Ga naar inhoud

Waarom verkoopt de horeca geen bier uit flesjes?

Geplaatst:

sweexer

Naast dat het goedkoper is, meer ruimte in beslag neemt en het meer vrijheid geeft aan horecaondernemers ben ik zeer benieuwd of mensen hier ervaring mee hebben?

Nasi sudah menjadi bubur

Featured Replies

Geplaatst:

Wouter Hol

Hangt er vanaf naar welke horeca je gaat. Tegenwoordig is bier uit een flesje, met name speciaalbier, heel hip. Zo'n beetje elke kroeg heeft wel een tiental of meer bieren op fles.

 

Dat het standaard pilsje uit de tap komt is puur een kostenoverweging; dat is een stuk goedkoper en zit veel meer marge op dan een pilsje uit een flesje.

Geplaatst:

4711

En bierliefhebbers prefereren toch een tapbiertje...

Geplaatst:

Easy does it

Hallo,

 

Het is ook veel efficiënter!

Wel eens voor 1000 gasten flesjes opengemaakt, gebracht en opgehaald?

 

Groetjes,

 

Geef om mensen en gebruik dingen.

Andersom werkt niet.

Geplaatst:

Wouter Hol

En bierliefhebbers prefereren toch een tapbiertje...

Zeker! Vooral als het een speciaalbier van de tap is.

 

Ik voel een vervroegde vrimibo aankomen nav. dit topic.

 

Geplaatst:

4711

Ik voel een vervroegde vrimibo aankomen nav. dit topic.

 

Of zelfs een (erg) vervroegde HL-nieuwjaarsborrel!

Geplaatst:

De Ketchupmaker

Ik was laatst in Zwolle, daar hebben ze een café dat heet 't Beugeltje. Mag jij raden welke flessen ze daar verkopen. Er zijn volgens mij heel wat cafés waar je bier in fles kunt krijgen. Maar de meesten willen daar dan weer een glas bij, zoals ik, bij mijn Tripel.

Geplaatst:

Norbert Bakker

  • Moderator

Veel horecabedrijven verkopen 1 merk Pilsener van de tap omdat ze gefinancierd worden door de brouwerij.

 

Maar de meesten willen daar dan weer een glas bij, zoals ik, bij mijn Tripel.

En terecht, bier moet ademen en een schuimkraag hebben.

En ik heb ook liever nagisting op de fles dan in het fust: op de fles kun je zelf nog kiezen of je het bezinksel wit uitschenken, laten staan of apart wil nuttigen.

Eem Financieel Advies ; persoonlijk en vertrouwd verzekerd voor ZZP en MKB

Gespecialiseerd in Arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en Cyber.

 

 

Geplaatst:

4711

Nou daar gaan we dan (voor het feestgevoel):

 

Bij Gollem (Overtoom, A'dam) hebben zij 22 soorten op de tap, 100+ uit fles.

Mmmm...

 

EDIT: ik dwaal af...

Geplaatst:

Norbert Bakker

  • Moderator

Bij Gollem (Overtoom, A'dam) hebben zij 22 soorten op de tap, 100+ uit fles.

 

Een aantal HL-leden zou nog steeds een bezoek brengen aan het Arendsnest : 52 Nederlandse bieren op tap en meer dan 100 Nederlandse bieren op fles (en ook nog meer dan 40 jenevers).

Misschien - bij genoeg animo - nog een idee voor een spontaan HL evenement (voor eigen rekening en risico) ?

Eem Financieel Advies ; persoonlijk en vertrouwd verzekerd voor ZZP en MKB

Gespecialiseerd in Arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en Cyber.

 

 

Geplaatst:

Ron van der Kolk

Waarom verkoopt de horeca geen bier uit flesjes?

Standaardpils verkopen in dezelfde flesjes als in de supermarkt heeft als groot nadeel de prijstransparantie. De consument wordt dan wel heel direct geconfronteerd met het prijsverschil tussen precies hetzelfde flesje dat nu in de bonus is bij de Appie en waar hij out-of-home ineens 2,50 voor moet lappen. Een tapbiertje voegt dan een "stukje beleving" toe waardoor de consument eerder geneigd is meer te betalen en marge te realiseren. Met cola werkt het precies andersom, dat komt thuis uit een grote plastic fles maar in de horeca krijg je dan weer een eigen glazen flesje wat ook een "stukje beleving" is waarvoor men weer grif betaald. Bij speciaalbieren is het vooral het assortiment en de glazen die men thuis niet allemaal heeft wat voor de beleving en dus de betalingsbereidheid zorgt. Los van de locatie zelf, die ook bijdraagt aan de beleving.

 

De vraag is: welke waarde creëer je voor de klant waarvoor hij bereid is te betalen? Zoals: wat bied je de klant om tegenover zichzelf en anderen te verantwoorden dat hij er (veel) meer voor betaalt dan bij de supermarkt?

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Geplaatst:

TwaBla

Naast dat het goedkoper is, meer ruimte in beslag neemt en het meer vrijheid geeft aan horecaondernemers ben ik zeer benieuwd of mensen hier ervaring mee hebben?

Wat is goedkoper? Wat neemt meer ruimte in beslag? Wat geeft meer vrijheid?

 

De telegramstijl is zodanig dat ik de toelichting niet kan volgen.

 

Persoonlijke opvatting: tap wint altijd op smaak, mits alles technisch okay is (druk, temperatuur, glazen, etc).

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

Bart Kooiman

De pils koud houden is ook een uitdaging bij grotere hoeveelheden flessen, tap heeft daar geen problemen mee. Maar ja zwaardere speciaalbieren mogen van mij best op kamertemperatuur.

 

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

Bij Gollem (Overtoom, A'dam) hebben zij 22 soorten op de tap, 100+ uit fles.

 

Een aantal HL-leden zou nog steeds een bezoek brengen aan het Arendsnest : 52 Nederlandse bieren op tap en meer dan 100 Nederlandse bieren op fles (en ook nog meer dan 40 jenevers).

Misschien - bij genoeg animo - nog een idee voor een spontaan HL evenement (voor eigen rekening en risico) ?

 

Nou, ik weet in Groningen een hele goeie bier- en jenevertent en ik weet (voor eigen rekening en risico) toevallig in de buurt ook nog wel een luxe groepshotel ;) waar de eigenaren van beide etablissementen samen ook wel een speciaal bieren & jenever workshop kan verzorgen, dan hoeft er niet meer gereden te worden.

 

Oftewel, nu nog een geschikte datum en het Event is gepland!

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

sweexer

  • Auteur

Bier uit de fles uit de supermarkt schijnt namelijk wel tot 40% goedkoper te zijn dan fusten bier van 1 brouwer! Zal het voor kleine kroegen dan misschien toch efficienter zijn om 3 koelkasten te hebben? 40% goedkoper op een bieromzet die binnen de horeca 40% van de totale omzet bedraagt, is toch een aanzienlijk voordeel.. naast het tapmanschap :D

 

Wat betreft het bierflesje, dit kun je toch altijd nog inschenken..

 

Nasi sudah menjadi bubur

Geplaatst:

R.I.P. | Peter Bonjernoor

Bier uit de fles uit de supermarkt schijnt namelijk wel tot 40% goedkoper te zijn dan fusten bier van 1 brouwer!

Jammer alleen dat bijna alle kroegen een contract met een brouwer hebben die het verbiedt ander bier te verkopen dan dat wat door die brouwer geleverd wordt.

 

Wat is de reden van je vraag? Heb je een kroeg hier in Nederland?

Geplaatst:

Hans v N

Bier wat een horecagelegenheid inkoopt heeft een andere marge dan bier uit de supermarkt omdat er ook andere kosten zijn, er sprake is van een andere relatie en er dus sprake is van een andere markt.

 

Maar inderdaad, goed tapbier smaakt gewoon beter omdat het doorgaans verser is en een betere schuimstructuur heeft. Maar het allerbelangrijkste is de beleving. Onderstaande quote dekt wat mij betreft volledig de lading:

 

Draft beer has more going for it from a scientific standpoint (as long as it’s properly delivered), and at the same time, there’s something inherently special about it. The bar committed to that keg, treated it right, and poured that pint just for you. It’s an act of love
bron

 

Geplaatst:

R.I.P. | Peter Bonjernoor

Maar inderdaad, tapbier smaakt gewoon beter...

Tenzij het Oranjeboom is - dan is Jupiler uit de fles toch een welkom alternatief! :)

Geplaatst:

sweexer

  • Auteur

Ik heb een kennis die een nieuwe kroeg gaat openen, zonder contractuele verplichtingen jegens brouwers. Cijfermatig gezien lijkt het me een betere keuze om de bierprijs te verlagen om zo de concurrentiepositie te verbeteren, maar zoals te lezen valt blijkt traditie toch ook belangrijk. Lastige keuze dus!

Nasi sudah menjadi bubur

Geplaatst:

WalterBrokx

Ik voel een vervroegde vrimibo aankomen nav. dit topic.

 

Of zelfs een (erg) vervroegde HL-nieuwjaarsborrel!

 

Een HL-halfjaarsborrel?

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Geplaatst:

sweexer

  • Auteur

Bier wat een horecagelegenheid inkoopt heeft een andere marge dan bier uit de supermarkt omdat er ook andere kosten zijn, er sprake is van een andere relatie en er dus sprake is van een andere markt.

 

Logistiek gezien behoren flesjes bier alleen maar duurder te zijn. In mijn opinie is de markt opgedeeld door brouwers om ja.. meer te kunnen verdienen

Nasi sudah menjadi bubur

Geplaatst:

Richard Theuws

ik heb eigenlijk niks zinnigs te melden in dit topic, maar het gaat over bier, dus ik moet echt gewoon even reageren, omdat, ja, bier.

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Geplaatst:

TwaBla

Bier wat een horecagelegenheid inkoopt heeft een andere marge dan bier uit de supermarkt omdat er ook andere kosten zijn, er sprake is van een andere relatie en er dus sprake is van een andere markt.

Logistiek gezien behoren flesjes bier alleen maar duurder te zijn. In mijn opinie is de markt opgedeeld door brouwers om ja.. meer te kunnen verdienen

Klopt helemaal, maar dat is een dossier dat al twee generaties loopt. Als ondernemer kan je een inschatting maken hoe zich dat de komende jaren gaat ontwikkelen, maar verders zijn het omstandigheden waar je mee moet dealen.

 

Tegenover het kostenvoordeel van flesjes staat het omzetnadeel van klanten die elders een vers tappilsje gaat halen. Tel uit je winst! ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

En ik zit hier op mijn terras, nog een aangebroken fust Lage Landen premium pilsener op de tap, die allang terugverdiend is.

 

De zware regenval is aan de goede kant van de Hondsrug gebleven, morgen zit de hut weer vol en dus moet je nu wat om die 29°C in de schaduw in Drenthe te overleven, proost!

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

sweexer

  • Auteur

Tegenover het kostenvoordeel van flesjes staat het omzetnadeel van klanten die elders een vers tappilsje gaat halen. Tel uit je winst! ;)

 

perspectief: het vaasje dat jij in de kroeg koopt @ 2,50 - 25cl

De kroeg ernaast verkoopt hetzelfde bier uit fles @ 2,27 - 30cl

 

Hoeveelheden gelijkgetrokken 30CL :

Glas:@3,00 - 30cl

Fles: @ 2.62 - 30cl

 

Met Tapverlies 10%

Glas: @3.00 - 30cl

Fles: @ 2.32 - 30cl

 

Nasi sudah menjadi bubur

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

@ Reus van NB (dank daarvoor): nu de daad bij het woord? :)

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.