• 0

Scheermesjes die nooit bot worden

Beste lezers,

 

Ik zoek hulp en advies... en wellicht een partner?

 

Ben bezig met het ontwerpen van mijn eigen scheermesjes systeem.

Dit heb ik moeten staken omdat ik er achter kwam dat Gillet een patent in handen heeft dat het voor mij onmogelijk maakt dit door te zetten lijkt het?

http://www.google.com/patents/US5295305

 

Ik wil een synthetische diamant laag op de mesjes persen.

Dit zorgt dus voor minder afval altijd scherpen mesjes en geen metaal irritatie voor de huid.

Na kost berekening zit ik qua kost prijs rond de 40 euro per mesjes.

 

Ik wil dit graag door zetten maar heb vrij weinig verstand hoe om te gaan met patenten ed?

 

Bedankt,

Amadeo Brands

 

Mod edit: postscriptum en bijlage verwijderd i.v.m. contactgegevens en offtopic/zelfpromotie

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik vraag mij werkelijk af of dit wel zo nieuw is dat het (nog) te patenteren is? Widia e.d. aanbrengen om botheid te reduceren, is al een heel oud principe.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ben bezig met het ontwerpen van mijn eigen scheermesjes systeem.

Dit heb ik moeten staken omdat ik er achter kwam dat Gillet een patent in handen heeft dat het voor mij onmogelijk maakt dit door te zetten lijkt het?

http://www.google.com/patents/US5295305

 

Het patent waar je op doelt lijkt in 2012 verjaard. Is dat ook de reden waarom je er nu wel/opnieuw mee bezig ben/gaat?

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

@Hans,

 

Ik heb zelf vrij weinig verstand van patent zaken.

Weet alleen dat er staat dat dit patent nog actief is het lijkt mij als ik een verbeterde versie op de markt breng dat dit patent inbreuk is.

 

De scheermesjes met diamanten coating zijn al lang mogelijk alleen op een of andere manier komt dit maar niet de markt op?

 

Dus de concerten vraag is ... mag ik een scheermesje met diamanten coating op de markt brengen?

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 0

@Norbert,

 

Ok dat is goed om te horen.

Well ik heb het destijds gestaakt en heb andere scheermesjes op de markt gebracht ik wil het concept nu her positioneren en dit keer hopelijk wel met de diamanten scheermesjes.

 

Nu blijft de vraag kan ik dit zo maar doen?

Of krijg ik dan ruzie met Gillet?

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 0

Ik wil je zeker niet ontmoedigen, vind het namelijk een uitstekend idee. Maar toch denk ik dat je er weinig kans hebt. Waarom zou bijvoorbeeld Gilette zelf niet met dit idee komen? Het antwoord hierop kunnen we natuurlijk wel raden. De grote jongens hebben er natuurlijk belang bij dat je om de zoveel scheerbeurten de mesjes moet vervangen.

 

Ditzelfde geldt natuurlijk voor fiets/autobanden. Ik ben ervan overtuigd dat deze gemaakt kunnen worden van materiaal wat niet meer lek kan en veel slijtvaster is. Maar waarom zouden de fabrieken zichzelf in de vinger snijden.

 

Ik denk dus echt dat het moeilijk gaat worden, desalniettemin wens ik je zeker succes... Ben benieuwd.

 

Mocht het toch lukken dan wil ik gaag een setje bestellen;)

Link naar reactie
  • 0

Dat snap ik, had waarschijnlijk je post verkeerd opgepakt. Dacht al, dat kan toch nooit de insteek zijn bij mesjes die nooit bot worden, maar je doelde al op de verhoging van de omzet (Y).

 

 

 

 

 

Helaas kan ik je niet verder helpen met de patenten, maar succes; lijkt me een fijn product :)

Marketing & Communicatie

Link naar reactie
  • 0

Lijkt er inderdaad op dat het bovengenoemde patent is verjaard. Er zijn ook al rechtszaken over gevoerd. Uitkomst daarvan is niet eenvoudig te vinden dus het lijkt erop dat er uiteindelijk geschikt is. Er zijn dus meerdere partijen met patenten op dit gebied.

 

Een bedrijf als Gillette zit niet stil en heeft een grote R&D afdeling die weer nieuwe patenten oplevert. En ze hebben zoals Steven opmerkt een enorme juridische en financiële slagkracht.

 

Eén minuut zoeken levert het volgende patent:

 

CLAIMS 1. A razor blade, comprising a substrate with a cutting edge defined by a sharpened tip and adjacent facets; a coating of a carbon-containing material, doped with chromium, on the cutting edge; and a coating of polytetrafluoroethylene on the coating of a carbon-containing material; wherein there is no overcoat layer between the coating of a carbon- containing material and the coating of polytetrafluoroethylene.

 

2. A razor blade, comprising a substrate with a cutting edge defined by a sharpened tip and adjacent facets; a coating of a carbon-containing material, doped with chromium, on the cutting edge; and a coating of polytetrafluoroethylene on the coating of a carbon-containing material; wherein there is no interlayer between the coating of a carbon-containing material and the cutting edge.

 

3. The razor blade of claims 1 or 2, wherein the coating of a carbon- containing material includes from 0. 1 to 10 atomic percent chromium.

 

4. Che razor blade of claims 1 or 2, wherein the coating of a carbon- containing material includes from 1 to 5 atomic percent chromium.

 

5. The razor blade of claims 1 or 2, wherein the coating of a carbon- containing material is diamond-like carbon.

 

6. The razor blade of claims 1 or 2, wherein the coating of a carbon- containing material is selected from the group consisting of diamond and amphorous diamond.

 

Er zijn ongetwijfeld meerdere soortgelijke patenten en mogelijk ook nog meerdere aanvragers. Ik zou me dus op basis van eigen zoekwerk, advies op een forum als HL, of zelfs na advies door een goede gemachtigde wel 3 x bedenken voor ik in een dergelijk wespennest zou stappen.

 

Link naar reactie
  • 0

Duits bedrijf is er al 11 jaar mee bezig: http://en.blades.diamaze-gfd.com/ Artikel met iets aan achtergrond informatie: http://www.technologyreview.com/news/420220/the-science-of-a-sparkling-shave/

 

Sowieso 'diamand coating persen'? Heb je uberhaupt enige kennis op dit vlak??

 

Niet verslijtbare banden kan overigens wel maar het nadeel is dat ze erg hard zijn en daardoor erg weinig geen grip hebben op de weg. Niet alles is een complot; soms zitten de fysieke eigenschappen van materialen gewoon in de weg ;)

 

 

Link naar reactie
  • 0
Haha Marktonderzoek 8) :P. TS is volgens mij (mede)eigenaar van: http://shavesmart.nl/
Verrek, je hebt gelijk. Ik slik meteen een spuitbus scheerschuim weg. Dan zijn de success-stories en de perikelen met P&G waarschijnlijk volop bekend. Wil topicstarter niet alleen op prijs en bezorggemak concurreren, maar ook met de P van pwoduct.

 

Zijn er geen andere materialen die toegepast kunnen worden? Leent waxen zich niet als alternatief?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Niet verslijtbare banden kan overigens wel maar het nadeel is dat ze erg hard zijn en daardoor erg weinig geen grip hebben op de weg. Niet alles is een complot; soms zitten de fysieke eigenschappen van materialen gewoon in de weg  

 

Voor alle duidelijkheid heb ik het niet gehad over onverslijtbare banden, maar over banden die minder slijten en die niet lek kunnen gaan. Soort van anti-lek maar dan ook echt antie-lek.

 

En oke ik geef toe... Ben soms een complotdenker...

Link naar reactie
  • 0

Toen ik me even verdiepte in de materie van snel bot wordende mesjes kwam ik op wat interessante producten. Razorpit bijvoorbeeld, zou een patent op zitten maar ik kan het niet vinden. Lijkt mij een techniek die bewust een "high tech" draai heeft gekregen voor marketingdoeleinden. De techniek om scheermessen te reinigen is natuurlijk niet nieuw de barbier gebruikte leer om het mes te ontdoen van haartjes en huidsmeer.

Dit product op Ebay lijkt op de barbiers leer. En lijkt (ook) prima te werken.

 

Volgens

kan je overigens net zo goed een lederen riem, een stuk spijkerstof of je onderarm gebruiken om huidsmeer en haartjes te verwijderen door het mesje tegen de scheerrichting in over het oppervlak te bewegen.

 

Heb het net even geprobeerd op een stukje siliconenrubber met een beetje handzeep. Dat ging prima (heb een sterke loep). Daarna de restjes even op mijn riem verwijderd. Morgenvroeg kijken of het mesje nog steeds goed scheert. Zo leer je nog eens wat. ;D

 

Link naar reactie
  • 0

Ts is inderdaad eigenaar van ShaveSmart.

 

Ik ben nog een vrij jongen ondernemer en wou in 2013 de scheermarkt innoveren ik zag hier veel mogelijkheden op vrijwel allen p's ;) Om destijds een heel nieuw scheersysteem in de markt te zetten was iets te ambitieus dus ben ik ShaveSmart begonnen om in contact te blijven met de markt.

 

Een jaar later realiseer ik dat de markt nog steeds geen stap verder is ...

Hoe kan het toch dat als de product innovaties er duidelijk zijn dit soort zaken niet van de grond komen?

 

Ik heb mijn eigen scheermesjes laten produceren in China zijn kwalitatief het zelfde als Gillet.

Alleen nu wil ik dus graag de volgende stap maken en kijken of ik de P van product binnen deze markt ook naar een nieuw niveau kan brengen en bv in samenwerking met http://tomorrow-lab.com/product22 water, grondstoffen en geld bespaar.

 

Ik hoor graag jullie mening of dit ook echt een gat in de markt is of niet ... want zoals jullie realiseren is deze markt een wapenput en zijn er een hoop obstakels ...

 

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 0

Interessante markt en interessante producten. De dominante positie van Gillette is er niet voor niets. Bij vrijwel alle testen die ik heb gezien winnen ze met afstand.

En daarnaast hebben ze ook nog hele goede marketing. Zeg maar gerust briljant.

 

Ook al kom je nu met een product dat kwalitatief evengoed is als Gillette dan is het de vraag of de markt bereid is je te geloven. Tenzij het je lukt om ergens in een test net zo goed of beter te scoren dan Gillette.

Ik werkte bij een tandpaste fabrikant en toen Everclean van de Hema als beste uit de test kwam ging het marktaandeel van onbeduidend naar groot. Van enkele facings naar een compleet schap. Inmiddels zijn het weer enkele facings dus het effect is vaak tijdelijk door een achterblijvende marketing.

 

Alternatief is natuurlijk om juist van de populariteit van een merk te profiteren. Bijvoorbeeld met de belofte dat een (Gillette) mesje veel langer mee gaat (convenience) en je ook nog eens goed bezig bent met betrekking tot duurzaamheid en een leuke eye catcher hebt in de badkamer die je (Juppie) vrienden nog niet hebben.

Ik denk dat dus er zeker een long tail mogelijkheid is voor een product als dat van tommorow lab. Het moet wel goed uitontwikkeld zijn. Als je het alleenrecht voor Nederland en wat andere landen kan krijgen zou ik er zeker voor gaan.

Link naar reactie
  • 0

quote "Een jaar later realiseer ik dat de markt nog steeds geen stap verder is ...

Hoe kan het toch dat als de product innovaties er duidelijk zijn dit soort zaken niet van de grond komen? "

 

In een bestaande markt wordt een 'new entrant' als bedreiging gezien en dus vaak tegen gewerkt. Kijk naar de moeite die Dyson heeft gehad om zijn stofzuiger op de markt te krijgen terwijl dit aantoonbaar beter was. Puur bewaking van het markt equilibrium: bestaande stofzuigers/stofzuigerszakken producenten.

 

Als, als je het al lukt om zo'n radicaal innovatief product op de markt te brengen als je onslijtbaar scheermesje zul je zien dat jij er geen geld aan gaat verdienen maar de degene na je. Dat wordt ook wel het First Mover Disadvantage genoemd. Complexe materie dus :)

 

Indien je meer wilt weten over disruptive/radicale innovatie kun je ook mijn artikel over radicale innovatie een keer lezen, er staan ook genoeg bronnen in om in verder te lezen.

 

Groet

Gerard

 

Link naar reactie
  • 0

Kijk naar de moeite die Dyson heeft gehad om zijn stofzuiger op de markt te krijgen terwijl dit aantoonbaar beter was.

Hoe is het daar eigenlijk mee afgelopen?

 

Goede vraag. En meteen het bewijs dat het First Mover Disadvantage niet altijd op gaat. Terwijl ze wel alle klassiek fouten hebben gemaakt maar die blijkbaar ook weer hebben gecorrigeerd.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 77 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.