Jump to content
 • Heb je een column, artikel of opiniestuk geschreven over innovatie en/of ondernemerschap? Dan plaatsen we deze na een redactionele check graag op Higherlevel.nl! Middels "voeg column toe" kun je de column plaatsen. Let op: de columnsectie is niet bedoeld voor Online Marketeers die werkzaam/ingehuurd zijn om producten/diensten onder de aandacht te brengen.

 • IN MEMORIAM - Peter Bonjernoor


  R.I.P. | Peter Bonjernoor
  • Category 1: Over Higherlevel.nl Category 2: Nieuws en artikelen Category 3: Off Topic
  Peter%20IM%20300.jpg

   

  Higherlevel is soms net een dorp. Een dorp waarin hoogtepunten en dieptepunten elkaar afwisselen en iedereen hoopt op eigen successen en blij is voor die van een ander. Hoe wrang is het dat op het moment dat hij op het punt stond zakelijk een hoogtepunt te vieren, wij afscheid hebben moeten nemen van Peter Bonjernoor. Het lid dat online regelmatig ongeduldig kon zijn en kort door de bocht kon reageren, maar dat hij op Higherlevel en privé ook een ruimhartige, humorvolle en meevoelende persoonlijkheid was.

   

  Net voor Pasen werd Peter opgenomen met, naar het zich liet aanzien, vocht achter zijn longen. Optimistisch wenste hij enkelen van ons nog een vrolijke Pasen. Na het Paasweekeinde kwam het overdonderende bericht waarin Peter vertelde dat hij waarschijnlijk nog maar kort te leven had. Kort bleek zelfs extreem kort te zijn. Via contact met één van zijn beste vrienden hoorden we vorige week woensdag dat Peters einde nabij was. Peter overleed afgelopen donderdag 12 april aan de gevolgen van longkanker op de leeftijd van 53 jaar.

   

  Wie Peter online als lid, of als moderator, wat langer meemaakte, heeft ongetwijfeld een meningsverschil met hem gehad. Peter hield ervan een verschil in zienswijze op de spits te drijven. Te zoeken naar fouten in je redenatie, scherp en puntig te formuleren. Dat was een kant van Peter die iedereen kende, en die dwong tot nadenken. Tot het valideren van je argumenten. Tot het scherpen van de geest. Aan de andere kant was daar zijn gevoel voor humor, en kon hij discussies met een kwinkslag of een grappig plaatje in het juiste perspectief zetten.

   

  Peter was achter de schermen onvermoeibaar, kritisch en constructief in het aandragen van suggesties om Higherlevel te verbeteren. Hij had een duidelijke visie op de rol van moderatie, en loste en passant regelmatig een technisch probleempje op. Zijn betrokkenheid blijkt ook wel uit het feit dat hij sinds maart 2005 (!) lid was. Tevens ontpopte Peter zich met meer dan 6000 berichten tot één van de meest actieve leden.

   

  Privé was Peter minder zichtbaar. Hij leefde als stereotype ‘computernerd’ op zijn afgelegen boerderijwoning in de buurt van Nijmegen. Zo afgelegen dat de pakketdiensten zijn brievenbus vaak niet wisten te vinden, wat achter de schermen van Higherlevel tot leuke verslagen van gesprekken met de pakketdiensten leidde. Ondanks die mindere zichtbaarheid was hij wel altijd aanwezig bij de offline borrels die Higherlevel organiseerde.

   

  Hij was stapeldol op zijn dochter, en gek op zijn moeder. Langs deze weg condoleren we beiden met dit enorme onverwachte verlies. Weet allebei alstjeblieft dat je zoon cq je vader van onschatbare waarde is geweest voor de duizenden dagelijkse bezoekers van ons forum, en weet dat hij enorm gewaardeerd werd door een online gemeenschap die hem zeer zal missen.

   

  Lieve Peter, in 2017 heb je een tumor in je wang overwonnen. Je keek begin 2018 vol enthousiasme uit naar dit jaar. Het leven is soms niet leuk. Soms is het zelfs verdomd oneerlijk. Rust zacht Peter, we zullen je humor, energie en persoonlijkheid enorm missen.

   


   

  De uitvaart van Peter heeft in besloten kring plaatsgevonden.

  Voor iedereen die daar ook behoefte aan heeft is er op 11 mei om 18:00 uur namens Higherlevel een borrel in café Willem Slok, Korte Koestraat 2, in Utrecht. Daar heffen we het glas op onze forumvriend.  User Feedback

  Recommended Comments  Het blijft wrang dat iemand die je een paar weken geleden nog sprak via mail, facebook en op Higherlevel er nu niet meer is.

   

  Sterkte aan alle nabestaanden, en dank aan Peter voor de vele leuke momenten op Higherlevel en daarbuiten.

   

  Frans

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Geen reacties meer van een prominent lid van HL.

  Een groot gemis.

  Sterkte aan alle nabestaanden.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  geschokt... voor de 2 de keer in een week deze rot ziekte. Vanmiddag crematie van andere bekende met hetzelfde.

  Peter jaren terug ontmoet en hier veel voorbij zien komen.

  Heel veel sterkte voor zijn nabestaanden.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  @ Ondernemer Nijmegen, erg he, ik was gisteren bij crematie van oude buurvrouw die paar uur na Peter overleed door dezelfde rotziekte.

   

  Ik ben er erg van geschrokken en vind het zo jammer voor Peter en de nabestaanden. De column is mooi geschreven. Peter kon goed eigenwijs en kritisch zijn op het forum, toen ik hem voor het eerst ontmoette bij hl-meeting flapte ik tegen hem uit dat ie veel aardiger bleek dan ik dacht. ;) Soms stelde ik een vraag over programmeren aan hem en dan hielp ie me goed. Erg jammer, net nu hij met mooie grote opdracht zou beginnen. Het leven is wat je gebeurd terwijl je andere plannen maakt. Ik zal Peter missen. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Peter was niet alleen prominent en (edit met dank aan Wouter) iconisch lid van Higherlevel en het (retired) modsteam, maar ook van een illuster gezelschap dat enige jaren geleden zowel Higherlevel als het KvK Hallo forum op vrijdagmiddag en -avond onveilig maakten met vrijdagmiddagborrel-humor, brakke fotosoeps en ander luchtig soms prikkelend vermaak. Niet alleen forumtopics en forumleden waren onderwerp van gesprek: ook populaire cultuur, films en muziek werd gedeeld en besproken in deze groep.

   

  Absoluut hoogtepunt van deze groep was een legendarische BBQ en logeerpartij. De foto van "the morning after" is de meest typische Peter-foto die ik heb: relaxed onderuitliggend, prominent in het midden, de Terminatoor-zonnebril op z'n gok en een kop koffie in de hand. En uiteraard ontbreken fotosoep-elementen niet: de haai is een verwijzing naar Sharknado, een van de "running gags" en regelmatig terugkerende inspiratiebronnen van deze groep.

   

  3498.jpg

   

  Ik ga Peter missen als mijn favoriete mikpunt van fotosoeps, als zeer ter zake kundig collega moderator en als online en offline vrijdagmiddagborrel genoot

   

   

  Ik sluit af met een van Peters favoriete gezegdes, die we vrijdag 11 mei in de praktijk gaan brengen:  3499.jpg

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Peter was in mijn ogen toch wel een van de meest iconische leden van HL.

   

  Heb mooie herinneringen aan Peter. Bijvoorbeeld aan die zomerse BBQ ergens bij een kraakpand in Brabant -waar ook de profielfoto van Peter gemaakt is- of die nacht dat we Uithoorn onveilig gemaakt hebben. Hoop 11 mei veel van deze mooie herinneringen op te halen en het glas te heffen op Peter.

   

  Veel sterkte aan iedereen.

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Wat verdrietig. Heel veel sterkte voor alle naasten!

   

  Dit doet me weer eens extra beseffen hoe ik bof dat ik zelf wel goed uit die strijd ben gekomen. Zolang het duurt.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Wie schrikt hier niet van?

  Wat erg, en een gemis.

  Sterkte aan de nabestaanden.

  Rest in peace peter!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Wat heftig!

  Op het forum soms lekker kritisch, via de 'HL-post' praatten we afentoe gezellig over 3D animaties: iets waar hij ook enthousiast mee bezig was als hobbyist. En wat hij niet onverdienstelijk deed.

   

  Ik zal hem missen.

   

  Sterkte!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Veel te vroeg maar gelukkig geen lang ziekbed. Vaarwel Peter. Je wordt gemist.

  Sterkte voor je vrienden, familie en iedereen die jou lief had

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Treffende column. Bedenk dat ik het in de loop der jaren met diverse deelnemers aan de stok heb gehad maar Peter was daar niet bij. Tenminste, niet dat ik me herinner. Kan ook goed zijn dat ik een virtuele draai rond de oren, die Peter weleens uitdeelde, absorbeerde omdat ik wist dat ik hem verdiende.

   

  Veel sterkte aan zijn nabestaanden en vrienden.

   

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Bijna geen woorden voor.

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden en iedereen die hem kende.

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Peter en ik zaten samen midden in een project toen hij toch maar eens naar de huisarts ging omdat zijn griep niet over ging.

   

  Een huisartsbezoek werd een ziekenhuisopname en de berichten die ik daarna van hem mocht ontvangen deden me al het ergste vrezen.

   

  Hoewel ik eigenlijk al wist dat dit er aan zat te komen komt het toch aan als een mokerslag.

   

  Peter, ik ga je missen man. We hebben in de loop der jaren heel fijn samen gewerkt aan een aantal projecten maar boven alles hadden we een hele goede klik samen, veel gelachen en leuke discussies gehad.

   

  Heel onwerkelijk dit...

   

  Ik wens alle nabestaanden en in het bijzonder zijn dochter en moeder alle sterkte in deze moeilijke tijd.

   

  Rust in vrede meneer Bonjernoor

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Reken er maar op dat het toelatingsbeleid van HML.NL strenger wordt. Dat spammers, trollen en scammers verwijderd zijn. En dat er op de zondagsviering geen plek meer is voor presentaties en preken. Gewoon een BBQ met een biertje.

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Peter zal me altijd bij blijven door zijn soms wat recht en hoekige reacties. Maar het was nooit dat je er aanstoot aan nam ofzo, maar eerder dat je een tweede keer na ging denken. Zeker als ik het oneens was, had ik eerder de neiging 'hmm...waarom zou die dat zeggen?'.

   

  En ik realiseerde me net dat ik na al die jaren zijn achternaam nog nóoit juist heb onthouden, zelfs niet als ik die naam virtueel in m'n hoofd uitsprak. Ik ben altijd blijven steken bij Peter Bonjournaal. Beetje wrang dat deze ziekte nooit 'goed nieuws' is, maar ik wil toch gezegd hebben dat Peter dat zeker wel was voor Higherlevel.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Met ongeloof neem ik kennis van het zo plotselinge overlijden van Peter. Persoonlijk heb ik hem niet gekend, maar zijn bijdrages heb ik altijd erg gewaardeerd. Vooral zijn familie maar ook zijn bekenden veel sterkte gewenst.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Jeetje, mijn hart sloeg gewoon een paar keer over van schrik toen ik net inlogde op HL en meteen dit bericht las?! HL zal ook nu weer nooit meer hetzelfde zijn als voorheen. Peter heeft mij regelmatig steun geboden bij vragen of problemen, tips gegeven, onderzoek voor me gedaan, maar ook op zijn no-nonsense manier mij weer even fijntjes op koers gezet, als ik mij een beetje liet gaan.

   

  Peter, jongen, wat een gemis, op alle, mogelijke manieren :'(. Ik neem vanavond een borrel op jou en ga regelmatig jouw wijsheden en droge opmerkingen hier terugzoeken, ook zal ik voortaan met extra veel plezier terugdenken aan de gesprekken op de HL-dagen waar wij een zelfde soort humor bleken te delen.

   

  Rust zacht, jongen, je zult nog lang en door velen gemist en herinnerd worden.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept