijna meer als een snackbar zonder patat als een hip to go concept. De kracht van de 2 ketens die je noemt, Starbucks en McDonalds is ook een sterk gefocust en overzichtelijk assortiment hebben. Er worden wel producten omheen verkocht maar de focus is op 1 product.

 

Ik denk dat je daar een heel scherpe keuze moet maken in je concept, een combinatie van pannenkoeken en koffie zie ik nog wel zitten. Salades in combinatie met koffie of pannenkoeken zie ik totaal niet, hooguit nog een zomerse fruitsalade die naast als pannenkoek topping ook als losse salade verkrijgbaar is.

Maar denk ook eens aan de logistiek achter de balie als je zoveel verschillende producten hebt en de benodigde voorraden van al die producten.

 

Maar ook de "logistiek" voor de consument, het is een to go concept dus moet makkelijk mee te nemen en op te eten zijn, voor een pannenkoek en kop koffie moet je dus al een handige pannenkoek verpakking hebben zodat je niet je koffie hoeft neer te zetten om een hap van je pannenkoek te kunnen nemen,maar daar is wel een oplossing voor te bedenken, met een salade of milkshake moet je alweer apart verpakken anders heb je koude pannenkoek en een warme salade.

 

 

Mijn "ideale" basis concept zou zijn 8-12 standaard pannenkoeken eventueel in groot en kleine maat en een 4-6 tal koffievarianten. Aangevuld met seizoensgebonden of actie gebonden specials.

Als je dan toch een modern en hip concept wilt neer zetten moet je het denk ik ook durven losrukken van dat traditionele pannenkoekenhuis met 50 of meer verschillende pannenkoeken. Klanten moeten snel kunnen kiezen dus moet je hun keuzemogelijkheden beperken.

Link naar reactie
 • 0

Ik zou als ik jou was onderzoek doen naar de belevingscomponent van 'pannenkoeken gaan eten'.

Bottom line is het toch een klont deeg, lekker weliswaar, maar na afloop ben je afgekit en sloom. Helemaal als je er vlees, vette saus en suikerproducten opdoet.

Met name gezonde to go-concepten lijken opkomend te zijn. Ik zie weinig nieuwe spelers in het junkfood segment.

Dus als je kan vernieuwen in het pannenkoek-concept (eenofander hypermeel met superfoods? Soy-pancake? Burrito pancake fusion?) is het misschien veel interessanter.

Als ik pannenkoeken ga eten wil ik juist een flinke dosis ouderwetsheid, een beetje griezelen van de strooppot waar iedereen overheen heeft lopen hoesten, halverwege eigenlijk vol zitten en toch dooreten.

Tenzij het echt fundamenteel afwijkt, dan wil ik een to go overwegen.

Link naar reactie
 • 0

pannekoeken is goede handel! Het kost niets qua inkoop. Je ziet 'ze' hier in de grote stad ook steeds vaker als to-go en soms icm verse wafels die je beiden dan weer met fruit kan bestellen.

 

Maar 1 ding ff duidelijk; starbucks is geen luxe...! misschien kan je ook al voordelig beginnen met 'pop-up-store(s)' er staan genoeg leeg en verhuurders willen graag vulling van hippe concepten.. is goed voor de waarde van de locaties... scheelt je een hoop huur en wafel en pannekoekenpan is zo weer mee-genomen. (zeg maar, ook to-go)

 

 

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
 • 0

Het idee is erg leuk maar ik denk dat het gewoon niet gaat aanslaan. De Nederlander gaat naar een Subway, StarBucks, McDonalds, Burger King en de Febo. Ik kan mij niet voorstellen dat ze ineens grijpen naar een pannenkoekje. Daarnaast heb je het over biologisch afbreekbaar materiaal, iets wat StarBucks ook doet (dat is ook direct te merken aan de prijs). Ik denk dat dat pas interessant is als je het ook voor HEMA prijzen kan aanbieden. Ik krijg altijd een ''duur'' gevoel bij groene producten, snap je wat ik bedoel?

Link naar reactie
 • 0

Het idee is erg leuk maar ik denk dat het gewoon niet gaat aanslaan. De Nederlander gaat naar een Subway, StarBucks, McDonalds, Burger King en de Febo. Ik kan mij niet voorstellen dat ze ineens grijpen naar een pannenkoekje. Daarnaast heb je het over biologisch afbreekbaar materiaal, iets wat StarBucks ook doet (dat is ook direct te merken aan de prijs). Ik denk dat dat pas interessant is als je het ook voor HEMA prijzen kan aanbieden. Ik krijg altijd een ''duur'' gevoel bij groene producten, snap je wat ik bedoel?

 

Subway gaan de nederlanders niet naar toe (gaat heel slecht) Starbuck (is hier leeg.... of ze hangen 2 uur op een bakkie) ik denk dat het wel gaat aanslaan... hier in amsterdam -zuid is zaterdags een buurtmarktje, vol met bekend nederlanders en die eten allemaal crepes. Van het weekend was ik in London op de Winter Wonder Land (of zo iets) in Hydepark.. de drukste kraam was... Crepes en wafels met vers fruit (a 6,50 GBP) ... en daar was in ieder geval een meisje heel blij mee :-)

crepe.thumb.png.99682e20646e64f5e2956d14d0eee8c5.png

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
 • 0

Dat het in Engeland aanslaat wil niet zeggen dat dat hier zo is he en als de Subway al leeg is (aardig aan de prijs) dan zal TS sowieso minder moeten vragen voor zijn pannenkoekjes denk ik. Ik zal zelf bijvoorbeeld geen €5,- betalen voor een snelle hap, denk eerder aan €2,-

 

en daarom zeg ik juist niet alleen Engeland... En vergeet 5 euro in Nederland voor een to-go pannekoek... misschien met een berg fruit erbij maar 5 euro eet ik hier een wok-to-go maaltijd, op de duurte locatie van Nederland..... Maar een pannekoek kost 10 cent inkoop... Bakkie koffie of een smoothie voor 3 euro bij je pannekoek en mensen lopen met 5 euro weg... prima handel!

 

Vergeet niet dat steeds meer mensen op pad zijn en dan iets willen eten... Vergeet niet dat de concurrentie van broodjeszaken etc komt van supermarkten... met een crepe ben je als ondernemer redelijk aan de goede kant...

 

 

denk ik

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
 • 0

Alvast bedankt voor de vele inzichten en meningen! Altijd fijn om verschilende meningen te lezen. Voor veel zuivel en eieren hoeven we niet te zorgen. Er bestaan al melkpoeders waar alleen nog water bij moet worden gevoegd. Geen extra rompslomp met zuivel en de hygiëne hiervan. Wel moeten we nog het één en ander uitzoeken met de duurzaamheid hiervan. Zoals door Iwan vermeld is de inkoop ook erg laag, en er hoeven ook geen 10 medewerkers te zijn in een filiaal

 

Iets waar ook op kan worden ingespeeld zijn de calorieën. Een Crepe, op onze wijze gemaakt, zal erg weinig calorieën bevatten. Wanneer je deze eet met een fruitmix zit je op bijna de helft van een BigMac. Misschien dat zoals Annedien zegt, dathet lijkt op Fastfood, maar een Crepe kun je verantwoord lekker maken.

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Oh, dus je gaat luxe en verantwoorde shakes en koffievarianten met poedertjes maken? Je lijkt nogmaals weer naar mijn mening alles te willen... maak en communiceer dat maar eens!

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

Melkpoeder is een bewuste keuze op dit moment. Dit is een grote kostenbesparing en scheelt veel extra hygiënekosten. Wel worden er nog gewoon eieren gebruikt (scharrel). Beter bij de start op 50% duurzaam beginnen en langzaam richting de 90% als je het begrijpt haha. Het blijft natuurlijk wel een eigen onderneming dus er moet winst worden gemaakt.

 

Koffie zal worden gemaakt via de manier van bonen. Geen filterkoffie natuurlijk. Hier komt geen poedertje aan te pas hoor

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Melkpoeder is een bewuste keuze op dit moment. Dit is een grote kostenbesparing en scheelt veel extra hygiënekosten. Wel worden er nog gewoon eieren gebruikt (scharrel). Beter bij de start op 50% duurzaam beginnen en langzaam richting de 90% als je het begrijpt haha. Het blijft natuurlijk wel een eigen onderneming dus er moet winst worden gemaakt.

 

Koffie zal worden gemaakt via de manier van bonen. Geen filterkoffie natuurlijk. Hier komt geen poedertje aan te pas hoor

 

 

 

 

Je hebt het steeds over duurzaam maar als ik als klant een snelle hap wil zit ik niet te wachten op flyers,logo's van kijk eens hoe duurzaam wij zijn. Ik denk dat je naar de basis terug moet;

 

Snelle hap >>> Snelle prijzen

Link naar reactie
 • 0

Dat het in Engeland aanslaat wil niet zeggen dat dat hier zo is he en als de Subway al leeg is (aardig aan de prijs) dan zal TS sowieso minder moeten vragen voor zijn pannenkoekjes denk ik. Ik zal zelf bijvoorbeeld geen €5,- betalen voor een snelle hap, denk eerder aan €2,-

 

Voor 2 euro kun je geen hap maken, snel of niet. 2 euro is onrealistisch. En gierig, waarom zou je geen 5 of 10 euro betalen voor goed voedsel? Ik denk dat pannekoeken to go wel aanslaan. Subway sandwiches zijn niet te eten, Starbucks koffie is niet te drinken, McD is ook helemaal niet te eten, maar een goedgemaakte pannekoek is lekker, en wsch goedkoper te maken dan een klef broodje met vleesafval of een kleffe sandwich.

Link naar reactie
 • 0

Voor 2 euro kun je geen hap maken? Weet niet waar jij je ingrediënten koopt, maar voor 2 euro kan ik er zelfs 2 a 3 maken. TS geeft zelf al aan dat inkoop zowat niets kost. Vergelijk het met andere snelle happen zoals hamburgers, shakes etc die kosten allen ook geen 5 euro en dat is wel de markt waar je mee moet concurreren, de snelle koper/happer.

 

Subway is overigens heel goed te eten :)

Link naar reactie
 • 0

 

 

dan zal je toch zeker geen melkpoeder moeten gaan gebruiken... google maar eens op gehomogeniseerde melk.

 

Hoe heb je melkpoeder nodig om een pannekoek te maken? Mijn pannekoeken bevatten volkorenmeel en/of boekweitmeel, een eitje, wat melk, en een snufje zout. En dan wat olie van het bakken. Biologisch meel, biologisch eitje, biologische melk, alleen het zout is niet biologisch.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  1 lid, 89 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.