• 0

Opdrachten via Higherlevel

Aanbevolen berichten

  • 0

Sinds 2008 actief lid. 2008 één klant via HL, 2009 een stuk of 10, in 2010 tot nu toe een stuk of 40. Overigens niet alleen HL leden, ook (of juist) vooral mensen die een reactie of column lezen en naar aanleiding daarvan contact zoeken.

 

Wat het ECHT leuk en interessant maakt zijn de vele netwerkcontacten en samenwerkingsverbanden met HL leden. Ook - of juist - dat levert zeer interessante contacten op.

 

Bovendien verstrekt de actieve aanwezigheid op HL kennelijk de betrouwbaarheid, iets wat in mijn branche niet onbelangrijk is op dit moment. Ook mensen die via via naar ons doorverwezen worden maar toch eerst even gaan googelen komen op Higherlevel uit en krijgen daar kennelijk een positieve indruk.

 

Het administratorschap lijkt daar g geen meetbare invloed op te hebben, noch negatief noch positief. Maar ik ben ook te kort administrator (moet mijn modsmeeting doop zelfs nog krijgen) om daar uberhaupt iets van te merken.

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Ik ben wellicht in de bevoorrechte situatie, dat ik een cliënt via HL kreeg terwijl ik nog nooit van HL gehoord had.

In een topic van een paar jaar geleden over slechte loonadministratiekantoren had een cliënt van ons onze naam genoemd, zonder dat wij daar van wisten. (Hij had ons aangeraden als goed kantoor, jawel toch nog een tevreden klant.)

Een bedrijf hier in Capelle was gaan Googlen op goed loonadministratiekantoor o.i.d. en was op de betreffende topic van HL terecht gekomen en had onze site daarna opgezocht.

Ben sinds een jaartje min of meer actief op HL en heb inmiddels 3 cliënten via HL gekregen. Zijn alle 3 via zoekopdrachten op HL terecht gekomen en daarna weer bij ons. Het waren dus geen actieve HL-leden.

 

www.visservaneck.nl.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben lid sinds vorig jaar juli.

 

Gebruik Higherlevel voornamelijk om mijn kennis op een aantal raakvlakken bij te houden / te verbeteren.

Ik volg met name de antwoorden van de fiscalisten.

 

Zelf geef ik, voornamelijk, praktische antwoorden op vragen binnen mijn vakgebied.

Om opdrachten te verkrijgen zal ik me meer moeten profileren en meer tijd moeten besteden aan diepgang in mijn antwoorden maar daar ontbreekt mij, meestal, de tijd voor.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ze zeggen meestal van vrouwen dat ze sociaal zijn, maar ik krijg hier allemaal reacties van sociale mannen.

 

Zijn er veel vrouwen op higherlevel of is de meerderheid hier man?

 

Meerderheid man maar er zijn wel een aantal vrouwen te vinden hoor. ;)

Ik verkoop kralen via internet dus ik verwacht geen klanten via dit forum. Hoeft ook niet, ik kom puur voor tips/kennis/inspiratie. Je kunt hier veel leren, bv allerlei belasting/boekhouding regels waar je misschien nog niet bij stil stond, marketing, tijdsbesparing, etc. Het is ook leuk te lezen met wat voor ideeën mensen zoal komen, zowel voor nieuwe bedrijven als oplossingen voor slechtlopende bedrijven. Vooral bij dat laatste is het erg leuk te lezen wat voor creatieve ideeën er vaak zijn. Als ik iemand tegen kom met eigen zaak of die er net mee is begonnen raad ik deze website ook altijd even aan.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Sandra, Leuk dat je een reactie geeft.

 

En ook mooi om alle andere reacties te lezen. Ik denk dat het voor mensen die hier net op HL zijn, ook interessant is. Je krijgt een goed beeld, van hoe hier wordt gedacht.

 

Door alle reacties heb ik besloten om een keuze te maken, op welke forums ik wel of niet actief wil zijn. Nu ben ik op te veel actief en dat kost energie en te veel tijd. Gelukkig raak ik mijn contacten niet kwijt, want het zijn Twitter- en/of LinkedInvrienden geworden.

 

Dit weekend ga ik alles op een rijtje zetten en mijn keuzes maken.

 

Ik wens jullie een heel fijn weekend toe en ik kom hier zeker terug :)

 

Hartelijke groet van Hetty

Link naar reactie
  • 0

 

Door alle reacties heb ik besloten om een keuze te maken, op welke forums ik wel of niet actief wil zijn. Nu ben ik op te veel actief en dat kost energie en te veel tijd.

 

Hetty

 

Ik neem aan dat je zelf ook bijhoudt van welke fora je klanten krijgt ???

Je kunt niet om HL heen. Is het niet voor de omvang dan is het wel om de ranking in google.

 

Je moet alleen meer aanwezig zijn en je meer profileren qua kennis. Je post nu 46 berichten in ruim 4 maanden (waarvan 11 in dit topic en zeker 20 zonder vakinhoudelijke inhoud). Dat zijn er 0,34 per dag. Visablity is ook erg belangrijk! Maar belangrijker nog is dat je vraagstellers ook echt meeneemt de diepte in. Vraag door en schroom niet om eens een lang antwoord te geven. Laat zien wat je weet in plaats van suggesties te geven.

 

Met je aanwezigheid tot op heden op HL (geen kritiek) kun je niet verwachten dat je er iets aan overhoudt.

 

Neem Louis van Trotsenburg. Zijn postcount per dag is ook laag (hoewel recent veel hoger), maar hij geeft ook echt vol advies en dat werkt dus voor hem ook.

 

Succes!

Joost

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 1

Door alle reacties heb ik besloten om een keuze te maken, op welke forums ik wel of niet actief wil zijn.

 

Congressen, beurzen, jaarmarkten, verjaardagsfeestjes en zelfs winkelcentra: ik ga d'r alleen nog maar langs als ik daar opdrachten aan overhoudt. Vrienden heb ik niet meer, maar met mijn business gaat het uitstekend. Ik doe namelijk aan ROS!

 

Return on Socializing...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Als opdrachten een criterium was om actief te zijn, dan zou ik allang afgehaakt zijn ;D.

 

 

Laat ik daarover ook even duidelijk zijn: mijn postcount verraadt ook wel dat ik hier echt niet alleen ben voor de acquisitie. Met 6 berichten per dag is mijn inzet op HL primair bedoeld voor het doel van HL: vraag en antwoord. Daar is het mee begonnen en dat zal altijd het doel zijn (anders was ik nu wel voor mezelf begonnen ;))

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Ik begon bijna 3 jaar geleden met aan vraag op HL en heb er nu een mooi aantal klanten en samenwerkingsverbanden aan overgehouden.

Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Je moet je blijven laten zien. Maar dat vooral ook wel leuk vinden. Naarmate je zelf in het ondernemersvak groeit, is het ook erg leuk om ook bijdragen terug te leveren. Natuurlijk wel in de hoop dat deze ook nuttig zijn en als zodanig worden gezien. Maar het is ook belangrijk om te weten wanneer je niet moet reageren. Lukraak adviezen geven of onzin uitkramen om toch maar gezien te worden, gaat snel tegen je werken op dit forum.

Een opdracht uit HL is natuurlijk mooi voor je business, maar ook goed voor je ego, Dit houdt toch vaak in dat je ergens iets hebt geschreven wat een ander bevalt en zelfs de moeite neemt contact met je op te nemen. Je advies wordt dus goed gewaardeerd en dat is kicken!

Een klant via dit forum is voor mij eigenlijk een hele grote reus.

Wat mij betreft is dit overigens ook altijd wederzijds. Ik ben ook van het gunnen en kijk als ik wat nodig heb, altijd eerst bij mijn klanten en daarna bij forumleden die mij aanspreken vanwege hun nuttige bijdragen.

Geen dienst verlenen in de hoop er wat voor terug te krijgen, maar gewoon met regelmaat ervaringen delen en adviezen geven. Op deze manier versterk je elkaar en word je vanzelf een keer een opdracht gegund. Geen primair doel maar zeker wel leuk

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

Als je enkel op een forum komt voor het binnenhalen van opdrachten ben je verkeerd bezig. dan krijg je van die figuren die heel geforceerd proberen via topics om klanten binnen te halen en daarbij heel vaag doen zodat ze die personen in het topic niet echt helpen maar ze proberen te overtuigen om ze in te huren voor hun werk.

 

En HL is nu juist zo een fijn forum doordat dat soort figuren hier weinig aanwezig zijn of direct aangepakt worden.

 

Zelf kom ik hier omdat ik hier veel kan leren en ik me thuis voel in de proffessionele ongedwongen sfeer die hier hangt.

 

Waar mogelijk probeer ik zelf ook mensen wat te helpen of de juiste richting in te sturen.

 

Heb zelf wel een paar opdrachten vergeven aan mensen hier van het forum en of ik zelf opdrachten van leden hier ontvangen heb houd ik maar even in het midden (voor zover ik dat al zou weten) ;D

Link naar reactie
  • 0

Ik vind de vraag in de kern best goed, hoe je aan je opdrachten komt en of dit ook via HL gebeurt.

 

Daarbij benadruk ik graag dat de geforceerde 'haler' 'bakzeil' haalt, en mijns inziens terecht. Op HL geldt, denk ik, meer het principe van 'giver's gain'. Door die attitude heb je de kans mensen vanuit eigen expertise en ervaringen te adviseren, en tegelijkertijd de (meer)waarde van jouw expertise aan een breed publiek te tonen. Dat leidt - ook in mijn geval - ertoe dat ik wel eens word aanbevolen door iemand via HL, of dat ik zelf iemand aanbeveel, en dat resulteert dus ook wel eens in opdrachten. Voor mij geldt dan inderdaad dat wanneer ik met iemand moet afspreken, dus werktijd moet vrijmaken c.q. vrijhouden, dat daar dan een geldelijke waardering tegenover staat. En dat lijkt me ook logisch.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

Niks, noppes, nada, nothing. Je vraagt jezelf werkelijk waar wel eens af waarom je er tijd in steekt? Beetje gratis advies geven en tijd investeren in mensen die je nooit zal zien. Proberen mensen te helpen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Het is vreselijk om al die uren niet op de factuur te kunnen zetten. Stomme starters die alles beter weten, admins die alles beter weten. En een Odems, Frans, Hans, Ruben en een gekke mexicaan die helemaal alles beter weten. Zakelijk gezien een bodemloze put van niet declarabele uren.

 

Maar het is wel gezellig ;D

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Idem hier, is ook niet de bedoeling geweest.

Ik werk regionaal, HL is natuurlijk landelijk georienteerd.

 

Het is een leuk tijdsverdrijf, doe veel kennis op, volg de draadjes, heb zelf ook wat toevoegingen.

Stel ook wat vragen.

 

That's it.

 

Ik ben benieuwd naar de mensen achter de foto's en de namen en hoop een aantal te spreken volgende maand. ;)

 

Link naar reactie
  • 0

Als je een product of dienst hebt waar ondernemers om zitten te springen kun je opdrachten krijgen via Higherlevel. Maar dan zul je eerst veel tijd en moeite moeten investeren in het geven van kwalitatief hoogwaardige antwoorden. Joost is daar wel het meest sprekende voorbeeld van. Bijna 9.000 berichten, inhoudelijk sterke adviezen, dagelijks aanwezig op HL en heel genereus in het delen van zijn kennis. Dat wekt vertrouwen en dat vertrouwen zorgt er dan uiteindelijk voor dat iemand jou de klus gunt.

 

Door mijn kennis over en ervaring met de faillissementsproblematiek wordt mij met regelmaat om hulp gevraagd. Ik heb twee jaar lang geprobeerd om daar een modus voor te vinden zodat de tijd die ik in deze zaken stop niet helemaal voor niets is. Dat is niet gelukt. Ondernemers zijn in 9 van de 10 gevallen gewoon vet te laat met de hulpvraag of willen gewoon niet geholpen worden omdat ze zelf dan teveel moeten veranderen.

 

HL heeft mij wel op een ander vlak heel veel goeds gebracht. De deelname aan de discussies heeft mij vooral richting gegeven aan mijn eigen ontwikkeling. Het heeft een onvermoed talent blootgelegd en me relaties gebracht die veel verder gaan dan klant-leverancierrelaties. Samenwerkingsverbanden zijn gesmeed en ik heb 'minds alike' gevonden.

 

En dat is voor mij vele malen waardevoller dan een opdrachtje scoren.

Link naar reactie
  • 2

Even een serieuze reactie mijnerzijds,

 

Ik ben begonnen met HLomdat ik zweefde. Ik ben geen ondernemer want ik ben opgegroeid in een werknemerscultuur. Ik ben nooit van forums, hyves, linkedin, msn, facebook geweest. Ik ben maar gewoon gestart, met alle angsten vandien.

 

Ik ben een eenzame ondernemer zonder ego. Was mijn basis idee. Maar ik kwam met allerlei zaken in aanraking, welke buiten mijn kennis gebied lagen. Maar ik wilde wel alles in controle houden, begrijpen en sturen. Want ik was ondernemer en ik wilde niet afhankelijk zijn van derden. En de conclusie is, ik ben niet eenzaam maar ik ben zelfstandig.

 

Het woordenboek zegt over zelfstandig "zonder hulp van andere", en daar ben ik het niet mee eens. Want dit is strijd met de menselijkheid naar mijn idee. Je bent altijd een kind van je omgeving is mijn mening en een mens is een sociaal beest. Dacht ik te weten. Daarom vind ik dat zelfstandigheid een mens is op basis van zijn omgeving. En HL is een deel van mijn omgeving.

 

Dus met HL en andere forums, vrouw, vrienden, dieren, familie en etc. ben ik niet eenzaam, maar wel zelfstandig volgens mijn eigen definitie. En hopelijk door deze bronnen te combineren ben ik misschien straks wel verstandig!!!! En daar hoeft geen opdracht tegenover te staan. Maar het zou altijd welkom zijn. Dus dank HL voor de bijdrage aan inzicht, rust en informatie.

 

Micha

 

Zag ik net, mijn 400ste reactie zonder klanten op HL. Ik doe echt iets fout want dit is mijn vak ;)

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 1

Ook bij mij heeft HL, net zoals bij Ruben, een flinke duw gegeven in de goede richting.

 

Omdat ik uit de detailhandel kom kon ik detaillisten adviseren wat weer resulteerde in pro bono consulten wat financieel niets opleverde maar wel ervaring en een portfolie in winkelanalyses wat uiteindelijk om te zetten was in een paar betaalde opdrachten van detaillisten die mij vonden via HL.

 

Omdat starters en ondernemers in de shit niet de beschikking hebben over voldoende financiële middelen werden veel opdrachten gratis gedaan en daar had ik wel voldoening van maar de schoorsteen moet ook blijven roken dus dat ging niet goed en ik zag zelf niet hoe het wel goed aan te pakken.

 

Door middel van wat gesprekken met HL leden is er inmiddels een goede draai aan gegeven en wordt er een totaal nieuwe onderneming opgestart.

Nu blijkt ook de invloed aan het deelnemen aan b.v. HL waar ik nog wel eens bot uit de hoek kon komen dat dit een behoorlijke stempel op je imago drukt en van invloed kan zijn op de nieuwe onderneming.

 

Dus tijd voor een nieuwe start met nieuwe account en de oude z.s.m. vergeten en misschien nog een cursus van Ruben "spreken in het openbaar" om het compleet te maken.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hmmm, deze topic is mij nog nooit opgevallen. Ik kan positieve verhalen vertellen over Higherlevel. Het is niet alleen een forum

waar je met andere ondernemers over je verhalen (en misschien nog belangrijker) je problemen kan vertellen, maar voor

mij heeft het zelfs al enkele opdrachten opgeleverd. Mijn doelgroep is natuurlijk de (startende) ondernemer, en die volgt

simpelweg de link in mijn signature. In mijn aanvraagformulier heb ik ook de vraag staan

 

'Hoe heeft u Logo4Life gevonden?'

 

en ik vind het mooi om dan te lezen 'Via Higherlevel' :D

 

Sander

Logo ontwerp en huisstijl ontwerp tegen eerlijke prijzen bij Logo4Life

Link naar reactie
  • 0

Toen ik zo'n acht jaar geleden begon met mijn bedrijf, kwam het niet in mij op om lid te worden van een forum. Ik had een coach via de KvK en via haar kreeg ik ideeën en info. Daarnaast had ik een cursus Starten Eigen Bedrijf gedaan, het Middenstand diploma gehaald en jaren ervaring als kind van een ondernemer. Mijn ouders hadden een bedrijf en ik groeide op in de winkel.

 

In maart 2006 ontdekte ik een forum speciaal voor en door freelancers. Daar heb ik heel veel geleerd en op een gegeven moment kon ik zelf, door alle opgedane kennis, ook mee gaan denken en tips geven. Ik ben nog steeds lid van dit forum, maar ik merk dat ik toe ben aan iets anders.

 

In de loop van de jaren ben ik gegroeit, heb andere wensen, meer kennis die ik wil delen en vind ik het ook interessant om weer nieuwe ervaringen op te doen. Daarom ben ik hier terecht gekomen.

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Door dat andere forum ben ik op een forum terecht gekomen, waar ik loopbaanadvies geef. Dat doe ik vanaf april 2006. Door daar aanwezig te zijn, heb ik veel over mijzelf geleerd, heel veel mensen (gratis) geholpen en ook opdrachten gekregen.

Link naar reactie
  • 0
geplaatst door: PrimagoAdvies geplaatst op: Vandaag om 13:34:41

Door dat andere forum ben ik op een forum terecht gekomen, waar ik loopbaanadvies geef. Dat doe ik vanaf april 2006. Door daar aanwezig te zijn, heb ik veel over mijzelf geleerd, heel veel mensen (gratis) geholpen en ook opdrachten gekregen.

 

Leuke bijkomstigheid dat prominente en vooral inhoudelijke aanwezigheid op een forum soms ook handel oplevert, naast kennis, introspectie, netwerkrelaties en vooral erg veel voldoening en plezier. De laatste 2 zijn mijn voornaamste drijfveren om actief te zijn op dit forum.

 

Als handel je iemands voornaamste drijfveer is zit je die persoon op Higherlevel inderdaad verkeerd, al te opzichtige "halers" worden hier niet gewaardeerd

 

maar eerlijk gezegd snap ik - het hele topic nalezend - nog steeds niet waar je naar toe wilt? Op Higherlevel ben je - zoals Joost al aangaf - tot nu toe inhoudelijk nauwelijks actief geweest, dus afgezien van het feit dat ik het "rendements"-denken niet zo snap, lijkt het me dat je geen enkel zinnige Return On Socializing (met dank aan Twabla) kunt meten op basis van minder dan 25 inhoudelijke posts? Mijn eerste (onverwachte, maar daarom des te meer gewaardeerde) prospect via Higherlevel kreeg ik pas na circa 150 inhoudelijke bijdragen..

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het vreemd om te lezen, dat er gedacht wordt dat ik een nemer ben. Dat terwijl ik bekend sta als gever en dat ook ben.

 

Op een nieuw forum neem ik eerst te tijd om mij in te lezen, te kijken hoe ik kan bijdragen en moet ik ontdekken hoe het allemaal werkt.

 

Mijn eerste vraag hier, die overgens objectief bedoeld was, was niet bedoelt als: hoe kan ik hier opdrachten vandaan halen. Ik was gewoon nieuwsgierig en daar kwam mijn vraag vandaan.

 

En door deze vraag, zijn er nu hele mooie verhalen op HL te lezen, waar ik van geniet en anderen hopelijk ook.

 

Wens jullie nog een mooie zondag.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 127 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.