• 0

Start van patisseriezaak

Hallo allemaal,

 

Ik ben regelmatig lezer van topics op dit forum. Gezien jullie verschillende expertises wil ik graag ons idee aan jullie voorleggen:

 

Samen met mijn vriendin ben ik sinds kort een vof gestart. We gaan een patisseriezaak (luxe taarten, gebak en chocoladewerk) opzetten. Vanwege het feit dat mijn vriendin het liefst dat werk doet, maar hier in de omgeving zijn daarvoor geen mogelijkheden zijn. In de nabije regio zijn geen bakkerijen die zich echt specialiseren in het luxere segment. Mijn vriendin heeft een jaar in een patisseriezaak in de stad gewerkt en zag dit daar wel aanslaan. Uiteindelijk besloot ze om dichter bij huis te gaan werken (wel weer horeca) en daarnaast proberen we nu dus zelf iets van de grond te krijgen. Aangezien we dit beide naast ons huidige werk doen (ik werk 5 dagen, mijn vriendin 3) willen we het langzaamaan laten groeien en ontwikkelen.

 

Ikzelf ga eigenlijk alle randzaken buiten de productie om verzorgen: Benadering van potentiële klanten, administratie, kostprijsberekeningen, stukje marketing etc..

 

In eerste instantie gaat de productie vanuit huis/garage en enkel op bestelling (geen winkel) plaatsvinden. Nadruk zal, zeker in het beginstadium, liggen op levering aan horeca ivm de massa die dan gemaakt kan worden. Wanneer blijkt dat het aanslaat kunnen we op zoek naar een externe locatie of onze garage verbouwen.

 

Aangezien mijn vriendin de producten gaat ontwikkelen en bereiden, maar ikzelf een groter (zakelijk) netwerk heb, lijkt het ons voordelig om onze beide namen op één visitekaartje te drukken, met daaronder onze functies (Patissier en Administratie). Met name voordelig wanneer ik praat met andere ondernemers die links of rechts wel een feestje of jubileum hebben en. Wat is jullie mening hierover; not done of goed idee?

 

Een logo hebben we inmiddels laten ontwikkelen en binnenkort gaan we ook door een vriend een website laten maken. Deze zal voornamelijk dienen om een stuk beeldvorming naar buiten toe te creëren en dus niet als webshop. We zijn nu ook bezig met het benaderen van horecagelegenheden die wij qua uitstraling, omvang en vooruitstrevendheid geschikt vinden voor onze producten.

 

Onze grootste uitdaging zal liggen in het feit dat de cultuur in onze regio nogal behoudend is. Niet veel mensen geven zomaar meer geld uit aan ambachtelijk luxe gebak als 'een slagroomtaart van de HEMA ook smaakt'. Wel zien we dat hierin langzaam een omslag gaande is en mensen hun gasten vaker toch iets speciaals voor willen zetten. Het overgrote deel (ook van horeca-ondernemers) neemt echter nog genoegen met een (simpele) vlaai of Sligro-producten. We moeten de juiste kanalen zien te vinden om ons product af te zetten. Een kleinschalig marktonderzoek dat we uitgevoerd hebben heeft wel al een aantal potentiële klanten aangetoond, hiervoor zijn we hard bezig assortiment te maken.

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties, meningen en/of tips naar aanleiding van bovenstaande!

 

Groeten,

Leon

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik lees enthousiasme, randzaken, vragen en een verkoopuitdaging. Maar is er ook een plan waarin je aannemelijk maakt dat dit een zodanig winstgevende onderneming oplevert dat je daar een naar inspanning redelijk inkomen aan kunt ontlenen?

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

Om succesvol te zijn is enthousiasme in ieder geval erg handig. Maar zoals Ron al zegt, in hoeverre hebben jullie en ondernemingsplan gemaakt waarin jullie een aantal praktische zaken uitwerken en een routekaart maken met doelstellingen?

 

Een vraag zou kunnen zijn: waar willen jullie over 3-5 jaar staan? Willen jullie een onderneming starten die groeit en misschien zelfs met personeel gaat werken of willen jullie vooral 5 respectievelijk 3 dagen werken met misschien een redelijk inkomen? Ook voor jullie samen is het handig om daar duidelijkheid over te hebben. Afhankelijk van dat doel kun je een plan maken over hoe je daar gaat komen en of de offers die je verwacht te maken opwegen tegen de opbrengsten en positieve effecten die je hoopt te genereren.

Ficsus.nl - Online boekhouden makkelijk én leuk! Vanaf 8,75 per maand.
Link naar reactie
  • 0

Beste Leon,

 

Ten eerste gefeliciteerd met je inschrijving en je enthousiasme.

 

Samen met mijn vriendin ben ik sinds kort een vof gestart. We gaan een patisseriezaak (luxe taarten, gebak en chocoladewerk) opzetten. Vanwege het feit dat mijn vriendin het liefst dat werk doet, maar hier in de omgeving zijn daarvoor geen mogelijkheden zijn. In de nabije regio zijn geen bakkerijen die zich echt specialiseren in het luxere segment. Mijn vriendin heeft een jaar in een patisseriezaak in de stad gewerkt en zag dit daar wel aanslaan. Uiteindelijk besloot ze om dichter bij huis te gaan werken (wel weer horeca) en daarnaast proberen we nu dus zelf iets van de grond te krijgen. Aangezien we dit beide naast ons huidige werk doen (ik werk 5 dagen, mijn vriendin 3) willen we het langzaamaan laten groeien en ontwikkelen.

 

Eens met de opmerkingen van Ron en Eric over ondernemersplan. Je zou eens kunnen kijken of de informatie hier over ondernemersplan te gebruiken is. Waar wil je zijn over 3 jaar?

 

Ikzelf ga eigenlijk alle randzaken buiten de productie om verzorgen: Benadering van potentiële klanten, administratie, kostprijsberekeningen, stukje marketing etc..

 

Misschien heb je hier ook bruikbare tips vinden van klanten beschikbaar?

 

 

In eerste instantie gaat de productie vanuit huis/garage en enkel op bestelling (geen winkel) plaatsvinden. Nadruk zal, zeker in het beginstadium, liggen op levering aan horeca ivm de massa die dan gemaakt kan worden. Wanneer blijkt dat het aanslaat kunnen we op zoek naar een externe locatie of onze garage verbouwen.

 

Wist je dat voor een beroep aan huis is enkele regelgeving relevant is.

 

En voor het werken met bakkerijwaren bepaalde regelgeving in hygiëne iets waar je rekening mee moet houden?

 

Tenslotte, vertel je dat je regio behoudend is voor jou produckt met waarde. Kun je aangeven welke regio dat is, wellicht kan ik je dan nog wat bruikbare tips geven. Ook kunnen we je in verbinding brengen met ondernemers met soortgelijk plan als van jullie in een andere regio.

 

Succes.

 

Vriendelijke groet,

 

Robin de Haan

De KvK Informatie- en Advieslijn is op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 telefonisch bereikbaar op 088-5852222.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de feedback en de tips.

 

We hebben geen vooropgezet plan geschreven, maar hebben wel de intentie om het uit te laten groeien naar een volwaardig bedrijf waar in ieder geval mijn vriendin een volwaardig inkomen uit kan halen. We willen het beide wel zo snel mogelijk laten groeien, maar gezien we ook beide nog een baan hebben hoeven en willen we het ook weer niet overhaasten. Concrete doelen en een tijdspad stellen vinden we om die reden ook niet helemaal praktisch. We gaan ons niet over de kop werken om het binnen een aantal maanden helemaal van de grond te hebben bijvoorbeeld. Onze eerste focus ligt momenteel in het binnenhalen van onze eerste vaste klanten om zo een solide afzetbasis te creëren. We hebben alles wel redelijk goed in ons hoofd, maar niet op papier gezet.

 

Cijfermatig heb ik een begroting doorgerekend die met enkele (lees 5 à 7) vaste klanten te realiseren moet zijn en waardoor het bedrijf zeer zeker voldoende winstgevend moet worden.

 

Wij zitten gevestigd in gemeente Horst aan de Maas (Noord-Limburg). De regelgeving is ons inderdaad bekend en HACCP heeft mijn vriendin met haar horeca-achtergrond ook kennis van.

Link naar reactie
  • 0

Ik ken iemand (in België) die in chocolade doet; vooral pralines en speciallekes op maat.

 

Zijn atelier is ergens in een dorpje; veel verder kan je jezelf niet verstoppen in België :)

 

Maar het draait wel goed: vooral leveringen aan restaurants, bakkerijen, hotels,... Absolute topkwaliteit zonder compromissen.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Patisserie verkoop je door het te laten zien. Het is juist de beleving, de geur van verse koekjes en gesmolten chocolade die nodig is om de klanten over te halen meer te kopen.

 

Als ik zo'n start zou maken (en dat zou zomaar kunnen gebeuren, misschien wel samen met iemand die verstand heeft van verzekeren) zou ik juist beginnen met een plek te zoeken waar je juist je vakmanschap etaleert. Kleine vitrine; werkbank met in ieder geval een bain marie in het zicht.

Link naar reactie
  • 0

Patisserie verkoop je door het te laten zien. Het is juist de beleving, de geur van verse koekjes en gesmolten chocolade die nodig is om de klanten over te halen meer te kopen.

 

Als ik zo'n start zou maken (en dat zou zomaar kunnen gebeuren, misschien wel samen met iemand die verstand heeft van verzekeren) zou ik juist beginnen met een plek te zoeken waar je juist je vakmanschap etaleert. Kleine vitrine; werkbank met in ieder geval een bain marie in het zicht.

 

Ben ik volledig met je eens, wanneer je de nadruk op particuliere verkoop legt. Wij willen juist de horeca-ondernemer aanspreken. Dus kwalitatief goede en bijzondere producten zodat ze zich kunnen onderscheiden, tegen een scherpe prijs. Hierbij is een zichtlocatie, zeker in de beginfase, niet noodzakelijk.

 

Juist wat Mathias@evelo aangeeft willen wij ook gaan realiseren, met wellicht wat meer de nadruk op gebak dan chocolade. Ik denk wel dat Belgen hierin over het algemeen bourgondischer zijn als Nederlanders en dit eerder op waarde weten te schatten. Gezien het aantal (kleine) ambachtelijke patisserie- en bonbonzaken die je er aantreft.

Link naar reactie
  • 0

en denk je dat het die horeca zaken die op zoek zijn naar goede kwaliteit gebak ene moer kan schelen wie de boekhouding doet als je om een visite kaartje vragen (of krijgen)

 

ik haak even in op je vraag om jou naam met de titel "administratie" op hetzelfde kaartje te zetten als die van je vriendin met de titel "Pattisier".. zodat je wat voordeliger uit bent met je visite kaartjes..

sorry maar dat vind ik een keuze van het niveau hema taart.. (de half mokka / half slagroom variant voor de mensen die niet kunnen kiezen)

Als je kwaliteit wilt leveren, straal dan ook kwaliteit uit in alles wat je doet, dus ook je visitekaartjes.

de naam van de boekhouder op een kaartje van een luxe Patissier. daar zie ik nul toegevoegde waarde in..

 

Kortom maak gewoon 2 kaartjes en als je dat echt te duur vind 1 kaartje met alleen de naam van je vriendin en als jij je netwerk benaderd.. kennen ze je toch al dus wat voegt jou naam op het kaartje dan nog toe? als ze geintresseerd zijn weten ze toch dat het van jou komt ook al staat je naam er niet op..

 

Link naar reactie
  • 0

Wellicht eens gaan praten met Patrick Keizer als hij wil.

 

Ander product (ketchup) maar wel in grote lijnen dezelfde stappen als jullie voor ogen hebben.

 

Zie dit filmpje. Als je 'ketchup' vervangt door 'patisserieproducten' gebeurt daar dan wat jullie voor ogen hebben?

 

Tuurlijk mag TS met mij praten, maar eerst het filmpje bekijken ;).

 

Zorg ervoor dat je aan alle regelgeving voldoet, werk volgens de hygienecode en zorg dat je het haccp certificaat op zak hebt. Ook al wil je niet direct te grote stappen zetten, het kan geen kwaad om te bedenken wat je doel is en hoe je dit wil/kunt bereiken.

Link naar reactie
  • 0

Welkom op ondernemersforum Higherlevel. Ik zou me eerst focussen op (door)ontwikkeling en professionele presentatie van een handvol productie-/voorraadtechnisch en commercieel 'goede' producten boven het vinden van eerste klanten.

 

Weten jullie wat er in de provincie te koop is?

 

Schrap administratie en vervang dit door Verkoop&Bezorging. Of met een beetje lef Franse termen. Voeg ook Chocolaterie (chocolatier) toe of vinden jullie Patisserie (patissier) breed genoeg? Mooi zo'n duo, maar dan tellen de gezichten naar de buitenwereld. Administratie is een interne aangelegenheid.

 

Ik vind een visitekaartje weinig interessant en zou me eerder oriënteren op een bedrukte bestelwagen, website en misschien flyers of een ander printmedium zoals dozen of tassen en gebakspapier.

 

Het verkopen en bezorgen lijkt me tegelijkertijd ook een grote uitdaging met jullie loondienstfuncties: de productie en distributie met pieken en dalen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Als ik zo'n start zou maken (en dat zou zomaar kunnen gebeuren, misschien wel samen met iemand die verstand heeft van verzekeren) zou ik juist beginnen met een plek te zoeken waar je juist je vakmanschap etaleert. Kleine vitrine; werkbank met in ieder geval een bain marie in het zicht.

:) En een tempereerplaat; of nog beter: een complete werkbank van marmer.

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Even een kleine overweging om mee te nemen; ik neem aan dat een horecazaak een scherpe(re) inkoopprijs verwacht. Daarom zou ik zeker de particulier niet uitsluiten, zelfs al is je doelgroep op dat gebied niet zo heel groot.

 

Doe gewoon meteen allebei, en maak juist gebruik van je beginnende status, dus zet het feit dat je vanuit huis werkt in als USP. Zorg voor GOEIE foto's, een LEUKE website, en ga flink flyeren.

 

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Als ik zo'n start zou maken (en dat zou zomaar kunnen gebeuren, misschien wel samen met iemand die verstand heeft van verzekeren) zou ik juist beginnen met een plek te zoeken waar je juist je vakmanschap etaleert. Kleine vitrine; werkbank met in ieder geval een bain marie in het zicht.

:) En een tempereerplaat; of nog beter: een complete werkbank van marmer.

Gewoon een restaurant dat je Chef's table kunt noemen, omdat de gasten rondom de keuken zitten. En dan koude kant van de keuken meteen voorzien van een uitgifte naar het langslopend publiek, om daar de bonbons en takeaway luxe desserts kunt verkopen.

 

Maar hoe dan ook denk ik dat het bestaansrecht van een patisserie zit in de klant die verlekkerd meer koopt dan hij of zij van plan was tegen een prijs die rechtvaardigt dat je de duurste ingrediënten verwerkt.

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal,

 

Aangezien mijn vriendin de producten gaat ontwikkelen en bereiden, maar ikzelf een groter (zakelijk) netwerk heb, lijkt het ons voordelig om onze beide namen op één visitekaartje te drukken, met daaronder onze functies (Patissier en Administratie). Met name voordelig wanneer ik praat met andere ondernemers die links of rechts wel een feestje of jubileum hebben en. Wat is jullie mening hierover; not done of goed idee?

 

Een logo hebben we inmiddels laten ontwikkelen en binnenkort gaan we ook door een vriend een website laten maken. Deze zal voornamelijk dienen om een stuk beeldvorming naar buiten toe te creëren en dus niet als webshop. We zijn nu ook bezig met het benaderen van horecagelegenheden die wij qua uitstraling, omvang en vooruitstrevendheid geschikt vinden voor onze producten.

 

 

Dag Leon,

 

Het komt op mij over dat je je naam op het kaartje wilt hebben omdat je een groot netwerk hebt. Op zich is dat geen probleem, maar doe dat dan vooral niet onder een andere kop dan de patisserie. mensen vinden het alleen maar leuk dat je dat met je vriendin doet. Als je dat echter doet onder de kop administratie dan is dat wat in de organisatiekunde ,,stuck in the middle'' genoemd wordt. Van alles wat en dat komt dan meestal niet professioneel over. En dat wil je niet, al helemaal niet omdat je eerst b2b bezig gaat, waarbij jullie professionaliteit gelijk effect heeft op de reputatie van jullie klanten (horeca).

 

Een website is altijd een goed idee. Met blogs, filmpjes, recensies etcetera kun je meer informatie geven over je producten, je productie en service. Een webwinkel kan altijd nog, op dezelfde site of een andere site (b2b, b2c).

Let wel eventjes op dat je een goede domeinnaam kiest en dat je site mobile friendly is. Mocht je hier meer over weten dan kun je daarover in mijn blog lezen.

 

Verder stel je dat je in een omgeving woont waar er niet veel aandacht is voor het betere gebakwerk. Wellicht is het een idee om eens te kijken naar een niche. Toen ik ging trouwen hadden we taarten nodig. Het liefste een beetje conform eigen wens. Je kunt altijd eens een stand huren bij een trouwbeurs, waarbij je dan een protfolio meeneemt in het echt of op foto / film.

 

Heel veel succes toegewenst aan jullie beiden.

 

Groet,

 

JXR SEM

 

 

 

[mod edit :link naar eigen site/blog uit tekst verwijderd: blog kan worden vermeld in profielinfo

 

 

 

Het internet is gigantisch en groeit nog steeds. Alleen al in Nederland zijn er miljoenen sites!

Hoe doet jouw website het? Check met SEO-tools! Hoe verbeter je het? Lees mijn blog

Link naar reactie
  • 0

Als je met z'n tweeën bent dan zal je ook moeten de keuze maken wie er het 'gezicht' van het bedrijf wordt.

 

Ik kan helemaal verkeerd zijn maar mogelijk wordt dit nog een uitdaging als ik je berichten goed interpreteer.

 

Ofwel jij: met het netwerk en het feit dat jij de 'randzaken' wil doen.

Ofwel je vriendin die de producten maakt.

 

Moeilijke keuze.

 

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij 'ligt' het ondernemersduo lekker bruin te bakken op het strand. ;D

 

Weekendgroet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij 'ligt' het ondernemersduo lekker bruin te bakken op het strand. ;D

 

Weekendgroet,

 

Highio

 

 

 

Haha, was het maar waar! ;D Heb tussendoor alle reacties gelezen, maar nog niet de mogelijkheid gehad om hierop te reageren.

 

Een website is altijd een goed idee. Met blogs, filmpjes, recensies etcetera kun je meer informatie geven over je producten, je productie en service. Een webwinkel kan altijd nog, op dezelfde site of een andere site (b2b, b2c).

Let wel eventjes op dat je een goede domeinnaam kiest en dat je site mobile friendly is. Mocht je hier meer over weten dan kun je daarover in mijn blog lezen.

 

We hebben afgelopen week de maker van de website over de vloer gehad, hij gaat alvast domeinnaam registreren en een aantal ontwerpen maken. Voor ons is het in eerste instantie zaak mooie foto's te kunnen presenteren. Voor de tussenperiode zijn we onze facebooksite nu aan het inrichten zodat we daar in ieder geval alvast wat bekendheid kunnen vergaren.

 

geplaatst door: Richard Theuws 9 juli 2015, 08:48

Even een kleine overweging om mee te nemen; ik neem aan dat een horecazaak een scherpe(re) inkoopprijs verwacht. Daarom zou ik zeker de particulier niet uitsluiten, zelfs al is je doelgroep op dat gebied niet zo heel groot.

 

Mee eens. We sluiten particulieren ook zeker niet uit, alleen onze nadruk en energie zal eerst op verkoop aan horeca liggen. Op deze manier kunnen we een meer regelmatige cashflow opbouwen en vervolgens ook leveringen aan particulieren uitbreiden. Alles wat we op dit moment aan particulieren verkopen is 'extra'.

 

Als je met z'n tweeën bent dan zal je ook moeten de keuze maken wie er het 'gezicht' van het bedrijf wordt.Als je met z'n tweeën bent dan zal je ook moeten de keuze maken wie er het 'gezicht' van het bedrijf wordt.

 

Heel goed punt. Hier hebben we nog niet zo zeer over nagedacht. Naar het grotere publiek toe zal mijn vriendin het gezicht moeten worden. Zij is tenslotte degene met veel uitgebreidere productkennis en voor haar zal het idealiter op den duur ook haar loonbetrekking moeten vervangen. Mijn netwerk is met name met het binnenhalen van de eerste paar klanten van belang. Als we hierdoor een beetje naam krijgen in de regio, is de eerste stap alvast gezet.

 

Verder stel je dat je in een omgeving woont waar er niet veel aandacht is voor het betere gebakwerk. Wellicht is het een idee om eens te kijken naar een niche. Toen ik ging trouwen hadden we taarten nodig. Het liefste een beetje conform eigen wens.

 

Dit is zeker iets waar we ons ook op willen richten. Op dit moment zijn we ook aan het werken aan allergenenvrij gebak (gluten-, lactose- en suikervrij) wat we met name via diëtisten e.d. willen promoten. Op dit gebied hebben we onze eerste opdracht ook binnen voor een heropening van natuurgeneeskundige praktijk. Dit betreft dus wel met name particuliere verkoop, maar is wel een niche waarin de wat grotere bakkerijen of industriële bakkerijen (nog) niet erg actief in zijn. In deze gevallen willen we een totaalpakket leveren waarvan enkele delen allergeenvrij kunnen zijn.

 

Hoe staat het met high teas bij de horeca in je omgeving?

 

Heb je vrienden die high tea parties willen organiseren als affiliate?

 

Verkoopt de lokale detailhandel al regionale specialiteiten?

 

Deze zaken worden in de omgeving wel aangeboden, maar ik heb niet de indruk dat dit echt storm loopt. Onze mogelijkheden om hier zeer actief in te kunnen gaan leveren schat ik niet zo groot in.

 

Het komt op mij over dat je je naam op het kaartje wilt hebben omdat je een groot netwerk hebt. Op zich is dat geen probleem, maar doe dat dan vooral niet onder een andere kop dan de patisserie. mensen vinden het alleen maar leuk dat je dat met je vriendin doet. Als je dat echter doet onder de kop administratie dan is dat wat in de organisatiekunde ,,stuck in the middle'' genoemd wordt. Van alles wat en dat komt dan meestal niet professioneel over. En dat wil je niet, al helemaal niet omdat je eerst b2b bezig gaat, waarbij jullie professionaliteit gelijk effect heeft op de reputatie van jullie klanten (horeca).

 

Bedankt voor de tip. Wat zijn andere meningen over onze beide namen op één visitekaartje? Hebben jullie dit zelf wellicht eens vaker gezien? Het is allerminst gericht om de kosten te drukken, maar meer omdat ik het belangrijk vind dat wanneer ikzelf met mensen spreek, ik hen een kaartje kan geven waarop niet enkel de 'allrounder' staat maar juist degene die produceert. Aan de andere kant vind ik het ook niet professioneel overkomen wanneer ik een kaartje geef en er staat niet eens mijn naam op... De keuze wordt: enkel haar naam erop of beide namen erop (met, zoals jullie terecht aangeven, passende functies).

 

Ik vind een visitekaartje weinig interessant en zou me eerder oriënteren op een bedrukte bestelwagen, website en misschien flyers of een ander printmedium zoals dozen of tassen en gebakspapier.

 

Het verkopen en bezorgen lijkt me tegelijkertijd ook een grote uitdaging met jullie loondienstfuncties: de productie en distributie met pieken en dalen.

 

Aangezien we bovenstaande opdracht bij de natuurgeneeskundig praktijk al binnen hebben en we ook gebak gaan maken voor de sponsordag op de plaatselijke voetbalvereniging (veel ondernemers) willen we dan in ieder geval kaartjes (of ander promotiemateriaal) hebben die we bij het gebak kunnen leggen. Visitekaartjes lijken mij hiervoor goed geschikt, alleen twijfelen we nu dus wat we erop moeten/kunnen zetten. We willen inderdaad ook onze dozen, gebakspapier e.d. gaan bedrukken, maar hiervoor moeten we nog even gaan zitten om een goede partij te vinden.

 

Bedankt voor alle feedback!

 

Groeten,

Leon

Link naar reactie
  • 0

Ik zou starten met een proef-dag voor HL leden.

 

Haha, ik kan je in ieder geval verzekeren; het smaakt allemaal prima! ;)

 

Je kan natuurlijk op een volgende HL ontmoetingsdag, die met enige regelmaat plaats vindt een schaal lekkernijen meenemen. Blijf het forum bezoeken, geef je op voor een volgend HL bijeenkomst en verras de aanwezigen met een lekkernij. Je kan vooraf inzien hoeveel leden er komen. :)

 

 

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 149 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.