• 0

'Soeverein' ondernemen?

Ik hoor met enige regelmaat dat ik “moeite met gezag” heb en dat is de voornaamste reden dat ik – zoals nu – het liefst ondernemend bezig ben: mijn hang naar vrijheid, zelfstandigheid en zelfbeschikking is mijn hele leven al erg groot geweest.

 

Bijvoorbeeld: Ooit dreigde een manager bij een voormalig werkgever mij met het terugzetten in functie en alle daarbij behorende negatieve, financiële consequenties, waarop ik antwoordde: “Al jaren kniel ik niet meer voor geld, dus als je denkt mij daarmee te kunnen raken, heb je het mis.” Doordat ik daarmee niet te raken was, droop die manager uiteindelijk af en ik ben later – mede door dit soort ervaringen – opnieuw gaan ondernemen, met alle 'hobbels en kuilen' die daarbij horen. In mijn gevoelens van vrijheid, zelfstandigheid en zelfbeschikking werd ik teveel beperkt in die werkomgeving.

 

Nu blijkt er een beweging te bestaan, die zichzelf, onder andere vanuit de Universele Rechten Van De Mens, tot ‘Soeverein Mens van vlees en bloed’ verklaren, daarvoor een sluitende, juridische basis schijnen te hebben gevonden en de daaruit voortvloeiende procedure hanteren om zichzelf soeverein te verklaren. Bewust hanteer ik het begrip ‘schijnen’, want er zijn natuurlijk ook tegengeluiden, als zou het nergens op slaan en zelfs een onmogelijk principe zijn, maar het concept ‘soeverein mens’ intrigeert mij wel zodanig dat ik er steeds meer informatie over zoek.

 

Vanuit die soevereiniteit zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn de eigen naam te claimen als bezit, als intellectueel eigendom, waarvoor anderen (bijvoorbeeld overheden) toestemming moeten hebben deze te mogen gebruiken. Ook zou je dan geen onderdaan meer van het staatshoofd zijn, iets wat mij enorm aanspreekt en je zou op basis van gelijkwaardigheid met bijvoorbeeld de belastingdienst in gesprek kunnen gaan voor welke regelingen je al dan niet belasting c.q. premies wilt afdragen, zomaar een paar voorbeelden. Als ondernemend mens spreekt dit principe mij enorm aan, maar zou het werkelijk mogelijk zijn en wat zou het voor je zelfstandig(!) ondernemerschap betekenen?

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 3

Vergeet je niet net als de die-hard soevereinen een leesteken aan je naam toe te voegen? :)

 

Wiki heeft een artikel over een soortgelijke Amerikaanse beweging: https://en.wikipedia.org/wiki/Sovereign_citizen_movement . Dit is een goeie springplank.

 

Het doel van de beweging in de VS lijkt tweeledig te zijn. In de eerste plaats het hanteren van hun eigen argumenten tijdens rechtszaken ("ik erken de autoriteit van deze rechtbank niet", dat soort dingen), wat een soort garantie is dat je verliest. En daarnaast proberen ze zoveel mogelijk zand in de wielen van het bureaucratisch apparaat te gooien, zodat geld en aandacht die de staat anders zou besteden aan mensen die het echt nodig hebben, nu wordt verkwist aan een groep van voornamelijk hypergepriviligeerde witte christenmannen.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 2

Wow, ik vind dat Hans het hier behoorlijk voor zijn kiezen krijgt ("parasiet", "niet mee willen doen", "belastingontwijker') terwijl hij een gevoel verwoordt wat velen zullen hebben. Misschien is bij ondernemers dit gevoel nog wel sterker, omdat je vaak het idee hebt dat jij hard moet werken om het allemaal voor elkaar te krijgen en er vervolgens anderen zijn die over een heel groot deel van je geld, middels belasting, gaan beschikken en wel even gaan bepalen waar dat geld aan uitgegeven moet worden. Zo verbaast het mij dat er in Nederland bijvoorbeeld niet één partij is die het verlagen van de belastingen als hoofd thema heeft.

 

Ik heb zelf voor een andere oplossing gekozen om vrij te zijn. Mijn oplossing is om zo min mogelijk te bezitten. Alles wat ik niet nodig heb, heb ik weg gedaan. Het is dat ik kinderen heb, anders zou ik echt uit één koffer kunnen leven. Ik heb niet alleen afscheid genomen van de kleine dingen waar je huis mee vol kan staan, maar ook de grote dingen. Zoals een koopwoning, auto's, pensioen, aandelen, financiële producten die (schijn)zekerheid geven. Hoe meer je hebt, hoe meer je bang bent om het kwijt te raken. En hoe meer je jezelf afhankelijk maakt van anderen, zoals de overheid en banken.

 

In plaats daarvan steek ik alles in de dingen die niemand van me af kan nemen. Mijn lijf en hoofd. Ik sport, eet lekker en geniet van de gratis dingen zoals een boswandeling of de zon. Mijn hoofd stop ik zoveel mogelijk vol met mooie ervaringen (reizen, vriendschappen) en vooral kennis. Ben gek op leren en van 's morgens vroeg tot 's avonds laat ben ik bezig met tutorials, talen leren, CodeAdemy, DataMonkey, TED, Duolingo, Memrise, Khanacademy enzovoorts. Je kan op Internet eindeloos veel lessen volgen, helemaal gratis. I love it!

 

Vorige week haalde ik Elvis aan op deze site, nu dan maar een Janis Joplin:

Freedom's just another word for nothin' left to lose

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 2

Na het lezen van zo veel zotternij, ben ik er van overgetuigd geraakt dat Family Guy een verplicht onderdeel moet worden van het onderwijscurriculum.

 

Les 1: Tea Peter (S10E21)

Les 2: E. Peterbus Unum (S02E18)

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
  • 1

"Soevereine" mensen zijn mensen die parasitair zijn op de samenleving. Ze willen wel mee doen met de samenleving en de voordelen daarvan genieten, maar er niet aan bijdragen. Ze menen bijvoorbeeld geen belasting te hoeven te betalen want, zoals je zelf zegt, de staat is volgens hen geen eigenaar van hun persoon. Hypotheek of huur betalen? In hun fantasiewereldje hoeft dat niet. Maar ze willen wel graag de uitkering van de Nederlandse staat behouden, want redenen.

 

Zo had een "soevereine" idioot mens uit Pijnacker bijvoorbeeld zijn huis uitgeroepen tot staat van Mahãbhãrata, of iets van die strekking. Hij hoefde dus bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen dacht hij, want zijn auto's waren eigendom van Mahãbhãrata, zo vond hij. Vanzelfsprekend zijn zijn auto's weggesleept omdat ze een ongeldig kenteken en geen verzekering hadden, maar wel nadat de idioot meerdere ambtenaren urenlang bezig gehouden had met onzinnig papierwerk en interessant klinkende, maar loze betogen over zijn "soevereiniteit".

 

Zoals Branko al terecht zei, dit soort idioten kosten de samenleving klauwen met geld. Geld dat anders besteed had kunnen worden aan mensen of zaken die het wel echt nodig hadden.

 

"Soevereine" mensen zijn trouwens opvallend vaak ook mensen die praten over chemtrails, manipulatie van het weer door de overheid, perpetuum mobiles die gratis oneindige energie voor iedereen kunnen maken maar waar de boze olie industrie of overheid (of liefst beiden) een stokje voor steken en de farmaceutische industrie die een universeel medicijn tegen eender welke ziekte al jarenlang zou verbergen. Maar dat terzijde.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Ik kan me sowieso heel erg vinden in je houding en als je hier stappen in kunt maken volg ik ze graag op de voet.

 

Verzekeringen, het koningshuis, banken, de politiek, allemaal zaken waar ik om uiteenlopende redenen niet tevreden over ben en graag meer invloed op zou uitoefenen (of mijn "lidmaatschap opzeggen").

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie
  • 1

Als die windturbines worden tegengehouden, hebben we dat - spontaan uit jouw creatieve brein ontsproten ??? ;) - posterprobleem ook gelijk opgelost. Ziehier je antwoord...

Lekker dan Hans, een beetje mijn soevereine wil blokkeren, omdat dat jouw soevereine wil beter uitkomt! ;D

 

 

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar reactie
  • 1

Ik zal ook even een duit in het zakje doen.

Ik heb als soeverein mens op mijn 16e besloten om geen dieren meer te (laten) doden om te kunnen leven. Dat heeft de naam vegetariër. Ik heb op mijn 18e besloten om tijdens de dienstplicht goed te leren schieten zodat ik zeker zou weten dat ik niemand zou raken. Ik werd uit het leger weggebonjourd. Dat noemen ze nu dienstweigeraar of zoiets.

Ik heb besloten om zo min mogelijk kleren te dragen. Dat noemen ze naturist of nudist. Ik heb besloten om niet te stemmen, maar wel actief te blijven in de gemeenschap om dingen te veranderen. Dat noemen ze stom.

Zo kan ik nog wel verder gaan. maar ik begrijp Hans helemaal. Niemand hoeft last te hebben van een soeverein mens, maar er zijn er heel veel die zich hier aan ergeren en er zijn ook vele regeltjes waar je als soeverein op klem loopt. (Het schept in ieder geval een hoop werkgelegenheid.) Het zij zo, maar daarom is het nog steeds een lovenswaardig streven.

Hans ga dr voor.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Ik denk ook dat veel "pijn" komt uit de voorbelasting die door de overheid opgelegd wordt.

Hierbij denk ik aan vermogensbelasting. onroerend goed belasting, inkomsten belasting, motorrijtuig belasting.

 

In feite is dit diefstal, schaamteloos verplicht afromen van de inkomsten van burgers.

Met hierbij de consequentie dat bij niet doorlopend deze belasting betalen je deze bezittingen worden afgenomen. Je mag dus je eigen huis houden en je auto zolang je maar eindeloos belasting betaald. Feitelijk bezit je deze dus nooit 100%

 

Het argument dat de samenleving in elkaar stort als ze dat niet doen klopt niet. Immers als je meer muntjes overhoud kun je meer kopen en hierover betaal je dan BTW wat weer wel een goede belasting is. Uiteindelijk krijgt de staat dan zijn deel toch wel, enkel als burger/onderdaan kun je veel meer doen met je geld en dat mag blijkbaar niet. En klagen hierover nog minder.

 

Vaak wordt beweerd dat de argumentatie van diegenen die onafhankelijk willen zijn niet klopt maar bijna altijd is het juist omgekeerd. Immers zelfs iemand die souvereign is koopt goederen die met BTW belast zijn.

 

 

 

Link naar reactie
  • 1

Het is een heel complexe materie, maar in princiepe vind ik dat iedereen het recht moet hebben die (toevallig) geboren is op het grondgebied waar de vereniging "Nederland" zegt de dienst uit te maken, te zeggen dat ze hiervoor bedanken en daar niet aan mee doen.

 

Met alle gevolgen van dien, maar dat is wat in de kern echte vrijheid inhoud.

Ach je kunt vast je 'lidmaatschap' opzeggen. Maar dan ook niet meer lopen op 'onze' straten, niet meer winkelen in 'onze' winkels, geen gebruik meer maken van 'onze' zorg, 'ons' water, 'onze' elektriciteit. Veel plezier met je vrijheid.

 

Je bent inderdaad toevallig geboren op Nederlands grondgebied, waar alles nogal redelijk goed geregeld is en er vrij weinig te klagen valt, maar niemand houdt je tegen om ergens anders je geluk te zoeken. Er zijn vast voldoende landen waar het ieder voor zich is je lekker vrij kunt zijn.

 

 

 

 

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar reactie
  • 1

Beste RT, je bevestigt zelf nogmaals, overigens heel stellig, wat door anderen precies over reacties als de jouwe al gezegd is. Daarmee lijk je te behoren tot het kamp dat er zelfs niet eens over na wil denken... hoeft ook niet, die vrijheid heb je, maar gun een ander dan ook de vrijheid dat nadenken wel te doen...

Je hebt gelijk, ik heb er niet over nagedacht. Stom van me. Ik behoor kennelijk niet tot die mensen met een hoog IQ die dit soort concepten kan doorgronden... ::) ;D

 

 

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar reactie
  • 1

Laten we even teruggaan naar de vraag:

"Is soeverein ondernemen mogelijk?"

 

Mijn fiscale en juridische reactie was nee. Simpelweg gebaseerd op wat ik gelezen heb over zaken van mensen die dat reeds geprobeerd hebben.

 

Vervolgens is de discussie verder uitgewaaid richting de mogelijke gevolgen van soevereiniteit. Prima. Daar wil ik dan graag de volgende stelling aan toevoegen:

"Als je soevereiniteit claimt als ondernemer, kun je dat dan ook alleen volhouden als ondernemer, of ben je dan een zogenaamde 'cherry picker' omdat je alleen je onderneming als soeverein beschouwt?"

 

Je acht jezelf soeverein of niet. In mijn visie kun je niet enkel je soevereiniteit claimen als ondernemer als je ook niet verder gaat en je soevereiniteit claimt als individu. En dat geeft allerhande praktische problemen zoals die reeds veelvuldig zijn aangehaald in dit topic.

 

Nu wordt de focus in deze discussie vaak verschoven naar de belastingheffing en de rol van de overheid, maar soeverein zijn, betekent ook dat je andere wetten - zoals de wetten die gaan over het aangaan van overeenkomsten - niet erkent. Die wetten zijn immers geschreven door de 'autoriteiten' die jij niet erkend hebt.

 

En dan kom je in donkerzwart, snel zuigend drijfzand. Als je terug gaat naar de kern van soevereiniteit dan zul je moeten erkennen dat er geen wetten op jou van toepassing zijn die opgelegd zijn door een instantie die jij niet erkend hebt. Ergo, je zult geconfronteerd worden met klanten, zakenrelaties, leveranciers, etc. die die wetten wel erkennen. Hoe wil je dan ondernemen? Met handelsvoorwaarden die beginnen met:

 

"Partij 1, opdrachtnemer, de soevereine heer/mevrouw X, hierbij handelend als soeverein ondernemer, hierna te noemen ...."

 

En wat verderop in die handelsvoorwaarden:

 

"Artikel Q: opdrachtnemer geeft hierbij aan opdrachtgever te kennen dat opdrachtnemer hierbij handelt als soeverein ondernemer en dat hij in die capaciteit de wetten van de Staat der Nederlanden niet erkent, noch aanvaardt".

 

En wie gaat er dan nog zaken doen met je?

 

En dus?

Soeverein zijn omvat het geheel en niet de optie om die soevereiniteit te benutten waar je dat het beste uitkomt. "Sorry buurman, ik plant even een 30 meter hoge treurwilg op de erfgrens, want ik ben soeverein". Die vlieger gaat niet op. Het is alles of niets.

 

Nog twee analogieën:

1. The Matrix (onbewuste 'deelnemers' aan de gevestigde orde die niet beter weten, vs de strijders van de Nebukadnezar voor vrijheid)

2. Blokken van Ferdinand Bordewijk (communisme is in haar essentie perfect, alles is van niemand).

 

Ga kijken en lezen, vooral Blokken.

 

groet

Joost

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 1

Er bestaat een tegeltjes wijsheid die ongeveer zo gaat;

 

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

 

Ik denk dat dit in deze discussie heel mooi wordt weergegeven in welke groep je jezelf kunt plaatsen. (of er ergens tussen in)

 

Zelf heb ik overigens niet de diepe behoefte aan de souvereigne stroming mee te doen of onderdeel van te zijn. Maar ik vind het een geweldig concept waar ik misschien ooit nog eens later in mn leven gebruik van zou willen nemen wie weet.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 1

Er bestaat een tegeltjes wijsheid die ongeveer zo gaat;

 

Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.

 

Ik denk dat dit in deze discussie heel mooi wordt weergegeven in welke groep je jezelf kunt plaatsen. (of er ergens tussen in)

Het lijkt er in ieder geval op dat jij het graag over mensen hebt.

 

Ben overigens wel benieuwd naar de redenen waarom jij soevereiniteit een geweldig concept vindt, dan kunnen we weer ontopic verder discussiëren.

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar reactie
  • 1

@RT ik heb bijna bewondering voor je volharding om iemand iets in de mond te leggen. Toch moet ik jouw opmerking 'nee, zo heb ik het niet gezegd, hoor, dat zie je verkeerd' ook tegenspreken: ik heb het zo niet gezegd, sterker nog, ik heb het simpelweg niet gezegd. Dus voor de laatste keer: Ik vond de voorspelling van Paul heel raak, toen die inderdaad binnen luttele minuten uitkwam door jullie reacties. En dat er dus mensen zijn die iets na lange tijd niet meer aandurven, heb ik ook uitgelegd, ook dat dit iets totaal anders is dan lafheid. That's it! Verder houd ik daar ook over op.

 

Even een tussenstand dan: In ca. 30% van de reacties neigt men er (sterk) naar het concept 'met (meer) individuele soevereiniteit ondernemen' om diverse redenen als (vrijwel) onhaalbaar te beoordelen, in ca. 40% is er (nog) geen mening m.b.t. voor of tegen gegeven of wordt het min of meer goed geacht hoe het momenteel en hier geregeld is en ca.30% vindt dat er wel (enige) noodzaak tot verandering is en dat daar ook mogelijkheden voor zijn, maar dan met betrekking op bepaalde onderwerpen en binnen bepaalde grenzen, de weg die daar volgens een belangrijk deel binnen die laatste ca. 30% voor moeten bewandeld, is het beïnvloeden van de politiek. Klopt dat beeld zo ongeveer?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

Een kloppend beeld waarvan? Van de mensen die in dit topic hebben gereageerd? In hoeverre is dit representatief?

 

Ik heb ondanks verschillende pogingen daartoe nog geen steekhoudende inhoudelijke argumenten gelezen. Met dooddoeners als "men snapt het niet" of "men durft niet" kan ik weinig. Net als bij de discussie over het basisinkomen ontbreken de argumenten om de praktische haalbaarheid te onderbouwen en anderen te overtuigen. Terwijl het in ons stelsel vrij simpel is om iets te veranderen: overtuig een meerderheid en klaar ben je...

 

 

Link naar reactie
  • 1

MOD-edit :-) Om te voorkomen dat we nog meer alle kanten opzwenken in dit topic, zullen we ons beperken tot de vraag of Über gezien kan worden als een soevereine onderneming?

Volgens mij begint dit topic zelf 'Soeverein' te worden :) Het is niet meer te sturen.

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

@Branko, dat zijn mooie voorbeelden van hoe ik het in ieder geval niét zou willen, ook al erken je als soeverein de staat der Nederlanden niet als eigenaar van jouw rechtsPERSOON, je blijft wel deel uitmaken van een samenleving, ook als 'witte' niétChristenman. ;)

 

Mij spreekt het gelijkwaardigheidsprincipe wel aan, bijvoorbeeld: vanuit mijn behoefte aan vrijheid, zelfstandigheid en zelfbeschikking wil ik graag in mijn energiebehoefte voorzien en dan betalen voor de aanschaf van zonnepanelen. Ik wil echter geen opgelegde heffing op mijn energierekening betalen voor het subsidiëren van windturbineparken. Een soeverein mens schijnt zoiets te kunnen verlangen.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Sorry Hans, maar dat komt op hetzelfde neer, het is alleen een 'kleinere' wens/eis.

 

Volgens mij wil de libertariche partij iets in de richting van wat jij zoekt.

 

Misschien komt het op hetzelfde neer, dat kan ik (nu nog) niet zo goed beoordelen. Overigens kan ik voor het Libertarische gedachtengoed inderdaad ook wel sympathie opbrengen.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
Mij spreekt het gelijkwaardigheidsprincipe wel aan, bijvoorbeeld: vanuit mijn behoefte aan vrijheid, zelfstandigheid en zelfbeschikking wil ik graag in mijn energiebehoefte voorzien en dan betalen voor de aanschaf van zonnepanelen. Ik wil echter geen opgelegde heffing op mijn energierekening betalen voor het subsidiëren van windturbineparken. Een soeverein mens schijnt zoiets te kunnen verlangen.

Waar heb je het over? Kun je mij misschien uitleggen hoe jij in hemelsnaam in de huidige situatie op enige wijze bijdraagt aan wat voor windpark dan ook, als je volledig in je eigen energiebehoefte voorziet door middel van zonnepanelen? Dat kan namelijk niet eens, zelfs niet in theorie.

 

Als je volledig overstapt op electriciteit via zonnepanelen (en je jezelf laat afsluiten van gas en waarbij je evenveel stroom opwekt als je verbruikt), dan is je energierekening zelfs minder dan NIHIL. Zelfs als je zonnepanelen 600 kWh/jaar mínder opwekken dan je verbruikt, kun je nog een energierekening hebben die lager dan nul is.

 

Dus sorry, maar dat gebrek aan soevereiniteit zit op dit punt voornamelijk in je hoofd, terwijl je dit nu juist als examplarisch ervaart voor het gebrek eraan. Wellicht was dit gewoon een wat ongelukkig voorbeeld?

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
  • 0

Dag Hans

 

Ik sta er eerlijk gezegd wel een beetje van te kijken dat juist jij hiermee aankomt. Wat mij vooral opgevallen is bij het lezen over de zogenaamde soevereiniteit is dat het met name aangegrepen wordt door mensen die niets liever doen dan schoppen tegen het systeem en daarbij niets willen betalen voor wat door onze overheid mogelijk gemaakt wordt. En zeker niet alleen libertariërs.

 

Ik zal eerlijk toegeven dat ik mijn buik vol heb van de honderden miljoenen die onze overheid jaarlijks over de balk flikkert, van ons geld! Kijk, daar zou nou eens openheid van zaken over moeten bestaan. Een site die het eindeloze geblunder categorisch bijhoudt!. Maar ik dwaal af.

 

De claim op soevereiniteit komt voort uit de gedachte dat jij bij je geboorte geen keuzes hebt. Hoewel dat zo moge zijn, is het in NL in elk geval wettelijk zo geregeld dat je op dat moment handelingsonbekwaam bent. En laten we wel wezen, dat ben je op dat moment ook.

 

Je ouders geven jou een naam en het idee is dat jij die naam nu gaat claimen. De aanhangers van de stroming hebben namelijk het idee opgevat dat jouw naam eigendom is van de overheid. Hoe ze daarop gekomen zijn, is mij een raadsel. Jouw naam is niet uniek en je naam op zich zegt onze overheid niets.

 

Dan begint het geneuzel dus met sites als deze.

Nergens wordt echt duidelijk waarom deze omslachtige procedure gevolgd moet worden. Grappig ook dat dit dan wel een site is waar je spul kunt kopen die aansluit op je zogenaamde soevereiniteit.

 

En dan kun je ook je lol nog op bij youtube. Lachwekkende en schaamteloze filmpjes te over.

 

In elk geval is onderhand wel duidelijk dat je juridisch en fiscaal niets kunt met een claim op je soevereiniteit. Je kunt het proberen, maar ik geef het weinig kans op succes ;)

 

groeten

Joost

 

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

 

Zo had een "soevereine" idioot mens uit Pijnacker bijvoorbeeld zijn huis uitgeroepen tot staat van Mahãbhãrata, of iets van die strekking. Hij hoefde dus bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen dacht hij, want zijn auto's waren eigendom van Mahãbhãrata, zo vond hij. Vanzelfsprekend zijn zijn auto's weggesleept omdat ze een ongeldig kenteken en geen verzekering hadden, maar wel nadat de idioot meerdere ambtenaren urenlang bezig gehouden had met onzinnig papierwerk en interessant klinkende, maar loze betogen over zijn "soevereiniteit".

 

 

Jij hebt het over deze idioot:

 

http://www.dumpert.nl/mediabase/6639429/7b5e08b8/politie_op_bezoek_in_mah_bh_rata.html

 

http://www.dumpert.nl/mediabase/6639561/bb9d30f5/mah_bh_rata,_de_afloop_van_het_gezwets.html

 

http://www.dumpert.nl/mediabase/6639922/c1ee8ad1/mah_bh_rata._waar_legt_dat_dan_.html

 

Veel kijkplezier :)

 

Koelvest.nl voor mensen die last hebben van de warmte. Denk hierbij aan magazijnmedewerkers, werknemers in de industrie, mensen met MS en motorrijders.

Link naar reactie
  • 0

Even een snelle reactie op wat - terecht - kritische opmerkingen hierboven: in mijn openingspost meld ik het volgende: "Bewust hanteer ik het begrip ‘schijnen’, want er zijn natuurlijk ook tegengeluiden", dus @Joost, wees niet bang, alle draadjes zitten nog vast. :)

 

En @prinsrachid: iedereen die een energierekening ontvangt, betaalt een jaarlijks stijgende toeslag op deze rekening om de subsidie op windturbines te betalen. Misschien een slecht voorbeeld, maar dat was even het enige dat in mij opkwam.

 

Verder blij dat het wel wat los lijkt te maken, goed voor de beeldvorming, thnx!

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Zo had een "soevereine" idioot mens uit Pijnacker bijvoorbeeld zijn huis uitgeroepen tot staat van Mahãbhãrata, of iets van die strekking. Hij hoefde dus bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen dacht hij, want zijn auto's waren eigendom van Mahãbhãrata, zo vond hij. Vanzelfsprekend zijn zijn auto's weggesleept omdat ze een ongeldig kenteken en geen verzekering hadden...

 

Les 1 in het stichten van soevereine staten: je moet over de militaire middelen beschikken deze te verdedigen tegen het land waar je ze vanaf splitst, en eventuele bondgenoten.

 

Je kan 'republiek BaldieBla' uitroepen, maar als je niet eens het militaire vermogen hebt je verdedigen tegen een sleepwagen (!) klinkt dat wat kansloos. Overigens lijkt de nederlandse staat best gevoelig voor 'king of the hills' die zich met wat geweld verzetten. Schiet bijvoorbeeld een RPG door de eerste sleepwagen dan komt er waarschijnlijk geen tweede. Uiteindelijk komt de staat haar deel wel halen, maar er zijn wel voorbeelden van woonwagenkampen en dergelijke waarbij dat ettelijke jaren duurde.

Link naar reactie
  • 0

Om nog even bij de zonnepanelen te blijven: ik sta er altijd van te kijken als mensen het argument gebruiken 'dan ben ik minder afhankelijk van het stroomnet' om zonnepanelen aan te schaffen.

 

Je bent net méér afhankelijk: je doet een investering die afhankelijk is van de technische eigenschappen van een landelijk stroomnet én aan politieke humeuren. Beetje zoals een auto dus :)

 

Dat wil niet zeggen dat ik tegen zonnepanelen ben maar je moet wel je rekenmachine erbij nemen om te zien of het de moeite waard is. Zelf gebruik ik de vuistregel: in minder dan 10 jaar terug te verdienen zonder subsidies.

 

Zelf zit ik ook regelmatig op fora die zich bezighouden met ecologie. Zeer interessant. Maar er zijn ook een klein aantal mensen die denken dat ze op die manier niets meer hoeven/willen te maken te hebben met de maatschappij.

 

Maar dan wel verwachten dat de maatschappij (vanzelfsprekend?) hun eigendomsrecht zal verdedigen, dat er binnen de 15min een ambulance voor de deur staat ook als men ergens in de steppe gaat wonen, dat hun behoeftige naasten opgevangen worden, ...

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 157 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.