• 0

BBZ voorschotten worden verrekend

Mijn bedrijf is niet levensvatbaar bevonden, nu is er een aanvraag voor een uitkering beëindigde zelfstandige ingediend.

 

De sociale dienst gaat echter de voorschotten (3) die de afgelopen maanden zijn verstrekt, direct verrekenen met de te ontvangen uitkering beeindigde zelfstandigen. Hierdoor kom ik acuut probleem te zitten. Doordat verrekening zal plaatsvinden, is de hoogte van de uitkering 0.

 

Hoe kan dit, wettelijk gezien? Hoe kan het beleid zijn dat je in dit specifieke geval zonder inkomen komt te zitten. Juridisch gezien zou dit toch niet moeten kloppen voor een ondernemer die in nood verkeert? (financiele nood is immers de aanleiding voor/van een aanvraag BBZ en een regeling voor beëndigde zelfstandigen lijkt me tenslotte ook niet voor niets).

 

Een zelfstandige die zijn bedrijf gaat beëindigen zal toch in zijn levensonderhoud moeten kunnen blijven voorzien, totdat er zicht is op een bijstandsuitkering participatiewet?

 

Mijn vraag is of dit juridisch mogelijk is. (gezocht via Google, geen informatie over deze specifieke case)

 

Het is logisch dat de sociale dienst een voorschot verrekend met een te ontvangen uitkering. Het is minder logisch dat dit voorschot wordt verrekend met een te ontvangen bedrijfsbeëindigde uitkering voor een zelfstandige. Zou dan voor de voorschotten, eerder een "om niet" regeling toepassen aan het eind van het jaar. Nietwaar?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Nietwaar.

 

Ik zal vast van alles niet begrijpen, maar dat is toch precies wat een voorschot is? Ondanks dat er nog geen formele beslissing is genomen krijg je wel alvast wat geld. Dus als die formele beslissing er wel komt, dat wordt het bedrag dat je alvast uit coulance hebt gekregen afgetrokken van de toegekende uitkering. Ze zijn aardig geweest door je alvast 3 maanden geld te geven terwijl ze dat eigenlijk niet hadden hoeven doen.

 

Hoeveel meer coulance verwacht je dan wel niet? En waarom een 'uitkering beëindigde zelfstandige' in plaats van direct stoppen en een 'gewone' bijstandsuitkering? Heb je echt (maximaal) 12 maanden nodig om je bedrijf te stoppen?

 

En nog beter - ophouden met dat gedoe met die BBZ-uitkeringen en snel een baan zoeken, imho.

 

Link naar reactie
  • 0

Allereerst. Ja. Direct stoppen is mogelijk, als er geen laatste opdracht zou liggen. Die opdracht moet ik nu afronden om op z'n minst de huur te kunnen betalen. Nu er geen uitkering meer verstrekt wordt. Omdat alles verrekend wordt. Een reguliere bijstandsuitkering kan nl. 8 weken duren (maximum), dus dat geeft de nodige problemen.

 

En waarom een 'uitkering beëindigde zelfstandige' in plaats van direct stoppen en een 'gewone' bijstandsuitkering? Heb je echt (maximaal) 12 maanden nodig om je bedrijf te stoppen?

Ik snap wat je zegt, maar mis alleen nog een bron naar een wettekst. Voor hetzelfde "geld", bestaat er een artikel waarin vermeld staat dat pas na afloop van het kalenderjaar de hoogte van de uitkering moet worden vastgesteld en eventueel kan worden kwijtgescholden onder de noemer 'om niet'. En derhalve dus nog niet verrekend kan worden. Maargoed, wat als je nog 1 opdracht hebt staan. Doe je dan? Opdracht afronden en daarna uitschrijven KvK? De opdracht gaat 'slechts' om een paar honderd euro. Dan kom ik een maand een flink bedrag tekort voor levensonderhoud. Er wordt 1 tot 2 maanden gegeven om het bedrijf te stoppen. Dan nog, ontvang ik daar helemaal niets van na die verrekening, is de verwachting. Sterker nog, hij zei dat ik volgens mij zelfs teveel heb ontvangen (aan voorschotten).

 

Concreet 3 vragen, bij vraag 1 gaat het om de juridische onderbouwing ipv subjectiviteit:

1. Is het juridisch toegestaan om een "voorschot bbz uitkering gevestigde zelfstandige", te verrekenen met een "uitkering bij bedrijfsbeëindiging"? vanuit juridisch perspectief

 

(stel, je ontvangt 3 voorschotten en je hebt een bedrijf met voorraden, contracten, weet ik veel allemaal wat, dan ontvang je dus 3 maanden geen bbz-uitkering, doordat alles wordt verrekend, lijkt mij wat vreemd. "Om niet" lijkt mij zomaar een voorbeeld van een passende oplossing als ik logisch redeneer).

 

2. Indien het is toegestaan om het voorschot uit de ene uitkering, op deze manier te verrekenen met een andere uitkering (periodieke uitkering gevestigde ondernemer vs bedrijfsbeëindiging)? Moeten deze aanvragen niet separaat behandeld worden? Namelijk bij uitkering gevestigde ondernemer vaststellen dat er geen recht bestaat uit een periodieke bbz uitkering levensonderhoud, dus na afloop van het jaar vaststellen of de uitkering moet worden terugbetaald. Daarnaast de aanvraag uitkering bedrijfsbeëindiging afzonderlijk behandelen. Aangezien dit ook een aparte regeling is binnen de BBZ.

 

3. En er worden 3 voorschotten verrekend waardoor je geen uitkering meer ontvangt, zeer groot financieel levensonderhoud-nood is het gevolg, wat is in dat geval dan het beste moment om te stoppen Per direct en dan formeel gezien de laatste opdracht afronden zonder inschrijving kvk? (offerte is getekend gedurende inschrijving kvk, dus zo'n probleem lijkt me dat niet.)

 

Ik vraag me in het geheel ook af of de sociale dienst hier geen milder beleid op kan toepassen?

 

Is het inkomen dat je uit je bedrijf haalt al een aantal jaar op bijstandsniveau, dan zijn bovenstaande regelingen niet van toepassing omdat je bedrijf niet levensvatbaar is. Het is dan wel mogelijk een lening te krijgen via het Bbz, maar het maximale bedrag dat geleend kan worden is aanzienlijk lager. Het bedrag dat dan ter beschikking staat is maximaal 9.612,- EUR. Je hoeft dit bedrag - anders dan de lening waarop je aanspraak maakt met een levensvatbaar bedrijf - niet terug te betalen. bron

 

In dit voorbeeld is het bedrijf niet levensvatbaar bevonden en kan alsnog aanspraak worden gemaakt op een lening. Dat roept de vraag op of de gemeente de voorschotten niet zou moeten omzetten in een definitieve uitkering levensonderhoud voor 3 (reeds verstrekte maanden) + nog 1 maand. En dit dan in het jaar daarop kwijtschelding na overleggen boekhouding.

 

Ik zoek de juridische onderbouwing

Link naar reactie
  • 0

Echt waar? Je bent 'ridder te voet' en je zoekt juridische onderbouwing van een beslissing m.b.t. een uitkering? Is er werkelijk niets anders om je druk over te maken? Ik krijg een déjà vu van eerdere discussies over prioriteiten...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Innovatie Strateeg I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  

Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

Ik denk dat het belangrijkste is dat je leert accepteren hoe de situatie is in plaats van blijven theoretiseren over hoe je zou willen dat 'ie is.

 

Allereerst. Ja. Direct stoppen is mogelijk, als er geen laatste opdracht zou liggen. Die opdracht moet ik nu afronden om op z'n minst de huur te kunnen betalen.

...

De opdracht gaat 'slechts' om een paar honderd euro.

Dat is dus te verwaarlozen - dat soort bedragen betekenen in het grote plaatje helemal niks. Focusen op die paar honderd euro is het de lange termijn negeren omdat er op de korte termijn een marginaal pluspuntje zou kunnen zijn. Bovendien: schrijf je uit en doe die opdracht als particulier.

 

Een reguliere bijstandsuitkering kan nl. 8 weken duren (maximum), dus dat geeft de nodige problemen.

Yep, en helaas is dat jouw probleem, niet dat van de gemeente. De overheid kan in bepaalde gevallen ondersteuning bieden bij problemen, maar is er niet om die voor je op te lossen.

 

Voor hetzelfde "geld", bestaat er een artikel waarin vermeld staat dat pas na afloop van het kalenderjaar de hoogte van de uitkering moet worden vastgesteld en eventueel kan worden kwijtgescholden onder de noemer 'om niet'.

Dat maakt niet uit. Er is nu beslist "Je hebt recht op X, waarvan je Y al hebt ontvangen. Dat vaststellen is om alleen achteraf te bepalen of zowel X als Y terecht hebt ontvangen of niet. Met een beetje pech moet je namelijk alles terug betalen.

 

En over "om niet" - dat is dus alleen maar als je zelf gedurende een heel jaar minder dan bijstandsnivo hebt weten te realiseren. Als dat de situatie is, dan is het des te verstandiger om zo snel mogelijk te stoppen met 'ondernemen'.

 

Sterker nog, hij zei dat ik volgens mij zelfs teveel heb ontvangen (aan voorschotten).

Reden te meer om als een dolle werk te gaan zoeken!

 

Ik zoek de juridische onderbouwing

Omdat je denkt dat die wat toe zou voegen, maar eigenlijk ben je alleen maar op zoek naar een tijdelijk lapmiddel die op langere termijn helemaal niks oplost. En in de tussentijd ben je hard bezig met filosoferen over snelle manieren om aan nieuwe opdrachten te komen en wat de drijfveren van ondernemers zijn, wat je onder de streep geen cent oplevert en dus in dat opzicht alleen maar verkwisting van tijd is.

 

Stoppen met symptoombestrijding, en de oorzaak van je geldtekort aanpakken. Bij deze een virtuele schop onder je hol!

Link naar reactie
  • 0
De opdracht gaat 'slechts' om een paar honderd euro.

 

Mooi, dan heb je de resterende tijd om uitzendbureau's e.d. langs te gaan en om direct te solliciteren. Vak of werkervaring en locatie?

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 1

 

Een zelfstandige die zijn bedrijf gaat beëindigen zal toch in zijn levensonderhoud moeten kunnen blijven voorzien, totdat er zicht is op een bijstandsuitkering participatiewet?

 

 

Behalve dat ik het met de overige beantwoorders van je vraag eens ben, ben ik ook benieuwd hoe je de rest van je leven voor je ziet.

 

Je bedrijf is niet levensvatbaar, dat kan gebeuren, daar heb je van geleerd, als het goed is.

Je blinkt misschien ook ergens in uit, dat kan je gebruiken om in je levensonderhoud te voorzien, er is op dit moment veel vraag naar personeel.

 

Wat doe je op dit moment?

 

Wat is je toegevoegde waarde voor een een werkgever, wat is je kracht.

 

Als je kunt vakkenvullen, dan ga je vakkenvullen, als je kunt opruimen, dan ga je opruimen, als je kunt schoonmaken, dan ga je schoonmaken, als je een team kunt leiden, dan ga je een team leiden, enz. Als je stil kunt zitten, ga dan niet stilzitten.

 

Veel succes, maar doe iets. :)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Voor een groot deel bruikbare adviezen, oprechte dank. Reuzen op de juiste plekken toegevoegd. Vooral die hierboven is een goeie. Er wordt actief in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden gedacht. Vooruitgang. I love it. Dit zijn adviezen waar ik wat aan heb.

 

MAAR.

 

Met Peter en anderen ben ik het ook grotendeels eens, alleen er zijn 3 maanden huurachterstand. Ik moet nu 1 maand zien te overbruggen, zodat deze achterstand niet naar 4 gaat. Overbrug ik 1 maand, dan heb ik een redelijke visie hoe ik mezelf weer kan opklimmen. Ik zou me niet zo druk maken als de huurachterstand niet zo dreigend zou zijn geweest. Aangezien die deadline snel nadert en ik ongeveer 5 dagen geleden pas te horen heb gekregen dat ik komende maand geen uitkering ontvang, mag ook begrepen worden dat mij dit plotseling aardig in de problemen brengt. Anticiperen was in dit geval onmogelijk; ik beschik niet over BBZ-kennis.

 

Ik heb er lang over nagedacht of ik het zou plaatsen, maar ik ga het doen. Kom uit je slachtofferrol en zoek een baan of.... hou je aan de tips van je blog/onderschrift: vind een nieuwe opdracht in 7 stappen.

 

Niets liever, alleen beschik ik niet over een KvK straks. Dat maakt het lastiger. Hoe serieus word je dan nog genomen, als je om de opdracht vraagt. Daar nog oplossingen voor? Ik ga sowieso in loondienst voor 2 dagen of, zolang het nodig is, meer dagen per week en vind ondertussen dan wel een nieuw pad wat ik kan bewandelen.

 

Hoofdgebruiker heeft nu vooral het hoofdprobleem dat de maand december lastig te overbruggen is waardoor de huurachterstand oploopt. Als ik dit doorkom, ben ik safe (dan heb ik werk en tijdelijk aanvullende participatie-uitkering). Misschien zit het hoofdprobleem, ook echt daadwerkelijk in mijn hoofd, alleen zoek ik dan iemand die kan zeggen, die zus, doe zo, dan overbrug je die maand wel. Kortom, hoe zou je deze maand doorkomen. Uitbetaling opdracht is niet gegarandeerd, dat ook nog.

 

(uitstel vragen voor huur is geen optie meer).

 

Ik realiseer me tijdens het typen, dat ik de focus inderdaad moet verleggen naar het oplossen van dit kleine stukje laatste probleem, daarna safe zit met werk en aanvullende uitkering en op die manier voorkom dat er tijd verloren gaat aan het juridisch uitzoeken van het eigenlijke probleem (?), waardoor er door het verlies van tijd, alleen nog maar meer problemen zouden kunnen ontstaan. Vooruitkijken dus. A la, prima.

 

(en ja, ik ga verder met dat blog. Het lijkt me enorm waardevol om een soort blauwdruk te maken voor veelbesproken onderwerpen. En te gebruiken als naslagwerk. Dit is ook wel een klein beetje een passie. Ik hoop dat er in de tussentijd al velen van dat artikel hebben geprofiteerd).

 

Link naar reactie
  • 0

Met Peter en anderen ben ik het ook grotendeels eens, alleen er zijn 3 maanden huurachterstand. Ik moet nu 1 maand zien te overbruggen, zodat deze achterstand niet naar 4 gaat.

Het spijt me oprecht om het te zeggen, maar daar heb je het zelf naar gemaakt. Je hebt 3 maanden voorschot gehad - dus in september heb je het geld van december alvast gehad, etcetera. Dan kun je op je vingers natellen dat je dus ergens in de nabije toekomst een tekort gaat krijgen, want het geld dat eigenlijk voor die maand bestemd was heb je 3 maanden geleden al opgemaakt.

 

Met dat soort dingen houdt de gemeente geen rekening. Die voert uit wat wettelijk geregeld is, en of jij daar dan wel of niet verstandig mee omspringt is jouw pakkie an. Voor de komende maand hoef je daar dus niet aan te kloppen, en dan blijven dus er alleen maar andere bronnen over.

 

Die paar honderd (onzekere) euro's van die opdracht gaan je niet helpen, en een andere opdracht vinden op zo'n korte termijn gaat ook niet lukken. Dus blijven er eigenlijk maar 2 mogelijkheden over: ergens geld lenen (vrienden, familie, whatever) of alvast de discussie met je huurbaas aangaan en uitleggen dat de huurachterstand de komende maand onvermijdelijk nog een termijn zal oplopen.

 

Ik weet dat ik klink als

, maar veel meer valt er niet van te maken...

 

Link naar reactie
  • 0
maar daar heb je het zelf naar gemaakt. Je hebt 3 maanden voorschot gehad - dus in september heb je het geld van december alvast gehad, etcetera. Dan kun je op je vingers natellen dat je dus ergens in de nabije toekomst een tekort gaat krijgen, want het geld dat eigenlijk voor die maand bestemd was heb je 3 maanden geleden al opgemaakt.

 

Met dat soort dingen houdt de gemeente geen rekening. Die voert uit wat wettelijk geregeld is, en of jij daar dan wel of niet verstandig mee omspringt is jouw pakkie an.

 

Dit is niet helemaal waar; vooraf kon ik niet zien aankomen dat het voorschot zou worden verrekend. BBZ-informatie is uitsluitend online te vinden, over deze verrekening tref ik online niets. Ik vind het een belangrijke taak van de gemeente om burgers in nood glashelder te informeren. Bijvoorbeeld over deze procedure waar ik in zit, zodat ik daar vooraf op kan anticiperen. "let op: indien uw bedrijf niet levensvatbaar wordt geacht, verrekenen wij de verleende voorschotten met uw uitkering voor bedrijfsbeëindiging". Zo'n heel klein doodsimpel regeltje communicatie, bespaart mij als burger een hoop ellende.

 

Valt mij iets te verwijten? Dan hoor ik het graag zodat ik een les kan trekken. En andere BBZ'ers misschien ook. Ik las dit gisteren en baal dat ik dit niet voorafgaand aan de BBZ-aanvraag heb gelezen (eerste post). Er bestaat een opvallend hoog aantal negatieve BBZ ervaringen.

 

Verder ben ik bewust met het voorschot omgegaan, er is bijvoorbeeld niet een maand huur onbetaald gebleven. De huur van de afgelopen maanden zijn betaald met de voorschotten. De oorzaak van die 3 maanden, is mij niet verwijtbaar. 1 maand is het voorschot veel te laat uitbetaald, waardoor de verhuurder heeft beslist om deze termijn aan de lopende regeling toe te voegen.

 

Maar ok. Vooruitkijken en focussen op geld lenen om deze maand rond te komen. Opnieuw uitstel vragen zal ik moeten overwegen, niet mijn eerste optie. Misschien mijn laatste opdrachtgever smeken om een 2e, kleine opdracht van een honderdje of 2, aan de hand van de tips uit mijn eigen artikel. Persoonlijke verhaal erbij vertellen.

 

Ik hou jullie op de hoogte van de afloop. Ik ben uiteraard al bezig om vacatures te zoeken, uiterlijk dinsdag moét ik sollicitaties versturen, anders verstrijkt er teveel tijd.

 

Link naar reactie
  • 0

Wij kennen jouw persoonlijke situatie, fysieke gezondheid en overige beperkingen niet, maar waarom stel je je niet fulltime beschikbaar? Ga vandaag bij de eerste drie uitzendbureau's langs. Je draait overuren in je hoofd of kent slapeloze nachten afgaande op de tijdstippen van jouw postings, maar voor meer dan twee dagen in de week werk zoeken is echt een kansrijkere en gezondere instelling en bovendien broodnodig.

 

Dat iemand hier nog weer op jouw berichten reageert is m.i. ook allang op krediet.

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik ga later in op de laatste reacties. Zicht op werk en zicht op voorschot/uitkering. Het woord 'voorschot' zegt het al. Er bestaat een zgn om niet regeling waarbij in bepaalde gevallen de verkregen uitkering, kan worden kwijtgescholden (na afloop kalenderjaar). Eerlijkheidshalve verwachtte ik dat dit ging gebeuren, gezien de situatie, vermogen en inkomen.

Link naar reactie
  • 0

Wat zou het woord 'voorschot' nog anders kunnen betekenen?

Voorschot kan ook betekenen: voor de maanden september, oktober en november keren we alvast de BBZ uitkering uit als voorschot in afwachting van de behandeling van de aanvraag. Is het resultaat van die behandeling negatief, dan moet dat voorschot terugbetaald worden. Dan heeft u over genoemde periode wel recht op een alternatieve uitkering. Daarmee kan dat voorschot ook verrekend worden.

 

HL had lang een BBZ-expert, maar die zie ik niet meer.

 

Kun je niet iets verkopen om die ene maand te overbruggen? ;)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik heb nog 2 scooters, verwachte opbrengst 900 - 1000 euro. Verder heb ik niets. De woning staat leeg en ik heb geen bezittingen. Probleem is dat die scooters niet uit de schuur mogen (niet op openbare weg, dat zijn de regels). Ze zijn namelijk geschorst. Niemand wil me verzekeren, omdat de vorige verzekeraar heeft beëindigd wegens wanbetaling.

 

'Niemand' niet te letterlijk nemen, want ik ga door totdat ik alle verzekeraars heb gebeld, maar op korte termijn is dit niet geregeld. Daarna zou ik alle scooterzaken in de omgeving afrijden om die rommel van de hand te doen. Maar ik krijg dus nog geen doorgang tot die verzekering. Als iemand een proefrit wil maken, loop ik bijgevolg het risico op een CJIB boete. En die zijn niet gering. Lang verhaal kort; scooters verkopen is nog niet 1-2-3 geregeld.

 

Er is zicht op een (gedeeltelijke) uitkering, dus misschien is het probleem binnenkort opgelost. Keiharde garantie op die uitkering heb ik nog niet (geen briefje met daarin een bevestiging).

 

Eén probleem: werken worden een gevaarlijke bezigheid voor mij. De overtuiging dat werk in loondienst de beste manier is om een inkomen te verwerven (enige garantie op een inkomen), is door de niet op handen tellende problematiek, zó sterk geworden, dat ik ervoor moet oppassen dat ik mezelf niet kapot ga werken. :( Want deze ellende zal ik niet zo snel opnieuw opzoeken. Ik ga werken als een idioot. Echt als een mafketel. Die ellende heeft tot een groot aantal overtuigingen geleid, waaronder, dat 'loondienstwerk' behoort tot de belangrijkste dingen in het menselijk bestaan.

 

Ondernemen misschien in de toekomst, maar dan alleen als ik op voorhand al een ondernemersomzet heb gecreeerd in de maanden die eraan voorafgaan. En waterdichte ondernemingsplannen heb opgesteld.

 

Zelfs de overheid kan ik niet vertrouwen wat betreft inkomen. Als zij er minder moeilijk mee zouden omgaan, dan waren de uitkering tijdig uitbetaald. En was de achterstand in huur, minder groot geweest.

 

Is het resultaat van die behandeling negatief, dan moet dat voorschot terugbetaald worden. Dan heeft u over genoemde periode wel recht op een alternatieve uitkering. Daarmee kan dat voorschot ook verrekend worden.

Terugbetalen: als ze dit nou eens als waarschuwing in hun communicatie vermelden, waaronder hun brieven, dan kan ik tijdig het gevaar zien aankomen en daarop plannen trekken. Wel recht op alternatieve uitkering over die periode - en daarmee dan verrekenen, juist. Dit is nou precies wat zou zouden kunnen toepassen in dit geval. Enige coulance lijkt mij wel op z'n plaats. Het verrekenen begrijp ik, echter kan ik geen begrip opbrengen voor het geboden alternatief. Ze kunnen je toch niet helemaal zonder uitkering laten zitten? Daar gaat het mij daadwerkelijk om.

 

Een advocaat sociaal zekerheidsrecht had hier wellicht een stok voor kunnen steken.

 

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Ik heb nog 2 scooters, verwachte opbrengst 900 - 1000 euro. Verder heb ik niets. De woning staat leeg en ik heb geen bezittingen. Probleem is dat die scooters niet uit de schuur mogen

Dat maakt voor verkopen toch helemaal niets uit? Sterker nog, het is reden te meer om ze direct te verkopen: jij kunt er niet mee rijden, een ander wel.

 

En voor de rest: kruip uit je slachtoffer rol. Voorschot is precies wat het is, een vooruitbetaling waarvan je mocht begrijpen dat die verrekend zou gaan worden. Niks 'hadden ze moeten zeggen' of 'ik weet niks van BBZ', maar gezond boeren verstand.

 

Verkoop die scooters, ga werken. Dan heb je ook minder tijd om je druk te maken.

#ICT #Legal #manufacturing #sustainability

Link naar reactie
  • 0
'Niemand' niet te letterlijk nemen, want ik ga door totdat ik alle verzekeraars heb gebeld

allemaal verspilde energie aan bijzaken, en nog meer bijdragen aan die berg waar jij niets aan doet.

Je heb echt geen verzekering nodig om een scooter te kunnen verkopen. Zet die dingen op marktplaats of bel die handelaren.

Enne: jij hoeft en kunt na royement wegens wanbetaling maar één verzekeraar te bellen, en dat is de Vereende

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Je heb echt geen verzekering nodig om een scooter te kunnen verkopen. Zet die dingen op marktplaats of bel die handelaren.

 

Als iemand die scooter wil kopen via Marktplaats dan wil hij toch een proefrit maken? Bij mij zouden alle alarmbellen afgaan als dat niet zou mogen.

Link naar reactie
  • 0

Inderdaad maar snel verkopen, schorsen is maar één jaar geldig, als je dat laat verlopen, kom je ook daar weer voor onverwachte kosten te staan. https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/tijdelijk-niet-gebruiken/schorsing-online-aanvragen

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Innovatie Strateeg I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  

Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Er staat een simpele oplossing voor jouw meest urgente probleem (het is wel een opeenstapeling) in de schuur en je gaat hier enorm ingewikkelde verhalen ophangen? Tijdverspilling! Teveel hoofdgebruik. Laat de handjes wapperen. Bel een handelaar of zet de scooters zelf op Marktplaats. Dan maar iets minder geld, maar je wint kostbare tijd.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    0 leden, 593 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.