In Memoriam Mikky Vrolijk

Aanbevolen berichten

Lieve Mik, wat ga je gemist worden. Vooral in de beginjaren van HL hadden we veel contact met elkaar en zagen we elkaar op de borrels en de HL Events. Altijd mocht ik Nicky, mijn vriendin, van je meenemen want hoe meer zielen hoe meer vreugd. 

 

Je leeft voort in de vele mooie herinneringen die ik aan je heb. Rust zacht mooi mens. 

Link naar reactie

Wat een triestig nieuws.

 

Het is lang geleden dat ik Mikky nog gezien en gesproken heb maar als ik aan haar denk dan weet ik meteen weer hoe ze was.

 

Mikky was een prachtmens die vol passie ondernam en over ondernemers sprak.

 

Als een van de weinige in Nederland is ze begonnen met zo'n prachtig initiatief waar de overheid brood in zag en het omarmde. 

 

Ze laat voor altijd iets prachtigs na. Zeker niet enkel een forum voor ondernemers maar een blijvende impact op vele duizenden mensen.

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
(aangepast)

Lieve Mikky, wat een schrik. Je stond in 2005 mede aan de wieg van de succesvolle start van mijn nieuwe bedrijf. We hebben altijd veel inspiratie en plezier met elkaar gehad. Je hebt samen met Dennis (zrski) een geweldig forum op de wereld gezet en daarmee tienduizenden ondernemers (in spe) geholpen, inclusief mijzelf. Je hebt de wereld echt mooier en beter gemaakt.  Ik zal je missen! Sterkte aan alle nabestaanden, familie, vrienden en mede-forumleden. 

aangepast door Edo van Santen

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie

Lieve Mikky, we hebben de afgelopen jaren met plezier met je samengewerkt aan HigherLevel. We zullen je energie, vastberadenheid en input missen. Tot het laatst bleef je betrokken en HigherLevel is echt jouw kindje. We zullen je erg missen en goed op je kindje passen.

 

Team PingOnline

.

Link naar reactie

Hoi Mick,
 

De laatste paar dagen moet ik veel denken aan wat Higherlevel mij allemaal heeft gebracht.
De rode draad in dat verhaal ben jij.
Ik heb je leren kennen als iemand met een tomeloze bevlogenheid voor ondernemerschap.
Het ging jou daarbij ook, en vooral, om de mens die achter die ondernemer zat.
In de reacties hier is terug te lezen dat je met heel veel mensen contact hebt gehad, lief hebt gedeeld en leed hebt gedeeld.
Door de jaren heen hebben we als community meerdere malen mensen van het eerste uur verloren en dat raakte jou.
 

En nu jij . . .


De laatste dagen zijn voor mij een soort trip down memory lane geweest waarin allerlei mooie herinneringen uit het verleden terug kwamen.
Het doet mij opnieuw beseffen hoeveel mensen deze community geraakt heeft en ook welke impact de community heeft op ondernemingen in Nederland.
Ik hoop dat jouw familie kracht kan putten uit de wetenschap dat jouw persoonlijkheid voor heel veel ondernemende mensen een lichtpunt is geweest.

De borrels, uitstapjes, The Next Event etc, allemaal mooie herinneringen waar jij altijd bezig was met het welzijn van jouw mensen (moderatoren) en jouw community (HL'ers).


Ze zeggen dan rust in vrede, de vrede heb je verdient maar ik weet bij jou niet hoe rust eruit zou moeten zien.

X

Link naar reactie

Wauw. Hier heb ik even geen woorden voor.

Had het er deze week toevallig over hoeveel relatief jonge mensen van Higherlevel al vroegtijdig zijn overleden. Een van de vorige keren dat ik inlogde, was Ben overleden en nu de moeder van HL zelf.

 

Ik heb Mikky een aantal keer, lang geleden, gesproken op een offline bijeenkomst en was altijd onder de indruk van haar drive en enthousiasme. Je kreeg ook het gevoel dat je bijdragen, zowel online als offline, enorm werden gewaardeerd.

 

Veel sterkte aan de nabestaanden.

 

Link naar reactie

Hoi Mikky,

 

Echt kontakt hebben we nooit gehad. Een keer heel vluchtig op een borrel, Euromast geloof ik. 

Bedankt voor alles wat je hier voor elkaar hebt gebokst en waar we hopelijk nog heel lang van mogen genieten. Vanaf mijn eerste onderneming in 2004 heb ik er al profijt van. 

 

Als je de andere die ons al hebben verlaten ziet in het Higher Level, maak er dan een feestje van.

 

Nogmaals bedankt!

 

Heel veel sterkte toegewenst aan alle familie, vrienden, collega's, HL-ers.

Account no. 3 van Ferry. Inlog weer eens kwijt en niet te herstellen. https://www.higherlevel.nl/profile/222432-ferry/

Link naar reactie

Hi Mikky,

 

Weer terug op HL. En niet voor t eerst door en voor jou. Je was het immer aanwezige centrum van die mooie, vreemde en verbazingwekkende speeltuin die HigherLevel heet. 
 

altijd enthousiast, altijd ontvangen met open armen, vaak gevolgd door telefoongesprekken van tenminste een uur lang. 
 

Want we hadden altijd tijd. Om met je te lachen, de toekomst voor te bereiden en tussendoor Higherlevel te bezoeken. Want dat bleef altijd bestaan, hoe lang we ook wegbleven. En dan was jij er ook.  
 

Maar nu niet meer. 
 

Dank voor alles Mikky. Het was mooi. 

Link naar reactie

Als betrekkelijke nieuwe HL'er heb ik nooit het genoegen gekend om Mikky persoonlijk te mogen ontmoeten. Toch is mij al na enkele chats duidelijk geworden waarom haar geesteskind zal voortbestaan. Je hebt iets prachtigs neergezet waar zowel verse als volleerde ondernemers nog dagelijks hun voordeel mee doen.

Link naar reactie

Dit trieste nieuws kwam mij zijdelings ter oren via Sandra Bouw en een bericht van Norrieporrie (hier kan het nu wel even) aangezien ik al enige tijd niet actief ben.

Mikky, hele mooie (soms) prachtige tijd gehad op dit forum, vrienden gemaakt en verloren, kennis opgedaan en gedeeld en ook verdriet gehad en dat was nooit mogelijk geweest zonder jou, want jij hebt dit platform gemaakt tot wat het is geworden. Met op een gegeven moment ook een parallelle Facebook groep wat een soort van stamkroeg was wat heeft geleidt tot een legendarische BBQ en andere leuke persoonlijke contacten. 

We hebben we elkaar maar een keer echt ontmoet op een ietwat bijna te gezellige HL kerstborrel, waar ik je heb leren kennen als vrouw die volop aan stond en voor de maximale gezelligheid ging. Misschien ietwat te gezellig aangezien je vergeten was te betalen en ik als laatste (wat misschien ook wat zegt) niet de kroeg mocht verlaten totdat ik f'ing rekening betaalde met mijn creditcard. Wat je binnen 2 dagen keurig rechtgezet hebt. Heerlijke avond waar ik nog wel eens aan terug denk. 

Super dankbaar voor jouw werk, rust zacht. 
 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Op verzoek van diverse leden en oud-actievelingen plaats ik hieronder de tekst van de rede over Mikky die ik namens alle leden van Higherlevel uit heb mogen spreken op de uitvaart. 

 

De tekst is geschreven door Joost Rietveld en mij met waardevolle input van diverse oud-moderatoren en actieve leden 

 

Quote

Uitvaartrede Mikky Vrolijk 

 

Beste aanwezigen,  

 

Naast ondernemer ben ik part time wethouder, politieagent en vuilnisman van een middelgrote Nederlandse stad met ruim 80.000 inwoners. Qua omvang vergelijkbaar met Schiedam of Leidschendam-Voorburg.

 

Deze stad is uniek want ze bestaat komende februari pas 22 jaar maar is in die relatief korte tijd beroemd geworden in binnen en buitenland. Ze trekt jaarlijks ruim 1 miljoen bezoekers, voornamelijk zelfstandig ondernemers of mensen met plannen om te gaan ondernemen.

 

De stad bestaat volledig online en heet Higherlevel.nl, het grootste en meest actieve forum voor en door ondernemers in Europa. En de stichter en burgemeester van die Stad is Mikky.

 

Mikky’s idee voor Higherlevel werd niet geboren uit luxe, maar is het gevolg van haar eigen faillissement als ondernemer. Typisch Mikky: een probleem ombuigen in een kans. Ze bedacht: hoe kan ik anderen helpen in dezelfde situatie of ze helpen die situatie te voorkomen of te verzachten? Of zoals ze later zou zeggen: Higherlevel is precies waarvan ze zelf had gewild dat het er al was geweest toen zij het hard nodig had.

 

Wat ze voor ogen had was een manier waarop zelfstandigen op een laagdrempelige manier  kennis, ervaringen en contacten met elkaar konden delen en konden helpen. Het idee van Higherlevel was geboren.

 

Mikky was hiermee haar tijd ver vooruit: sociale media  was nog niet uitgevonden, Facebook en Twitter nog niet opgericht en zelfs een platform als Linked in bestond alleen nog op de tekentafel.

 

Mikky vond medestanders en peuterde een budget los bij de Rijksoverheid. Over het prille begin doen de mooiste verhalen de rondte. Je heb bezoekers en inhoud nodig om meer bezoekers te trekken en hoger in zoekmachines te komen, maar je begint vanaf 0.

 

Nou ja, dan ken je Mikky nog niet. Fake it till you make it. Mikky en 1 of 2 enthousiastelingen zorgden voor Verkeer en content door zich voor te doen als wel 10 verschillende deelnemers, en gingen vrolijk discussies met zichzelf aan.

 

Ook maakte Mikky op andere plaatsen op het Internet stiekem reclame voor Higherlevel en plaatste ze links naar het forum toe. Een van die plekken was internetmagazine smallzine, een medium waar onder andere Francisco van Jole en Nico Dijkshoorn op actief waren. Een van de moderators van Smallzine  werd zo gek van alle spam van Mikky dat hij al haar berichten verwijderde. Maar tegelijkertijd werd zijn interesse wél gewekt en bezocht hij het forum.  Lang verhaal kort: van het een kwam het ander en uiteindelijk heeft Jeroen tot 2018 het technisch beheer van Higherlevel uitgevoerd. Zijn bedrijf is ook een van de vele succesverhalen van Higherlevel: dankzij het platform en de contacten is het uitgegroeid tot een internationale speler op hun vakgebied.

 

Door alle inspanningen en door Mikky’s ongelofelijke enthousiasme en energie werd Higherlevel een succes, en groeide het aantal leden, lezers en aantal reacties fors.

 

Je zou zeggen: dank je wel Mikky, maar voor de overheid bleef zo’n forum een vreemde eend in de bijt. Wat was het eigenlijk? Waar hoorde het bij, bij welk ministerie, welke afdeling? En waarom was dat budget zo belachelijk laag?  Dat kon toch niets zijn? Eigenlijk moest ze dat budget met 10 of 100 vermenigvuldigen om een beetje serieus genomen te worden.

 

Het was een van de frustraties van Mikky: als semi vrijwilligersplatform niet altijd serieus genomen worden in de grote  Rijksoverheid, en regelmatig worden verschoven naar een andere afdeling met een nieuwe leidinggevende en weer een nieuwe discussie over de volgende financiering.

 

Maar ze bleef onverminderd positief en verdedigde Higherlevel met hand en tand als een echte Mama Bear. Als het echt nodig was, dan moest Higherlevel maar helemaal los van de overheid. Zo ver is het gelukkig niet gekomen, maar zover was ze wel bereid te gaan: de plannen waren al gemaakt Higherlevel was en is dan ook Mikky’s kind. Ze heeft er alles aan gedaan om het een succes te laten worden en te houden.

 

Als je eenmaal een succes bent, dan komen er ook copycats. De KvK verraste ons 10 jaar geleden onaangenaam met het met veel geld en glitter lanceren van een eigen ondernemersforum. Met 10 x het budget van Higherlevel werd er flink uitgepakt, alleen uiteindelijk mislukte het toch. Hoofdreden: KvK had geen Mikky.

 

Wat ons als moderators en actieve leden vooral bij zal blijven is de humor en het aanstekelijke enthousiasme van Mikky. Dat merkte je online en uit persoonlijk contact per telefoon of app, maar vooral bij de vele offline bijeenkomsten van Higherlevel.

 

Naast de moderatie-uitstapjes naar Zweden en Finland in de beginjaren zijn vooral de zomerbarbecues bij Kijkduin, de Higherlevel Next events en de vele nieuwjaarsborrels legendarisch. Vooral die ene keer dat het in een Utrechtse Kroeg zo gezellig was en er zoveel was gedronken dat Mikky, in de haast om de laatste trein te halen, vergat om de rekening van de bijeenkomst te betalen, en een van de laatste aanwezigen verrast werd met een stevige nota voordat hij het pand mocht verlaten.

 

Ook aan moderatiemeetings en de spontane afspraken in een Kroeg in Amersfoort (als je bij Ping op bezoek was) of een borrel in Den Haag of Scheveningen koester ik warme herinneringen.

 

Naast al deze leuke gebeurtenissen waren er ook mindere momenten. De voortijdige dood van moderatoren en diverse actieve forumleden als Fred, Kees, Ruben, Peter en Ben grepen ons, maar vooral Mikky, aan.

 

Ook was er de strijd met forumspammers, oplichters en tegenwerking van partijen die meenden onterecht negatief op Higherlevel besproken te worden. Hoge bomen vangen veel wind.

 

Toch vond Mikky altijd weer de drive om door te gaan. Omdat ze wist dat haar inmiddels volwassen geworden kind een groot succes was en is. Higherlevel is niet alleen een forum: het is een netwerk, een levende gemeenschap waarin mensen elkaar online en offline treffen, kennis en ervaringen uitwisselen en waardevolle contacten opdoen.

 

De actieve leden en moderatoren vormen in die gemeenschap een soort dorpskroeg. Een aan het hoofd van de stamtafel van die dorpskroeg zit, u raad het al, Mikky. Ook heel toepasselijk want Mikky komt uit een Horeca-familie en ze heeft ook lange tijd rondgelopen met een idee voor een café van de toekomst waarin je je drankjes digitaal via tablet of app kon bestellen. Ook daarin was ze haar tijd ver vooruit.

 

In 2018 werd Higherlevel in een nieuw jasje gestoken: andere, meer moderne, software. een nieuw uiterlijk en een nieuwe technisch beheerder. Het werd voor iedereen even wennen aan alle veranderingen, maar Mikky hield voet bij stuk en heeft uiteindelijk iedereen met engelengeduld en tact kunnen overtuigen van het nut en de noodzaak van die modernisering: haar forum was klaar voor een nieuwe ronde.

 

En toen kwam Covid. Hierdoor waren moderatieteammeetings, offline bijeenkomsten en nieuwjaarsborrels lange tjd niet mogelijk. Wel hielden we contact via Higherlevel, telefoon en app. Het nieuws van Mikky’s ziekte in maart 2022 kwam voor iedereen als een grote shock. Maar ook hier zag je de spirit van Mikky: niet bij de pakken neerzitten, en vooral doorgaan. 

 

Mikky was ook erg betrokken bij mijn thuissituatie. Mijn vrouw Cecil werd in 2022 weer ernstig ziek door dezelfde rotziekte en is in oktober van dat jaar overleden. We wisselden tips uit over Chemotherapie en sonde-voeding en bij welke ziekenhuizen je vooral wel en niet moest zijn. En beiden hoopten we stilletjes op een wonder.

 

Begin 2023 was het eindelijk zo ver dat we samen weer een nieuwjaarsbijeenkomst planden en organiseerden. Maar op het allerlaatste moment, ze zat al in de trein naar Utrecht, belde ze me om door te geven dat ze door het ziekenhuis teruggeroepen was omdat de bloedwaarden niet goed waren. Zelden werd Mikky zo gemist als op dat evenement. Op zo’n meeting kon je merken hoe trots ze was op haar “jongens (en meisjes)”. Altijd een knuffel, altijd even een praatje, altijd aandacht voor hoe het me je ging en of het thuis allemaal goed was. Betrokken en warm. Mikky was voor mij als een soort grote zus, waar je altijd mee kon praten over leuke en lastige onderwerpen.

 

"Life is a struggle with a smile" zei Mikky meer dan eens. Een soort levensmotto, maar misschien nog wel meer de kortst mogelijke samenvatting van Mikky’s leven. Een leven dat met nog geen 60 jaar veel en veel te vroeg geëindigd is, en dat inderdaad gekenmerkt werd door vele pieken en dalen, maar altijd met een glimlach.

 

Beste Dwight, familie, vrienden en kennissen,

 

Met Mikky’s heengaan verliest de wereld een prachtmens.  Ik weet zeker dat ik voor al haar “jongens” spreek als ik zeg dat we trots zijn om deelgenoot te hebben mogen zijn in haar leven, en dat we – met een glimlach op ons gezicht – haar en haar laatste struggle zullen eren door haar volwassen kind Higherlevel voort te zetten als eerbetoon.

 

En weet dat Mikky dankzij Higherlevel het leven van tienduizenden ondernemers in Nederland en België en ver daarbuiten makkelijker, beter en draaglijker heeft gemaakt met online raad en daad en waardevolle contacten

 

Veel sterkte en kracht toegewenst namens de moderatoren, oud-moderatoren en actieve leden van Higherlevel die allemaal hebben bijgedragen aan dit verhaal.  

 

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie

Mijn condoleances aan iedereen die haar mist.
Ik schrik van dit nieuws.
Ze was als vol vrolijke (pun intended) energie op de nieuwjaarsborrels en gaf iedereen het gevoel veel te zijn van de grote HL-familie.
Haar aanwezigheid miste ik dan ook echt afgelopen maart op de borrel.

Mikky, bedankt voor jouw visie, energie en doorzettingsvermogen.
Je hebt met HL echt iets neergezet voor ondernemend Nederland.

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 159 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.